Ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία σε βάρος του πρώην υπουργού Ν. Παππά μετά την απόφαση της Βουλής να τον παραπέμψει για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Η απόφαση της πλειοψηφίας βασίστηκε στη μήνυση Καλογρίτσα που υποβλήθηκε το 2020, δηλαδή 4 χρόνια μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και αφού ο ίδιος είχε τελεσίδικη σε βάρος του καταδίκη για χρέος 3 εκατ. ευρώ προς τη λιβανέζικη εταιρεία CCC με την οποία είχε συνάψει σύμβαση έργου.
Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι η σύμβαση ήταν εικονική και ότι ο Ν. Παππάς ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δικό του κανάλι.
Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας CCC.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας