• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.6°C / 30.1°C
  3 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 26.0°C / 30.7°C
  2 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.6°C / 30.0°C
  1 BF
  43%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  1 BF
  36%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 29.6°C
  4 BF
  36%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.0°C / 27.6°C
  2 BF
  39%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 24.2°C
  2 BF
  35%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 27.7°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 27.3°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.2°C / 27.7°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  3 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 26.9°C
  0 BF
  41%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 28.8°C
  2 BF
  44%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  3 BF
  79%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 29.8°C
  0 BF
  46%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  2 BF
  51%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.7°C / 28.4°C
  2 BF
  45%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  1 BF
  42%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ασκοπη ένσταση, σκόπιμη ένταση

 • A-
 • A+
Δίκη Φιλιππίδη: Επίθεση της υπεράσπισης στην πρόεδρο ● Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προσπάθησε με κάθε τρόπο να γίνει δεκτή η ένσταση του εντολέα του να αποβληθεί η παράσταση υποστήριξης κατηγορίας της τρίτης καταγγέλλουσας, αλλά απορρίφθηκε ομόφωνα.

Με συνεχείς υπομνήσεις για την πολύχρονη πείρα του στα ποινικά δικαστήρια, ακόμα και με προειδοποιήσεις προς την πρόεδρο του δικαστηρίου ότι «θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη» ή «εσείς οι τρεις τακτικοί δικαστές θα αποφασίσετε αν θα πάτε κόντρα στον Αρειο Πάγο, ο οποίος υπάρχει για να μην κάνει κάθε δικαστής ό,τι θέλει», αλλά και με συστάσεις προς τους δημοσιογράφους («γράψτε τα αυτά»), ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προσπάθησε με κάθε τρόπο να γίνει δεκτή η ένσταση του εντολέα του να αποβληθεί η παράσταση υποστήριξης κατηγορίας της τρίτης καταγγέλλουσας.

Η κατάθεση της συγκεκριμένης μάρτυρα πρόκειται να ξεκινήσει σε τρεις συνεδριάσεις και χθες οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, θα ξεκινούσαν την εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας. Ωστόσο, για περίπου τρεις ώρες αναλώθηκαν σε οξεία αντιπαράθεση κυρίως με την πρόεδρο του δικαστηρίου. Η αρχή έγινε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να απορριφθεί η ένστασή τους επειδή μπορεί το παράβολο των 40 ευρώ -με το οποίο αποδεικνύεται ότι ήταν νόμιμη η παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας της τρίτης μηνύτριας- να μην είναι ανάμεσα στα έγγραφα της δικογραφίας αλλά αποδεικνύεται ότι είχε καταβληθεί.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, που του ζήτησε να περιοριστεί στην τοποθέτησή του επί της ένστασης, ο Μ. Δημητρακόπουλος οργισμένος την προειδοποιούσε ότι «κανείς δεν είναι πέραν του νόμου και το εννοώ», «θα με αναγκάσετε να ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη έτσι όπως συντονίζετε τη διαδικασία» και παρατηρούσε: «Δεν μου έχουν κάνει σύσταση πρόεδροι της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου...», «θα είχα ολοκληρώσει αν δεν κάνατε αυτές τις άσκοπες παρεμβάσεις», «έχω μιλήσει στο CΝΝ, στη Monde, μου έχει κάνει αφιέρωμα μισή σελίδα οι New York Times».

«Εκανα αντιπαράθεση με ένα ολόκληρο παραδικαστικό κύκλωμα, το 2016-2019 επειδή μια κυβέρνηση ήθελε να μείνει εσαεί κυβέρνηση και να καταστρέψει τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι αυτοί κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ένας πρώην υπουργός και μια εισαγγελέας», συνέχιζε αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, κατά την οποία ήταν συνήγορος του Αδωνη Γεωργιάδη και του Ανδρέα Βγενόπουλου. «Δεν φοβήθηκα αυτούς, θα σταματήσω να μιλάω μόνο όταν με σκοτώσουν», επαναλάμβανε κάθε φορά που ο δικηγόρος της δεύτερης μηνύτριας τον διέκοπτε.

Αναφέρθηκε μέχρι και στην καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα («είδατε ποια ήταν η κατάληξη με την κοπελίτσα στη Θεσσαλονίκη; Να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα»), ενώ, ξεχνώντας ότι έχει εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη, είπε: «Ποτέ δεν υπερασπίζομαι δολοφόνους και βιαστές· πείστηκα να κάνω αγώνα για τον Π. Φιλιππίδη μόλις μελέτησα τη δικογραφία».

Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι «έρχεται σε απόλυτη αντιπαράθεση με τον Αρειο Πάγο και αποτελεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας. Εσείς οι τρεις τακτικοί δικαστές θα αποφασίσετε αν θα πάτε κόντρα στον Αρειο Πάγο, ο οποίος υπάρχει για να μην κάνει κάθε δικαστής ό,τι θέλει». Στο ίδιο πλαίσιο, η συνάδελφός του, Κική Πακιρτζίδου, επέρριψε στο δικαστήριο την ευθύνη ότι δεν είχε αναζητήσει το παράβολο πριν από την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας.

Οταν το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι απορρίπτει ομόφωνα την ένσταση, οι δικηγόροι επανέλαβαν την προειδοποίηση ότι υπάρχει και ο Αρειος Πάγος και η πρόεδρος σχολίασε ότι το Μικτό Ορκωτό είναι πρωτόδικο δικαστήριο και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ανώτερα δικαστήρια για εφέσεις και αναιρέσεις. Η λέξη «έφεση» ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέο γύρο οξείας έντασης και αντιπαράθεσης καθώς οι δικηγόροι του Π. Φιλιππίδη επέμεναν ότι η πρόεδρος έχει ήδη αποφασίσει την ενοχή του Π. Φιλιππίδη επειδή έφεση κάνουν μόνο οι καταδικασθέντες. «Σταματήστε να δημιουργείτε εντυπώσεις», αντέτεινε η πρόεδρος και διαβεβαίωσε τον κατηγορούμενο ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Αυτά πρέπει να τα γράψετε», φώναζε στους δημοσιογράφους ο Μ. Δημητρακόπουλος και ζητούσε διακοπή για να συσκεφθεί με τον εντολέα του τι θα κάνει απέναντι «σε μια πρόεδρο που μεροληπτεί».

Ολοι ανέμεναν ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να ζητήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης την εξαίρεση της προέδρου. Αλλά δεν το έκαναν. Επιστρέφοντας, δήλωσαν ότι «η υπεράσπιση παραμένει στη θέση της ότι η πρόεδρος έχει διαμορφώσει άποψη για τον κατηγορούμενο κατά χρόνο ανεπίτρεπτο, πριν καταθέσουν 40 μάρτυρες». Στη συνέχεια επιτέθηκαν εκ νέου στην πρόεδρο, αυτή τη φορά για την ανθρώπινη αντίδρασή της κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της δεύτερης καταγγέλλουσας. «Τη ρωτήσατε αν θέλει νερό, αν δεν αισθάνεται καλά, αν της έχει πέσει πίεση. Δεν άκουσα να τη ρωτάτε για στοιχεία που έχει εισφέρει ο κατηγορούμενος. Δεν ρωτήσατε τον Πέτρο Φιλιππίδη αν θέλει ένα ποτήρι νερό, αν έχει προβλήματα υγείας», σχολίασε η Κική Πακιρτζίδου. Πάντως ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής κάτι, ούτε παραπονέθηκε ποτέ για την υγεία του.

● Η δίκη συνεχίζεται αύριο

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δίκη Φιλιππίδη: «Οχι» στην αναπαράσταση του βιασμού
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου Πέτρου Φιλιππίδη να γίνει ενώπιον της έδρας αναπαράσταση του βιασμού για τον οποίο τον κατηγορεί η πρώτη γυναίκα που καταθέτει εναντίον...
Δίκη Φιλιππίδη: «Οχι» στην αναπαράσταση του βιασμού
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αναπαράσταση βιασμού ζήτησε η υπεράσπιση Φιλιππίδη
Με τον ισχυρισμό ότι η πρώτη καταγγέλλουσα τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ' εξακολούθηση υπέπεσε σε αντιφάσεις, ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού υπέβαλε στο δικαστήριο αναπαράσταση της πράξης του...
Αναπαράσταση βιασμού ζήτησε η υπεράσπιση Φιλιππίδη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Απών ο Πέτρος Φιλιππίδης, παρούσες οι καταγγέλλουσες
Λίστα με 15 μάρτυρες προσκόμισαν οι γυναίκες που κατηγορούν τον ηθοποιό για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ● Ευθεία επίθεση Μ. Δημητρακόπουλου σε καταγγέλλουσα.
Απών ο Πέτρος Φιλιππίδης, παρούσες οι καταγγέλλουσες
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Πέτρο Φιλιππίδη
Αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες είναι πλέον ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για αδικήματα που αφορούν έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.
Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα στον Πέτρο Φιλιππίδη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δίκη Φιλιππίδη: «Της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι»
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας ● «Πήγε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι» δήλωσε πρώην σύντροφος της δεύτερης καταγγέλλουσας ● Παρών στην αίθουσα ο ηθοποιός που πλέον είναι ελεύθερος.
Δίκη Φιλιππίδη: «Της κατέβασε το εσώρουχο και το παντελόνι»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας