• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.0°C / 34.7°C
  2 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.3°C / 33.5°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.0°C / 33.7°C
  2 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.6°C / 31.9°C
  2 BF
  23%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 30.7°C
  2 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  33°C 27.9°C / 34.0°C
  1 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 30.4°C
  1 BF
  29%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.3°C / 31.3°C
  0 BF
  39%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 31.4°C
  2 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.5°C / 30.9°C
  3 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.4°C / 30.8°C
  3 BF
  42%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 29.0°C
  1 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  43%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.7°C / 31.9°C
  3 BF
  33%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.5°C / 33.8°C
  2 BF
  32%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.8°C / 32.8°C
  4 BF
  38%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.2°C / 33.8°C
  0 BF
  27%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  32°C 29.3°C / 31.6°C
  0 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.4°C / 33.3°C
  3 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 26.6°C
  1 BF
  38%

Βασιλική Θάνου | Ανδρέας Βγενόπουλος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποφάσισαν ενοχοποίηση (και) της Θάνου

 • A-
 • A+
Με διαρροές από την Οικονομική Εισαγγελία γνωστοποιήθηκε ότι ανασύρθηκε από το αρχείο η μήνυση του μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου για οικονομικό εκβιασμό ● Για κατασκευασμένα στοιχεία κάνει λόγο η ίδια.

Οι «πληροφορίες» που διέρρευσαν χθες από τη νέα Οικονομική (υπερ)Εισαγγελία χαιρετίστηκαν με ενθουσιασμό από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Να λοιπόν που εκτός από την Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα-Μανώλη, τώρα επιτέλους (!) μπαίνει στο κάδρο και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας στη μεταβατική κυβέρνηση το 2015.

Η παλιά μήνυση του Βγενόπουλου ανασύρθηκε από το αρχείο, ενώ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη μάλιστα προτεραιότητα διέταξε ο επικεφαλής της Εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Σύμφωνα με τον Βγενόπουλο, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες, ενώ τη συνομιλία με το πρόσωπο αυτό είχε καταγράψει ο ίδιος ο Βγενόπουλος. Το ξαναζέσταμα της υπόθεσης αυτής με το ηχητικό που ο ίδιος ο Βγενόπουλος δεν είχε καν συμπεριλάβει στη μήνυσή του εναντίον της Βασιλικής Θάνου το 2016 επανέφερε ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος iefimerida τον Φεβρουάριο του 2022.

Τότε η κ. Θάνου κατέθεσε αγωγή ισχυριζόμενη ότι η ιστοσελίδα, υιοθετώντας το ηχητικό, το παρουσίασε στους αναγνώστες-χρήστες με σχολιασμούς που περιείχαν γεγονότα ψευδή και εκφράσεις άκρως δυσφημιστικές για το πρόσωπό της. Παράλληλα η κ. Θάνου με επιστολή της αμέσως μετά εξήγησε το πώς στήθηκε τότε (2016) από τον επιχειρηματία Βγενόπουλο η σε βάρος της κατασκευασμένη συκοφαντία και γιατί ανασύρθηκε τώρα η κασέτα, για την οποία γίνεται τόσος θόρυβος.

Η ίδια εξιστορούσε στην επιστολή πώς «τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια συστημικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να συνδέσουν την υπόθεση αυτή με την υπόθεση Novartis, καθώς και το γεγονός ότι η εμφάνιση της κασέτας έγινε την ίδια ακριβώς ημέρα που δημοσιεύθηκε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου περί παραπομπής σε δίκη του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία ιατρών, καταρρίπτοντας έτσι τα περί σκευωρίας».

Η πρώτη δικαίωση της Βασιλικής Θάνου για την αγωγή κατά του iefimerida δόθηκε στις αρχές Απριλίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή με την οποία ο ιστότοπος κλήθηκε να κατεβάσει τις σχετικές προσβλητικές αναρτήσεις. Τελικά όμως και συμπτωματικά μόλις τέσσερις ημέρες πριν εκδικαστεί η αγωγή της Β. Θάνου προέκυψαν οι διαρροές από την Οικονομική Εισαγγελία με όλες τις λεπτομέρειες για το κατεπείγον του θέματος. Ηδη και μόνο με την ανάκληση της μήνυσης Βγενόπουλου γίνεται φανερό το πώς ακριβώς προετοιμάζεται και η ενοχοποίηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. απλά βεβαίωσε ότι το ηχητικό είναι γνήσιο, χωρίς φυσικά να κρίνει το περιεχόμενό του, που, από όσα έχουν δημοσιευτεί, φαίνεται να αφορά μια συνεχή προσπάθεια του Βγενόπουλου να εκμαιεύσει από μια κυρία την ανάμειξη Θάνου.

«Καμία ανάμειξη»

Αμέσως μετά τις διαρροές, η Βασ. Θάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα για όσα ακούγονται στη συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ. ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεστεί κατά την έρευνα της μήνυσής του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στη μήνυσή του.

Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίσθηκε κατά της διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται, μάλιστα, με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού».

Το γεγονός ότι ανασύρεται η μήνυση του μακαρίτη από το αρχείο (όπου το είχε καταχωρίσει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) είναι ενδεικτικό, ενώ το χειρότερο είναι ότι ο διασυρμός δικαστικών λειτουργών που υπηρέτησαν επί χρόνια το λειτούργημά τους συνεχίζεται με ανελέητο πόλεμο. Εμβρόντητη θα παρακολουθήσει τώρα η διεθνής κοινότητα και τον διασυρμό της πρώην προέδρου Α.Π.

Ανάμεσα δε στη συσσώρευση «αξιόπιστων» μαρτυριών, ο επιχειρηματίας με τις δεκάδες δικαστικές εμπλοκές, που τίναξε στον αέρα την κυπριακή οικονομία, που χρέωσε με δάνεια αέρα τη Μarfin, που κερδοσκόπησε και που κατέληξε με καμιά εικοσαριά καράβια. Και που κρίνεται μετά θάνατον ως άλλος ένας «προστατευόμενος» μάρτυρας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εισαγγελείς εναντίον εισαγγελέων
Λειτουργοί της Δικαιοσύνης αντιπαρατίθενται στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ● Η επιμονή του Αθ. Κατσιρώδη υπέρ της Ευγενίας Κυβέλου και κατά της Ελένης Τουλουπάκη ● Οι απαντήσεις της Βασιλικής Θάνου...
Εισαγγελείς εναντίον εισαγγελέων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το δίλημμα της Ολομέλειας Εφετών
Η Ολομέλεια καλείται να αποφασίσει όχι για το αν θα αναβαθμιστεί ποινικά η υπόθεση της Novartis, αλλά αν θα αφαιρεθούν οι δικογραφίες από την Εισαγγελία Διαφθοράς
Το δίλημμα της Ολομέλειας Εφετών
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Με ευρεία πλειοψηφία ανανεώθηκε η θητεία της Ελ. Τουλουπάκη
Ανανεώθηκε χθες από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με ευρύτατη πλειοψηφία (8-3) η διετής θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία είχε μάλιστα...
Με ευρεία πλειοψηφία ανανεώθηκε η θητεία της Ελ. Τουλουπάκη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Νέα στοιχεία για στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ
Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από δικαστικές πηγές, το βασικό στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, το στέλεχος που έλυνε και έδενε στον φορέα και στις δομές του, είχε... ξεχάσει να δηλώσει στο «πόθεν...
Νέα στοιχεία για στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας