• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 19.2°C / 25.1°C
  2 BF
  59%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.3°C / 22.7°C
  4 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.0°C / 22.7°C
  1 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  0 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Θύελλα
  22°C 20.7°C / 21.9°C
  2 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.0°C / 19.4°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.4°C / 13.7°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.7°C / 18.7°C
  1 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 25.2°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.3°C / 24.9°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.8°C
  3 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  4 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.3°C / 17.3°C
  0 BF
  75%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.8°C / 21.7°C
  2 BF
  71%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  3 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 18.8°C / 24.3°C
  0 BF
  79%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 19.3°C / 21.6°C
  2 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.7°C
  2 BF
  54%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  0 BF
  87%

Εξώδικο συγγενών εξ αγχιστείας του Δ. Λιγνάδη και απάντηση

 • A-
 • A+

Η «Εφ.Συν.» πήρε εξώδικό από τις κυρίες Ελση Ζυγοροπούλου και Χριστίνα Κωστοπούλου, οι οποίες, με την ιδιότητά των εξ αγχιστείας συγγενών του Δημήτρη Λιγνάδη, διαμαρτύρονται για τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης, αναφέρθηκε την 17/06/2022 και ώρα 18:40 στον ειδησεογραφικό ιστότοπο www.efsyn.gr, ο οποίος ανήκει στην εταιρεία σας και λειτουργεί ως διαδικτυακή έκδοση της έντυπης «Εφημερίδας των Συντακτών», δημοσίευμα με τίτλο ""Οχι" της έδρας σε υλικό με ανηλίκους στη δίκη Λιγνάδη".

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρονται, μεταξύ αλλων, αυτολεξεί και τα εξής:

"...Σημειώνεται ότι εκτός από τη φίλη του κατηγορούμενου Ελένη Κούρκουλα και τον κ. Παναγιωτάκη (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και πρώην σύζυγος της κ. Κούρκουλα), όλοι οι άλλοι μάρτυρες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών εξ αγχιστείας του Λιγνάδη, έχουν καταθέσει ότι ο Δ. Λιγνάδης έκανε παρέα, και μάλιστα είχε σχέσεις με ανήλικους...".

[...] Η πρώτη εξ ημών, ως πρώην σύζυγος του αδελφού του κατηγορουμένου, είμαι συγγενής β' βαθμού εξ αγχιστείας με τον Δημήτριο Λιγνάδη, ιδιότητα η οποία μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 1462 του Αστικού Κώδικα, εξακολουθεί να υφίσταται και μετά τη λύση του γάμου. Επίσης, η δεύτερη εξ ημών, ως θεία της πρώτης εξ ημών, είμαι συγγενής γ' βαθμού εξ αγχιστείας με τον αδελφό του κατηγορουμένου Ιωάννη Λιγνάδη, ακόμα και μετά τη λύση του γάμου τους.

Δεδομένου του γεγονότος ότι, αμφότερες, έχουμε ήδη καταθέσει, ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της ανωτέρω δίκης και ταυτόχρονα δεν έχει υπάρξει άλλος μάρτυρας ο οποίος να συνδέεται (είτε κυριολεκτικά είτε με την ευρεία έννοια) μέσω αγχιστείας με τον κατηγορούμενο, είναι σαφές ότι το προαναφερθέν απόσπασμα του επίμαχου δημοσιεύματος, κάνοντας λόγο για "συγγενείς εξ αγχιστείας του Λιγνάδη" που "έχουν καταθέσει ότι ο Δ. Λιγνάδης έκανε παρέα και μάλιστα είχε σχέσεις με ανήλικους" αναφέρεται ξεκάθαρα σε εμάς και μας "φωτογραφίζει" με τρόπο που δεν καταλείπει καμία αμφιβολία.

[...] Πλην όμως, το παραπάνω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον στο επίμαχο σημείο της δήθεν κατάθεσης εκ μέρους μας περί "παρέας και σχέσεων του κατηγορουμένου με ανηλίκους", καθώς ούτε καταθέσαμε ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε βεβαίως ισχύει ότι γνωρίζαμε κάτι τέτοιο ώστε να το καταθέσουμε.

Η σχετική αναφορά του δημοσιεύματός σας, αφενός θα πρέπει να επανορθωθεί, ως αντίθετη με τα αληθή πραγματικά γεγονότα (επειδή δηλαδή δεν υπήρξε καν τέτοια κατάθεση εκ μέρους μας), αφετέρου -το κυριότερο- είναι βαθύτατα προσβλητική και δυσφημιστική γιατί το πρόσωπό μας καθώς εμφανιζόμαστε (ψευδώς) ότι δήθεν τελούσαμε σε γνώση τω (φερομένων) σχέσεων του κατηγορουμένου με ανηλίκους και ότι δήθεν -προφανώς- μέχρι την κατάθεσή μας το θεωρούσαμε ως γεγονός αποδεκτό.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα αληθή κίνητρα αυτής της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εκ μέρους σας, αλλά επί του παρόντος θα θεωρήσουμε ότι πρόκειται για εκ παραδρομής εσφαλμένη μεταφορά των γεγονότων, βάσει μη έγκυρων πληροφοριών και θα αναμένουμε την επανόρθωση της σχετικής ψευδούς αναφοράς. Σε αντίθετη περίπτωση, θα καταστήσετε σαφές σε εμάς ότι δεν επρόκειτο για παραδρομή αλλά για συνειδητή συκοφαντική ενέργειά σας, η οποία μας πλήττει προσωπικώς και για την οποία και θα καταφύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη».


Απάντηση της efsyn.gr

Καλόπιστα αποδεχόμαστε τις διευκρινίσεις της κ. Ζυγουροπούλου και της κ. Κωστοπούλου, ότι στις καταθέσεις τους ενώπιον του δικαστηρίου δεν έχουν κάνει τη συγκεκριμένη αναφορά και προχωρούμε σε επανόρθωση της επίμαχης φράσης στο δημοσίευμα «"Οχι" της έδρας σε υλικό με ανηλίκους στη δίκη Λιγνάδη» (efsyn.gr, 17/6/2022). Διευκρινίζουμε ότι στην κατάθεσή της στις 12 Μαΐου 2022 ενώπιον του δικαστηρίου, η κ. Κωστοπούλου είχε δηλώσει ότι γνώριζε φήμες πως ο κατηγορούμενος «έχει σχέση με αγόρια [...] όχι παιδιά, νέους ανθρώπους, μπορεί να θεωρούνταν ανήλικοι, αλλά για τον Ποινικό Κώδικα δεν θεωρούνται ανήλικοι άνω των 15», ενώ η κ. Ζυγουροπούλου είχε αρνηθεί ότι γνώριζε τέτοιες φήμες.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στην τελική ευθεία η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.
Στην τελική ευθεία η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Τέλεσε με δόλο ακραίες πράξεις σεξουαλικής βίας»
Καταπέλτης κατά του Δ. Λιγνάδη, ο εισαγγελέας της έδρας αποδόμησε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και πρότεινε την ενοχή του για τον βιασμό τριών ανηλίκων.
«Τέλεσε με δόλο ακραίες πράξεις σεξουαλικής βίας»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δίκη Λιγνάδη: Σχέσεις με ανήλικους και αστεία με το βιασμό
Καλλιτέχνης κατέθεσε ότι είχε περίεργη συμπεριφορά σε σχέσεις με νεαρά άτομα κι έλεγε ψέματα για την ηλικία. Η Ελ. Κούρκουλα χαρακτήρισε «περίεργες προσωπικότητες» τους μηνυτές και έκανε λογοπαίγνιο με βιασμό
Δίκη Λιγνάδη: Σχέσεις με ανήλικους και αστεία με το βιασμό
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η ώρα της απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Δίωρη διακοπή στη δίκη
Παράταση αγωνίας για την πολύκροτη υπόθεση, με το ΜΟΔ να διακόπτει τη συνεδρίαση για δύο ώρες. Μετά τις 11.30 η ανακοίνωση της απόφασης
Η ώρα της απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη - Δίωρη διακοπή στη δίκη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στις 13 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον Δ. Λιγνάδη
Έπειτα από μαραθώνια αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλ. Κούγια, το δικαστήριο διέκοψε. Όπως ανακοινώθηκε η απόφασή του θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουλίου.
Στις 13 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου για τον Δ. Λιγνάδη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας