Σοκάρει η νέα καταγγελία ανήλικης ότι έπεσε θύμα βιασμού, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από έναν συμμαθητή της από το ίδιο σχολικό συγκρότημα.
Η 17χρονη Μαρία κατήγγειλε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου ότι ο κατά έναν χρόνο μικρότερός της μαθητής, της επιτέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε εξωτερικό χώρο και την κακοποίησε σεξουαλικά.
Ο 16χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα ανηλίκων, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, εξύβριση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.
Ο ίδιος, προανακριτικά, φέρεται να κατέθεσε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας