Φρασεολογία και επιχειρήματα από ιστοσελίδα του ακροδεξιού χώρου, η οποία τιμά ανοιχτά τους πρωτεργάτες της Χούντας, δεν δίστασε να επικαλεστεί και σήμερα στη δίκη για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων αστυνομικών, Εβίτα Βαρελά, κατά την αγόρευσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Στις 29 Μαρτίου αναπαράγει στη σελίδα της στο Facebook το εν λόγω άρθρο, το οποίο με τη σειρά του αναφέρεται στους ισχυρισμούς της κ. Βαρελά με τους οποίους επιχείρησε να απαξιώσει το πόρισμα του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του πειθαρχικού ελέγχου των αστυνομικών.
Ο ταξίαρχος κ. Μαρκόπουλος είχε προτείνει την απόταξη των τεσσάρων αστυνομικών και αργία με απόλυση των άλλων πέντε, καθώς «αποδεικνύεται η μη επαγγελματική κατάρτιση των αστυνομικών, με τη μη επαγγελματική προσέγγιση, τη μη επαρκή διαχείριση του περιστατικού και τη μη διατήρηση του ανέπαφου της σκηνής του εγκλήματος», ενώ «η προσπάθεια δέσμευσης του φερόμενου δράστη προκειμένου να εξουδετερωθεί γίνεται όχι με θεμιτή μέθοδο επέμβασης αλλά με άσκοπη βία, προσβάλλοντας την προσωπικότητά του».
Προκειμένου, λοιπόν, να απαξιώσει το πόρισμα η δικηγόρος και σε μία προσπάθεια να πολιτικοποιήσει την υπόθεση είχε προχωρήσει σε ad hominem επίθεση στον ταξίαρχο ισχυριζόμενη ότι εκείνος εργαζόταν στην ασφάλεια της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και ότι δεν είχε επιχειρησιακή εμπειρία από το πεδίο.
Αλλά αυτά τα επιχειρήματα τα επικαλείται το ακροδεξιό site palavos.gr στο δημοσίευμα, που αναπαρήγαγε η κ. Βαρελά. Πρόκειται για το ίδιο site που στις 21 Απριλίου του 2022 αναπαράγει φωτογραφία του Γεώργιου Παπαδόπουλου, του Στυλιανού Παττακού και του Νικόλαου Μακαρέζος και σημειώνει: «21 Απρίλιου 1967: Αθάνατοι. Οι ήρωες στην Ελλάδα φυλακίζονται».
Άλλωστε συνήγορος των κατηγορούμενων αστυνομικών ήταν αρχικά ο γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του Θάνος Πλεύρης, ο οποίος παραιτήθηκε όταν έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνοντας στη θέση του τον συνεργάτη του γραφείο του Αθανάσιου Ζαμάνη.
♦ Η απόφαση της πολύκροτης δίκης αναμένεται εντός των επόμενων ωρών και από το πρωί αλληλέγγυοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο της οδού Δέγλερη, ενώ το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας