• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.3°C / 25.7°C
  1 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.8°C / 25.5°C
  0 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.0°C / 23.8°C
  0 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 19.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.2°C / 22.1°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  1 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.8°C / 22.2°C
  3 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.0°C / 22.9°C
  1 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.8°C
  1 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.1°C / 25.1°C
  3 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.3°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 19.5°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 18.5°C / 24.5°C
  0 BF
  60%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  3 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.5°C / 24.3°C
  0 BF
  72%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.3°C / 23.3°C
  2 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.7°C / 22.0°C
  2 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  0 BF
  84%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δικαστικό θρίλερ για την περιουσία του Γ. Τράγκα

 • A-
 • A+
Δεσμεύτηκαν ακίνητα και καταθέσεις δύο εμπλεκόμενων σε εταιρείες του εκδότη • Ενας από τους γιους του αποποιείται την κληρονομιά, ενώ η χήρα του απασχολεί τις Αρχές, καθώς διατηρούσε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς με τον εκλιπόντα.

Ακόμα και μετά θάνατον ο Γιώργος Τράγκας απασχολεί την επικαιρότητα. Το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπό τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, παράγει συνεχείς εξελίξεις, με τελευταία τη δέσμευση της περιουσίας ακόμα δύο ατόμων που εμφανίζονται ως συμπράττοντες σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου. Τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος και θα ελεγχθούν ποινικά.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή. Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί μια αμύθητη περιουσία που περιλαμβάνει μερικές δεκάδες εκατομμύρια και ανυπολόγιστης αξίας ακίνητα;

Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθεί, τα ακίνητα είναι δεκαεπτά (δύο στην Πολιτεία, δύο στη Μύκονο, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, αλλά και διαμερίσματα σε Ουάσινγκτον, Μπέβερλι Χιλς, Λας Βέγκας, Μαϊάμι και Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν), ενώ τραπεζικές καταθέσεις εντοπίστηκαν σε τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού. Χαρακτηριστικές είναι οι ράβδοι χρυσού για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί τη νομιμότητα απόκτησής τους.

Η περιουσία δεσμεύτηκε και οι κληρονόμοι ενδέχεται, αν προχωρήσουν σε αποδοχή της, να βρεθούν αντιμέτωποι με ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Ο ένας από τους γιους του εκλιπόντος, Φρέντυ Τράγκας, δήλωσε μέσω του δικηγόρου του, Θέμη Σοφού, ότι αποποιείται την κληρονομιά. Αντίθετα ο αδερφός του, Γιάννης Τράγκας, θα αποδεχτεί την κληρονομιά, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός: «Δεν υπάρχει καμία βούληση από πλευράς του εντολέως μου για να αποποιηθεί την κληρονομιά στον βαθμό και το μέτρο που του έχει επαχθεί. Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται στο όποιο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στον βαθμό που υπάρχει, αν υπάρχει. Σε οποιαδήποτε δηλαδή παρανομία. Εχουμε πληροφορηθεί την ύπαρξη της διαθήκης και μένει να την αποδεχτεί με το ευεργέτημα της απογραφής, που σημαίνει ότι η οικονομική ευθύνη του περιορίζεται μέχρι της αξίας του ενεργητικού της περιουσίας που θα επαχθεί σε αυτόν».

Η χήρα του εκδότη, Μαρία Καρρά, ζει στο Μαϊάμι και τοποθετείται επίσης μέσω της δικηγόρου της, Γεωργίας Κούβελα: «Οταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των Αρχών». Ωστόσο, φαίνεται ότι η Μαρία Καρρά απασχολεί τις Αρχές καθώς συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσαν κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν από τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα από ανώνυμη καταγγελία. Στην Αρχή κλήθηκαν τουλάχιστον 15 γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε περίεργες μεθόδους εξασφάλισης διαφήμισης από τον εκλιπόντα, αλλά δεν ήθελαν να καταθέσουν επωνύμως. Αν και το βασικό διερευνώμενο αδίκημα είναι η φοροδιαφυγή, οι αρμόδιοι εξετάζουν και την απιστία τραπεζικών στελεχών καθώς υπάρχουν ενδείξεις για δάνεια από ελληνικές τράπεζες που επί της ουσίας δεν εξοφλήθηκαν αφού χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το 1/3 του αρχικού δανείου και το υπόλοιπο της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Σε κάθε περίπτωση η επαγγελματική δραστηριότητα του Τράγκα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τόσο μεγάλη περιουσία, αν και ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Τον Οκτώβριο του 2012, πάντως, το όνομά του περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ και το 2016 βρέθηκαν υπεράκτιες εταιρείες στο όνομά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα για την πολύκροτη υπόθεση των Panama Papers. Ο έλεγχος άργησε δέκα χρόνια!

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δεν αποδέχεται την κληρονομιά ο δευτερότοκος γιος του Γιώργου Τράγκα
Πρόκειται για τον Ευθύμιο - Φρειδερίκο (Φρέντι) Τράγκα, ο οποίος δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ενημερώνει ότι αποποιείται οριστικά κάθε περιουσιακό στοιχείο που προέρχεται από τον πατέρα του.
Δεν αποδέχεται την κληρονομιά ο δευτερότοκος γιος του Γιώργου Τράγκα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εχασε την αγωγή κατά της «Αυγής» ο Γιώργος Παπαχρήστος
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος, για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητάς του.
Εχασε την αγωγή κατά της «Αυγής» ο Γιώργος Παπαχρήστος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δίκη της «Εφ.Συν.» για ρεπορτάζ που χαρακτηρίστηκε αληθές
Η απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει αν η ελευθερία του λόγου και η έκφραση γνώμης αποτελούν θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα ή όχι.
Δίκη της «Εφ.Συν.» για ρεπορτάζ που χαρακτηρίστηκε αληθές
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εξώδικα Φουρθιώτη κατά πάντων
Για δηλώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με τη συμπεριφορά του στο «Δρομοκαΐτειο» απέστειλε εξώδικα ο Μένιος Φουρθιώτης στους Μιχάλη Γιαννάκο και Κώστα Βαξεβάνη.
Εξώδικα Φουρθιώτη κατά πάντων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δίωξη κατά Χίου για το πρωτοσέλιδο στο «Μακελειό» και ερωτήματα
Αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του Στέφανου Χίου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».
Δίωξη κατά Χίου για το πρωτοσέλιδο στο «Μακελειό» και ερωτήματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Γαλάζιο συγχωροχάρτι για τα «θαλασσοδάνεια» του Τ.Τ.
Σαν... γάντι ταίριαξαν οι αλλαγές της κυβέρνησης στον Ποινικό Κώδικα για την αμνήστευση τραπεζιτών στους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Γαλάζιο συγχωροχάρτι για τα «θαλασσοδάνεια» του Τ.Τ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας