• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 16.8°C
  2 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.0°C / 16.7°C
  2 BF
  53%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.0°C / 17.1°C
  2 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 10.3°C
  1 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 10.7°C / 13.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  15°C 11.0°C / 15.4°C
  2 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.4°C / 11.8°C
  1 BF
  61%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.6°C / 12.6°C
  2 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 18.2°C
  5 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.0°C / 15.9°C
  3 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 16.8°C
  6 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  4 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  2 BF
  50%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 10.7°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  15°C 9.5°C / 15.5°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  3 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.8°C / 17.0°C
  0 BF
  63%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 11.7°C / 16.1°C
  2 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  2 BF
  62%
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Υπόμνημα Μιωνή... την κατάλληλη στιγμή

 • A-
 • A+
Ο επιχειρηματίας επανέρχεται στη γνωστή συνάντηση του 2016 στο Μαξίμου με Παπαγγελόπουλο και Παππά, ισχυριζόμενος τώρα ότι ο πρώην υπουργός είχε παραδεχτεί την ύπαρξη συμμορίας ● Οι όψιμοι ισχυρισμοί του Σ. Μιωνή γίνονται λάβαρο σωτηρίας για την κυβέρνηση εν αναμονή της απόφασης για σύσταση Εξεταστικής για τις λίστες Πέτσα

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε χθες υπόμνημα στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, που συγκροτήθηκε για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο. Το υπόμνημα αναφέρεται και πάλι στη γνωστή συνάντηση του 2016 στο Μαξίμου, όπου παρευρέθηκαν οι πρώην υπουργοί Δ. Παπαγγελόπουλος και Ν. Παππάς. Η συνάντηση είχε γίνει με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά, έπειτα από σχετικό αίτημα της ισραηλινής πρεσβείας. Όπως είναι ήδη γνωστό από τις καταθέσεις Μιωνή στην Προανακριτική του 2020, ο κ. Μιωνής φέρεται να είχε μαγνητοφωνήσει τη συνομιλία, ενώ οι διάλογοι που περιέχονται στο υπόμνημα έχουν δημοσιευτεί από τότε.

Τώρα ο κ. Μιωνής επανέρχεται καταθέτοντας τους διαλόγους που περιέχονται στις δικές του «ακριβείς σημειώσεις». Θυμίζουμε ότι η συνάντηση στο Μαξίμου στις 10/3/2016 έγινε προκειμένου να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση στην αντιδικία μεταξύ του εκδότη Γ. Φιλιππάκη και του επιχειρηματία Σ. Μιωνή. Ερμηνεύοντας τώρα τη γνωστή αποστροφή του λόγου του Ν. Παππά περί κάποιων που έβγαλαν πολλά χρήματα, ο κ. Μιωνής ισχυρίζεται ότι παραδέχεται ο πρώην υπουργός την ύπαρξη συμμορίας! Επίσης ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκαν χρήματα «ως έξοδα» κι όχι «δικαστικά έξοδα» και ότι αυτό προστέθηκε εκ των υστέρων για να ωραιοποιηθεί η απαίτηση.

Ωστόσο στη διάρκεια της Προανακριτικής ο ίδιος, απαντώντας στον Γιάννη Ραγκούση, είχε παραδεχτεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης σε διαφορά του με το εκδοτικό συγκρότημα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Ο κ. Μιωνής κατέθεσε, δύο ολόκληρα χρόνια μετά τη συνάντηση, τη μήνυση για σύσταση συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμό σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου. Όταν δε, ρωτήθηκε στη Βουλή, «Γιατί έρχεστε σήμερα; Δύο χρόνια μετά; Υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο;», απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο».

Τώρα ισχυρίζεται ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος «απαίτησε, με τρόπο κυνικό και εκβιαστικό, να πληρώσω, στον Ιωάνν. Φιλιππάκη, τα έξοδα που είχε κάνει μέχρι τώρα, έξοδα τα οποία, ωστόσο, δεν όφειλα [...] Απαίτησε πληρωμή χρημάτων, για τα οποία δεν υπήρχε καμία νομιμοποιητική (νόμιμη) αιτία. Συγχρόνως, όμως, προχώρησε και σε μια δεύτερη απαίτηση, για λογαριασμό των νυν συγκατηγορουμένων του: Όπως ενθυμούμαι χαρακτηριστικά, ο τότε υπουργός είπε χαρακτηριστικά: “Κι άλλο ένα έχει βάλει”, εννοώντας, προφανώς, ότι ο Ιωάννης Φιλιππάκης “βάζει” και ο υπουργός – εκπρόσωπός τους τα “απαιτεί”. Η δεύτερη απαίτηση του Δημ. Παπαγγελοπούλου ήταν η απαίτηση εγγυήσεων για την οποία ο Νίκος Παππάς απάντησε ότι είναι εντάξει, καθώς θα εγγυούνταν εκείνοι... Miserabile visu!». Αυτοί είναι οι όψιμοι ισχυρισμοί και οι εκτιμήσεις του μάρτυρα που καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Στο υπόμνημά του στη συνέχεια κατηγορεί τον εκδότη για προσπάθεια μείωσης της αξιοπιστίας του. «Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν (όπως νομίζουν) από την τιμωρία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει», αναφέρει κατηγορώντας την εφημερίδα του Γ. Φιλιππάκη και τα εκ των υστέρων δημοσιεύματά της.

Είναι φοβερές τελικά αυτές οι συμπτώσεις όταν εν αναμονή της απόφασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής -με αίτημα της αντιπολίτευσης- για τις λίστες Πέτσα και για τις δημοσκοπικές εταιρείες, ένα υπόμνημα που καταθέτει ένας μάρτυρας γίνεται λάβαρο σωτηρίας για τα ανεξάρτητα ΜΜΕ της κυβέρνησης. Ιδίως όταν ο μάρτυρας αυτός έχει ήδη καταθέσει τα αναφερόμενα στο υπόμνημα, εμπλουτισμένα με τις δικές του ερμηνείες, για όλα όσα συνέβησαν, αποδίδοντας την αντιδικία του με έναν εκδότη σε ύπαρξη συμμορίας. Μιας τόσο βολικής για την κυβέρνηση συμμορίας που πέφτει σαν πέπλο στο σκάνδαλο της Novartis.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Υπόμνημα-κατηγορητήριο από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Υπόμνημα για τις οκτώ βαρύτατες σε βάρος του κατηγορίες κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια Κ. Αλεβιζοπούλου ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος ως άλλος ένας ύποπτος για τη λεγόμενη σκευωρία...
Υπόμνημα-κατηγορητήριο από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αναρμοδιότητα για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος
Το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι η Οικονομική Εισαγγελία είναι αρμόδια για να αποφασίσει αν θα αποκαλυφθούν ή όχι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.
Αναρμοδιότητα για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Τσοβόλας για διαρροή κατάθεσης στην υπόθεση Novartis
«Οι διαρροές αυτές εξυπηρετούν άθλιες πολιτικές σκοπιμότητες και αποδεικνύουν ότι η δίωξη κατά του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσοβόλας.
Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Τσοβόλας για διαρροή κατάθεσης στην υπόθεση Novartis
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η 9ωρη κατάθεση του Ν. Μανιαδάκη
Ο Νίκος Μανιαδάκης ομολόγησε ότι έδινε πληροφορίες στο FBI, ενώ δεν διέψευσε τους αποκαλυπτικούς διαλόγους με τον Κ. Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντας απλά υπερβολές τα ίδια του τα μηνύματα στον δημοσιογράφο.
Η 9ωρη κατάθεση του Ν. Μανιαδάκη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Με υπόμνημα εκατοντάδων σελίδων η απολογία Παπαγγελόπουλου
Για «εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής» κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνας...
Με υπόμνημα εκατοντάδων σελίδων η απολογία Παπαγγελόπουλου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας