Άρχισε χθες και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη γόνου γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της πόλης που κατηγορείται για τη δολοφονία 25χρονου μπάτλερ το 2013, στην πολυτελή έπαυλη της οικογένειας στο Πανόραμα. Η σκοτεινή αυτή υπόθεση, που αποκαλύφθηκε με καθυστέρηση αρκετών ετών, αρχικά επρόκειτο να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο, αλλά το δικαστήριο έκρινε πως αρμόδια είναι στρατιωτικά δικαστήρια, καθώς ο 36χρονος σήμερα κατηγορούμενος φέρεται να διέπραξε το έγκλημα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου, η δολοφονία τελέστηκε τον Φλεβάρη του 2013. Το 25χρονο θύμα, με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, εργαζόταν στην έπαυλη της οικογένειας ως μπάτλερ. Το πτώμα του βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της πολυτελούς κατοικίας με σημάδια στραγγαλισμού και παρά φύση σεξουαλικής επαφής, γεγονός που οδήγησε τις διωκτικές αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έγκλημα «ερωτικού πάθους».
Η υπόθεση ωστόσο φαίνεται πως είχε τελματώσει, ως το 2016, που η μητέρα του θύματος, η οποία εργαζόταν επίσης ως οικιακή βοηθός στην εύπορη οικογένεια, όπως κατέθεσε χθες στο Στρατοδικείο, ήρθε σε επαφή με έναν αστυνομικό. Εκείνος φέρεται να της αποκάλυψε ότι υπήρχε σεξουαλικό κίνητρο πίσω από τον θάνατό του και τότε κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειριζόταν την έρευνα. Τις υποψίες ενίσχυσε η προτροπή της μητέρας του κατηγορουμένου προς τη μητέρα του θύματος να φύγει από την Ελλάδα για τη Σρι Λάνκα μόνιμα, «Γιατί εδώ κινδυνεύεις», προθυμοποιούμενη μάλιστα να πληρώσει και όλα της τα έξοδα! Τα στοιχεία αυτά άλλαξαν την τροπή των ερευνών, βάζοντας στο κάδρο τον 36χρονο γιο της επιχειρηματικής οικογένειας.
Από τις έρευνες προέκυψε πως ο κατηγορούμενος ήταν το τελευταίο πρόσωπο που συναντήθηκε με το θύμα, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν τον είδε. Στο κινητό του τηλέφωνο οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει φωτογραφίες γυμνών ανδρών, ενώ άλλοι στρατιώτες που συνυπηρετούσαν, τον περιέγραψαν ως «ταραγμένο» όταν επέστρεψε στη μονάδα τους.
Και χθες πάντως, κατά την έναρξη της δίκης, ο 36χρονος όταν ρωτήθηκε από τους στρατοδίκες δήλωσε «αθώος». Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η δίκη διακόπηκε μετά την εξέταση επτά μαρτύρων, ανάμεσα στους οποίους η μητέρα του θύματος, για να συνεχιστεί τη Δευτέρα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας