• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.5°C / 18.0°C
  3 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 13.3°C
  1 BF
  85%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.0°C / 19.3°C
  4 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 11.9°C / 15.0°C
  1 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 12.4°C
  3 BF
  76%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 10.7°C / 13.0°C
  1 BF
  82%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.4°C
  1 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  1 BF
  64%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 18.8°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.9°C
  1 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.8°C
  4 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 12.3°C / 14.7°C
  2 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  3 BF
  70%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 12.9°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.4°C / 14.9°C
  2 BF
  81%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.8°C / 19.9°C
  2 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.7°C / 17.1°C
  2 BF
  65%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 13.3°C / 13.3°C
  3 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 13.3°C
  2 BF
  99%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.3°C / 10.3°C
  2 BF
  74%

Βασιλική Θάνου

ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Βασιλική Θάνου: «Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγγνώμη»

 • A-
 • A+

Πρώτη θέση κατέκτησε στη ροή «ειδήσεων» των μεγάλων και μικρών ΜΜΕ Μαξίμου/Πέτσα το ξαναζεσταμένο ηχητικό «ντοκουμέντο», «αποκάλυψη», «κρίσιμο στοιχείο» και λοιποί ψευδείς ισχυρισμοί για την «αυθόρμητη» συνομιλία Βγενόπουλου και μιας συνεργάτιδας του με στόχο τη Βασιλική Θάνου και την οικογένειάς της. 

Η υπόθεση αυτή είχε τεθεί στο αρχείο από τη δικαιοσύνη αλλά «ξαφνικά» ανασύρθηκε, ενώ η Β. Θάνου συκοφαντήθηκε για άλλη μια φορά από τους άριστους που κάνουν τα πάντα με στόχο τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. 

Στα ψιλά ή και καθόλου δεν απασχόλησε βέβαια τα συγκεκριμένα ΜΜΕ η είδηση για την οριστική αρχειοθέτηση από το δικαστήριο της κατασκευασμένης αυτής υπόθεσης. Δημοσιεύουμε εδώ την απάντηση της Βασιλικής Θάνου στη νέα εκστρατεία που οργανώθηκε εναντίον της.

Άρθρο της Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου

Προέδρου Αρείου Πάγου επίτ. , Πρώην Πρωθυπουργού

Μετά την εκ νέου αρχειοθέτηση των καταγγελιών του Α. Βγενόπουλου σε βάρος της Β. Θάνου, κάποιοι οφείλουν έστω μια συγγνώμη.

Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, μετά την ανάσυρση και τη νέα έρευνα της από 11-5-2016 μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου, έκρινε, με την υπ’ αριμ. 1503/2022 διάταξή του ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής σε βάρος της επιτ. Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί και πάλι το αρχείο.

Η ανάσυρση της υπόθεσης έγινε με αφορμή το από 23-2-2022 δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida, με τίτλο «Ηχητικό ντοκουμέντο του Βγενόπουλου καίει Θάνου-Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό. Πώς τον εκβίαζαν», στο οποίο παρουσιαζόταν ένα ηχητικό-συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη συνομιλία αποδεικνυόταν η βασιμότητα της καταγγελίας Βγενόπουλου, περί εκβιασμού του από την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Επίσης, η αρθρογράφος, για να δικαιολογήσει την από μέρους της κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, που προέκυπτε από την ήδη υπάρχουσα πράξη αρχειοθέτησης(1/2017), που είχε εκδοθεί μετά από προκαταρκτική εξέταση διάρκειας έξι μηνών, από την Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη , προσπάθησε να την αποδημήσει, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι η έρευνα έκλεισε εσπευσμένα, μέσα σε 5 ημέρες και ότι ήταν διαβλητή και αποτέλεσμα μεθόδευσης.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας, μετά από νέα έρευνα αρκετών μηνών και μετά από έλεγχο του συνόλου των αποδεικτικών στοιχείων, κατέληξε ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής της Προέδρου του Αρείου Πάγου και ότι «τίθεται στο αρχείο η ανασυρθείσα δικογραφία». Σε ένα μεγάλο μέρος της πράξης αρχειοθέτησης, ο Εισαγγελέας παραπέμπει ρητά και κατά λέξη, στο σκεπτικό και στις αιτιολογίες της προηγούμενης πράξης της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώνει. Κάνει ειδική αναφορά στο στοιχείο του ηχητικού, το οποίο εμφάνισε η ιστοσελίδα «iefimerida», έξη χρόνια μετά τον θάνατο του Βγενόπουλου, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο καταγγέλλων Βγενόπουλος (ο οποίος κατέγραψε τη συνομιλία) δεν χρησιμοποίησε ποτέ εν ζωή το στοιχείο αυτό, για να στηρίξει την καταγγελία του, καταλήγοντας ότι η ηχητική συνομιλία δεν συνείσφερε στην απόδειξη του περιεχομένου των καταγγελιών, όπως ειδικότερα αναλύεται στη διάταξη αρχειοθέτησης.

Επισημαίνει επίσης ότι νόμιμα περατώνεται η προκαταρκτική εξέταση χωρίς κλήση για λήψη εξηγήσεων, παρότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε, με αίτησή της να κληθεί «ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε αδιευκρίνιστο σημείο», διότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης.

Κατά συνέπεια, κατέπεσαν, για δεύτερη φορά ,οι κατασκευασμένες κατηγορίες του Βγενόπουλου κατά της Β. Θάνου. Επί πλέον, κατέπεσαν και όλοι οι συκοφαντικοί και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί της ιστοσελίδας iefimerida, ότι δηλαδή, από το εμφανισθέν στις 23-2-2022, ηχητικό αποδεικνύονταν δήθεν οι καταγγελίες του Βγενόπουλου και ότι η προηγούμενη εισαγγελική διάταξη αρχειοθέτησης ήταν δήθεν διαβλητή.

Το ως άνω συκοφαντικό σε βάρος της Β. Θάνου δημοσίευμα, έσπευσαν να υιοθετήσουν και να αναπαράγουν κάποια πολιτικά πρόσωπα και κάποιοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, κάνοντας μεγάλο θόρυβο και διασύροντας το πρόσωπό της. Τώρα απόλυτη σιωπή, ουδεμία αναφορά σχετικά με την αρχειοθέτηση των συκοφαντικών καταγγελιών.

Πλήρης παραβίαση τόσο των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας , όσο και της σωστής δημοσιογραφίας και της αντικειμενικής ενηέρωσης. Προφανώς αυτές για κάποιους είναι έννοιες άγνωστες.

Κάποιοι οφείλουν έστω μια συγγνώμη. Δεν αναμένω, βέβαια, ότι θα το πράξουν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ξανά στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη οι καταγγελίες Βγενόπουλου για Θάνου
Για δεύτερη φορά αρχειοθετήθηκε από τη δικαιοσύνη η μηνυτήρια αναφορά του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου με καταγγελίες σε βάρος της επίτιμης προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.
Ξανά στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη οι καταγγελίες Βγενόπουλου για Θάνου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Προσωρινή διαταγή κατά Χρήστου Ράπτη για το ηχητικό Βγενόπουλου
Έπειτα από αίτηση της Bασιλικής Θάνου, εκδόθηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών προσωρινή διαταγή, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, για να αποσυρθούν όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με το ηχητικό Βγενόπουλου.
Προσωρινή διαταγή κατά Χρήστου Ράπτη για το ηχητικό Βγενόπουλου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου μελετά ανάσυρση από το αρχείο της αναφοράς Βγενόπουλου κατά Θάνου
Το ενδεχόμενο ανάσυρσης από το αρχείο της μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος είχε καταγγείλει απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, μελετούν τόσο...
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου μελετά ανάσυρση από το αρχείο της αναφοράς Βγενόπουλου κατά Θάνου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εξώδικο Θάνου στον Βγενόπουλο
Προσωπική της στοχοποίηση με ψευδέστατες, συκοφαντικές και δυσφημιστικές καταγγελίες τού καταλογίζει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και ζητεί να ανακληθούν ρητά όσα αναφέρθηκαν εναντίον της στον...
Εξώδικο Θάνου στον Βγενόπουλο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο αρχείο -ξανά- η μήνυση του Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου
Η υπόθεση ερευνήθηκε εκ νέου από επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, σύμφωνα με τον οποίο δεν αποδείχθηκαν οι καταγγελίες που είχε κάνει ο επιχειρηματίας λίγους μήνες πριν αποβιώσει.
Στο αρχείο -ξανά- η μήνυση του Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δικηγόρος Θάνου: Παραμένει η προσωρινή διαταγή κατά της ιστοσελίδας iefimerida
Σε ισχύ η προσωρινή διαταγή κατά της ιστοσελίδας iefimerida, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος καταγγέλλει το μέσο για παραπλανητική και και ψευδή δημοσίευση.
Δικηγόρος Θάνου: Παραμένει η προσωρινή διαταγή κατά της ιστοσελίδας iefimerida

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας