Γέμισε από κόσμο η εξωτερική είσοδος του Αρείου Πάγου, καθώς ο εκδότης της εφημερίδας Documento προσήλθε σήμερα μετά από κλήση της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για τις σχετικές με το σκάνδαλο της Novartis αποκαλύψεις που δημοσίευσε.
Ο Κώστας Βαξεβάνης έφτασε στον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Ιωάννη Μαντζουράνη και Βασίλειο Καπερνάρο και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος μετά από περίπου μιάμιση ώρα, καθώς πήρε προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας, η οποία αριθμεί δεκάδες σελίδες.
«Αυτό που γίνεται εναντίον μου, δεν αφορά εμένα, αυτό που γίνεται με εσάς, με τη συμπαράσταση σας, δεν αφορά εμένα, αφορά τη Δημοκρατία», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκδότης κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο, χαρακτηρίζοντας παραληρηματική την εναντίον του δίωξη, υπό τις επευφημίες του κόσμου και ηχηρές αποδοκιμασίες στο άκουσμα του ονόματος του πρωθυπουργού.
Εκτός από απλούς πολίτες, έξω από τον Άρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν σε έvδειξη συμπαράστασης προς τον εκδότη, και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου: Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Διονύσης Καλαματιανός, Αγγελική Αδαμοπούλου κ.α.
Ο κ. Βαξεβάνης που βρέθηκε κατηγορούμενος για τέσσερα αδικήματα με αφορμή τις αποκαλύψεις του στο σκάνδαλο της Novartis έχει προαναγγείλει πολλές αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα.
O εκδότης απολογείται ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού, δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση.
Με πρωινή του ανάρτηση ευχαριστούσε τον πρωθυπουργό καθώς τα Rafale που έρχονται σήμερα «θα είναι πάνω από τον Άρειο Πάγο στις 13:00».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας