• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  32°C 29.9°C / 33.8°C
  3 BF
  33%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.1°C / 31.7°C
  4 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.0°C / 33.2°C
  2 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  2 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  2 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  31°C 26.0°C / 32.1°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 27.9°C
  2 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.1°C / 30.1°C
  2 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.3°C / 30.4°C
  4 BF
  46%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.5°C / 29.9°C
  3 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.2°C / 27.8°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 28.7°C
  1 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  51%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.7°C / 31.9°C
  4 BF
  31%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.1°C / 34.5°C
  2 BF
  38%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 28.2°C
  4 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.1°C / 34.0°C
  3 BF
  25%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 28.3°C
  3 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 27.3°C / 32.2°C
  3 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.6°C / 18.6°C
  2 BF
  94%

Το tweet του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, με το οποίο επιχείρησε να εμφανίσει τον Αλ. Τσίπρα ως διαπλεκόμενο που νοικιάζει βίλες χωρίς συμβόλαια, έχοντας δήθεν σχέσεις με κατασκευαστική εταιρεία. Ολα καταρρίφθηκαν στο δικαστήριο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο δικαστής... δίδαξε δημοσιογραφία

 • A-
 • A+
Αγωγή του Αλέξη Τσίπρα κατά Γιάννη Κουρτάκη για τη «βίλα» στο Σούνιο ● Το επίμαχο tweet του εκδότη που παρουσίαζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως διαπλεκόμενο ● «Ετσι είναι η δημοσιογραφία; Λέει κάποιος ένα ψέμα για να βγάλει αυτό που θέλει; Ας έλεγε τότε και κάτι άλλο άσχετο ο κ. Κουρτάκης, ότι ο κ. Τσίπρας είχε σχέση με την κόρη του εκμισθωτή...» απάντησε ο πρόεδρος της έδρας στους ισχυρισμούς του μάρτυρα δημοσιογράφου ● Η «βίλα» μόνο βίλα δεν είναι, όπως κατέθεσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Σε μάθημα δημοσιογραφίας από τον πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εξελίχθηκε η εκδίκαση της αγωγής του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Γιάννη Κουρτάκη για τη συκοφαντική ανάρτηση που ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έκανε στο twitter στις 7 Δεκεμβρίου 2020. «Είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Οπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα. Κι αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς είναι αργά» έγραφε τότε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο σπίτι που το καλοκαίρι του 2020 νοίκιασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του Σουνίου.

Με την ανάρτησή του ο Γ. Κουρτάκης παρουσίαζε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν έναν διαπλεκόμενο που νοικιάζει σπίτια χωρίς συμβόλαια και έχει προνομιακές σχέσεις με κατασκευαστική εταιρεία, η οποία πληρώνει τις εργασίες ενός σπιτιού που δεν ανήκει σε εκείνη. Με τι αντάλλαγμα; Ας σκεφτεί ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να μείνει η λάσπη. Εμεινε; Φυσικά και έμεινε αφού, όπως σημείωσε χθες ο δικηγόρος του εκδότη, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, «ο Μάνος Βουλαρίνος του ΣΚΑΪ έλεγε προχθές στο ραδιόφωνο για τη βίλα του Τσίπρα...».

Μόνο που η βίλα μόνο βίλα δεν είναι, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς: «Ο κ. Τσίπρας ήδη νοίκιαζε στην περιοχή σπίτι έξι καλοκαίρια. Το 2020 αποφάσισε να μισθώσει κατοικία όλο τον χρόνο. Συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, Μάριο Περόνε, για μηνιαίο μίσθωμα εξοχικής κατοικίας 500 ευρώ και προπλήρωσε ενοίκια τριών ετών. Με τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης έκανε την ανακαίνιση του σπιτιού, που είναι πολύ παλιάς κατασκευής, ακατοίκητο από το 1970, και περιλαμβάνει 71 τ.μ. ισόγειο και 71 τ.μ. υπόγειο, χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους, δύο υπνοδωμάτια και μία κουζίνα. Δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα, ούτε κεντρική θέρμανση και από το διπλανό ξενοδοχείο Green Cost μπορούν να βλέπουν όλοι την αυλή του σπιτιού, καμία ιδιωτικότητα. Οι επισκευές που έγιναν ήταν ελάχιστες, τους εργάτες τούς έφερε και τους πλήρωσε ο ιδιοκτήτης, δεν είχε καμία ανάμιξη σ’ αυτό ο κ. Τσίπρας».

Μα το tweet του Γ. Κουρτάκη άλλα λέει, γιατί; Την απάντηση κλήθηκε να δώσει ο εργαζόμενος στον όμιλο των «Παραπολιτικών», δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κ. Κουρτάκης είχε μια πληροφορία ότι ο Αλ. Τσίπρας μετακόμισε σε άλλο σπίτι.

Πρόεδρος: Ποια είναι η δημοσιογραφική αποκάλυψη; Δεν μπορώ να καταλάβω.

Μάρτυρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακόμισε, αλλά νοικιάζει σπίτι εκεί έξι χρόνια. Δεν ανέφερε τίποτα για το καινούργιο σπίτι. Ηταν λογικό η δημοσιογραφική καχυποψία να ενταθεί...

Πρόεδρος: Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει σε άλλο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», που έλεγε ότι ο κ. Τσίπρας μετακόμισε από την Κυψέλη. Είναι εντελώς άσχετο το σχόλιο του κ. Κουρτάκη.

Μάρτυρας: Ο κ. Κουρτάκης προσπαθεί να ιντριγκάρει τον κ. Τσίπρα για να πάρει απαντήσεις.

Πρόεδρος: Το ιντριγκαδόρικο δημοσίευμα πού βασίστηκε;

Μάρτυρας: Στην αυξημένη καχυποψία του κ. Κουρτάκη και στην επιθυμία του να επιβεβαιωθεί η αλήθεια της πληροφορίας.

Πρόεδρος: Ετσι είναι η δημοσιογραφία; Λέει κάποιος ένα ψέμα για να βγάλει αυτό που θέλει; Ας έλεγε τότε και κάτι άλλο άσχετο ο κ. Κουρτάκης, ότι ο κ. Τσίπρας είχε σχέση με την κόρη του εκμισθωτή...

● Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εχασε την αγωγή κατά της «Αυγής» ο Γιώργος Παπαχρήστος
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Παπαχρήστος, για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητάς του.
Εχασε την αγωγή κατά της «Αυγής» ο Γιώργος Παπαχρήστος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Απαλλακτική εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση βιασμού του Δημήτρη Ανθη
Την απαλλαγή του ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του Δημήτρη Ανθη πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Απαλλακτική εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση βιασμού του Δημήτρη Ανθη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Φαντάρος καταγγέλλει βιασμό του στο στρατόπεδο πριν από 10 χρόνια
Ο 32χρονος κατηγορεί τον τότε λοχαγό του ότι αυτός διέταξε για την κακοποίησή του ● Κατέθεσε στο Στρατοδικείο μήνυση συνολικά κατά έξι προσώπων.
Φαντάρος καταγγέλλει βιασμό του στο στρατόπεδο πριν από 10 χρόνια
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δύο βασανισθέντες διαδηλωτές μηνύουν την Αντιτρομοκρατική
Ο προφυλακισθείς Ο.Μ., όπως και ο αδελφικός του φίλος Αρης Παπαζαχαρουδάκης, καταγγέλλουν τον βασανισμό τους από την Ελληνική Αστυνομία.
Δύο βασανισθέντες διαδηλωτές μηνύουν την Αντιτρομοκρατική
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η Γιάννα Κούρτοβικ μηνύει το «Georgy Zhukov»
Μήνυση εναντίον του λογαριασμού στο Twitter με το όνομα «Georgy Zhukov» υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ μετά τη στοχοποίησή της από τον συγκεκριμένο χρήστη.
Η Γιάννα Κούρτοβικ μηνύει το «Georgy Zhukov»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αθώος ο εκπαιδευτικός που μηνύθηκε από «αγανακτισμένο»
Ο Σπ. Γιαννάτος, επειδή κατηγορήθηκε για τη βίαιη επίθεση κατά του Αλ. Αλαβάνου και μελών της «Ελεύθερης Αττικής», θεώρησε... πρέπον να μηνύσει το θύμα του για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση!
Αθώος ο εκπαιδευτικός που μηνύθηκε από «αγανακτισμένο»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας