«Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας έξω από το γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης του, αφότου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.
«Είναι πολύ δύσκολή στιγμή δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας. Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών. Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια, κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση, κυρίως για τη Μαλένα», δήλωσε κατά την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο ο Μάνος Δασκαλάκης.
Ο 30χρονος απέρριψε τις καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης της Τζωρτζίνας, αναφέροντας ότι την πρώτη φορά είχε έρθει αρμόδια υπηρεσία στο σπίτι και δεν είχε διαπιστώσει κάτι και τη δεύτερη φορά ότι είχαν πάει στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κάποιο δερματικό πρόβλημα. Σε άλλη ερώτηση, αν έχει επικοινωνήσει με την 33χρονη και αν θέλει να της στείλει κάποιο μήνυμα μέσα από τις δηλώσεις του, απάντησε: «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα».
Ο εκ των δικηγόρων του Δημήτρης Καράμπελας που συνόδευε τον εν διαστάσει σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια, ανέφερε: «Μετά από δυο μήνες επισταμένων ερευνών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν έμπειροι εισαγγελείς και η ανακρίτρια με την άσκηση της ποινικής δίωξης, το ένταλμα σύλληψης και την απόφαση προσωρινής κράτησης. Ο εντολέας μου, μετά το πρώτο σοκ, έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην ποινική διαδικασία, ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας.
Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει που οφείλεται ο θάνατος των άλλων δυο παιδιών. Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι, όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής, αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς, ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια».
Ο κ. Καράμπελας χαρακτήρισε περίεργο το ότι η 33χρονη είχε ζητήσει να ταφεί η εννιάχρονη με το τάμπλετ της, γεγονός που επιβεβαίωσαν στην ανακρίτρια ως επιθυμία της κατηγορούμενης, όπως και στα άλλα δυο παιδιά, είχε τοποθετηθεί στον τάφο τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο, κατόπιν επιθυμίας της μητέρας τους.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας