Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης

EUROKINISSI

«Πρωτοφανής κομματική τοποθέτηση» η ανακοίνωση για Λιγνάδη της ΕνΔΕ

Δυστοπικές προβλέψεις για το συνδικαλιστικό μέλλον της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας, κάνει ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, με αφορμή την επιθετική ανακοίνωση της ΕνΔΕ κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες μετά την απόφαση αναστολής ποινής για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Με δήλωσή του ο κ. Σεβαστίδης διαχωρίζει τη θέση του και επισημαίνει: «Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μια πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από την στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης, προφανώς διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της Ένωσης.

Σήμερα, ξεκάθαρα πλέον, η πλειοψηφία λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας, με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση.

Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχειό. Δε μιλάει με μισόλογα, αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη δικαστική ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου που πριν μια εβδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει, όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για την Novartis, χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών».

Google News
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης ή σαφής πολιτική τοποθέτηση;
Γιατί ειδικά αυτή τη φορά υπάρχουν σκοπιμότητες στις αντιδράσεις, όταν την ίδια στιγμή κυβερνητικοί αξιωματούχοι και συνοδοιπόροι τους στα ΜΜΕ Πέτσα επιτίθενται απροκάλυπτα σε ανθρώπους πριν καν οδηγηθούν στο...
Υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης ή σαφής πολιτική τοποθέτηση;
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Από τον Κορκονέα, στον Χορταριά και στον Λιγνάδη: Τι ζούμε!
Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες, σε τρεις υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο και αφορούσαν βιασμούς ανηλίκων και δολοφονίες, οι κατηγορούμενοι, μετά από διαδικασίες, είναι εκτός φυλακής.
Από τον Κορκονέα, στον Χορταριά και στον Λιγνάδη: Τι ζούμε!
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Λιγνάδη: «Το κάνω για να υπάρξει δικαιοσύνη»
Με αναλυτικές λεπτομέρειες ξεδίπλωσε ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας το κουβάρι της γνωριμίας του με τον κατηγορούμενο, τη συμπεριφορά του, καθώς και το περιστατικό του βιασμού του. «Ήθελε να με πονέσει»,...
Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Λιγνάδη: «Το κάνω για να υπάρξει δικαιοσύνη»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Θύμα Λιγνάδη: «Το ελληνικό #metoo με οδήγησε να σπάσω τη σιωπή μου»
Κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Λιγνάδη, αποκαλύπτοντας πώς ήρθε σε επαφή με τον σκηνοθέτη μέχρι που έπεσε θύμα βιασμού.
Θύμα Λιγνάδη: «Το ελληνικό #metoo με οδήγησε να σπάσω τη σιωπή μου»