Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με αφορμή δηλώσεις μοναχού του Αγίου Όρους που ανέφερε ότι άλλοι μοναχοί «που βγαίνουν έξω και εξομολογούν έχουν πεθάνει πολύ κόσμο».
«Εκτός αυτού, συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορωνοϊός είναι μία απλή γρίπη», ανέφερε σε δηλώσεις του στην εκκλησιαστική ιστοσελίδα «Βήμα Ορθοδοξίας».
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ίδιος θα κληθεί να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά προκειμένου να ελεγχθούν.
Ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί και να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας