Για τις 11 Ιανουαρίου διέκοψε το δικαστήριο που εκδικάζει την έφεση των δύο αστυνομικών που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για τον βασανισμό του Χρήστου Χρονόπουλου το 2007. Αιτία η διάγνωση ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισής τους ως θετικού στον νέο κορονοϊό.
Και σήμερα ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, στον δεύτερο όροφο του Εφετείου Αθηνών για να παραστεί στη δίκη των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για τον βαρύτατο τραυματισμό του, ο 47χρονος σήμερα Χρήστος.
Τρία μέτρα μπροστά του, στο εδώλιο, βρίσκονταν ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκαν για τον βασανισμό του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή. Άσκησαν έφεση και όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, την οικογένεια του θύματος εκπροσωπεί ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς.
Στις 22 Μαΐου 2007, ο Χρήστος Χρονόπουλος ήταν 33 ετών, είχε νοητική διαύγεια και κοινωνική ζωή, ήταν λειτουργικός και αυτοεξυπηρετούμενος, ζούσε μόνος του στο διαμέρισμά του και αντιμετώπιζε με φαρμακευτική αγωγή την κατάσταση της ψυχικής υγείας του. Κι όμως, χρειάστηκαν δύο ώρες σε ένα αστυνομικό τμήμα για να μετατραπεί σε έναν διανοητικά καθυστερημένο άνθρωπο, που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, έχει διαταραχές όρασης και δεν θα έχει ξανά δυνατότητα φυσιολογικής ζωής.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας