• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 8.6°C / 12.4°C
  3 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.3°C / 9.6°C
  4 BF
  67%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  4 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 5.9°C / 6.6°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 9.1°C
  4 BF
  66%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.0°C / 5.7°C
  1 BF
  96%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C 0.4°C / 0.4°C
  2 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.6°C / 7.6°C
  2 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 12.7°C
  2 BF
  85%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  3 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 14.4°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.5°C / 8.5°C
  5 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.6°C / 12.6°C
  3 BF
  65%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 9.5°C
  3 BF
  66%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 10.5°C
  1 BF
  79%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  3 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 12.0°C
  2 BF
  67%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  0 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 9.7°C
  2 BF
  92%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.7°C / 2.7°C
  1 BF
  99%

«Εκλογές ΔΣΑ: Οι πενήντα αποχρώσεις του Βερβεσού, το σύστημα Μητσοτάκη και εμείς»

 • A-
 • A+

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, πρώην σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υποψήφιο Πρόεδρος του ΔΣΑ με την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», τονίζει σε ανάρτησή του τα εξής:

«Το συνδικαλιστικό τοπίο των επικείμενων εκλογών του ΔΣΑ τον Νοέμβριο έχει σε αδρές γραμμές ξεκαθαρίσει.

»Οι ανακοινώσεις των προεδρικών υποψηφιοτήτων υποδεικνύουν μια πολυδιάσπαση στους χώρους της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς. Αν κρίνουμε από τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα υπάρξουν τέσσερις υποψηφιότητες που προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς και τρεις υποψηφιότητες από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

»Κι όμως η πολυδιάσπαση λέει τη μισή αλήθεια. Παρά τα διαφορετικά ονόματα και τα πολλαπλά ψηφοδέλτια που θα στηθούν γύρω απ' το καθένα (αυτά είναι δυστυχώς τα κακά του προεδροκεντρικού συνδικαλισμού), οι υποψηφιότητες αυτές αποτελούν συνέχεια της ίδιας, δοκιμασμένης και αποτυχημένης πολιτικής που βύθισε τη μεγάλη μάζα των δικηγόρων στην απαξίωση.

»Η πολιτική του απερχόμενου προέδρου του ΔΣΑ κ. Βερβεσού ήταν ο κατευνασμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν υπήρξε άλλος κλάδος που να δέχτηκε τόσο βίαιη επίθεση (αναστολή ή ημι-αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων επί ενάμιση χρόνο!) και που να έλαβε τόσο ελάχιστη αποζημίωση. Κι όμως η αντίδραση της ηγεσίας του δικηγορικού σώματος σ' αυτήν την επίθεση ήταν μηδαμινή. Η ηγεσία Βερβεσού συνομολόγησε από τα αποδυτήρια την παντοδυναμία του συστήματος Μητσοτάκη και αρκέστηκε σε διαχειριστικές παρεμβάσεις.

»Πολλές από τις υποψηφιότητες που ανακοινώνονται αυτές τις μέρες δεν αποτελούν παρά αποχρώσεις της προεδρίας Βερβεσού, την οποία εξάλλου αρκετοί στήριξαν ως τμήμα της Διοίκησης του Συλλόγου την τελευταία τετραετία.

»Προφανώς, οι αποχρώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Προοιωνίζονται τη σύνθεση της νέας Διοίκησης του Συλλόγου σε περίπτωση επανεκλογής του νυν Προέδρου.

»Ήταν τόσο φιλοκυβερνητική η στάση της τωρινής ηγεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που ανοίγει το δρόμο στις αυθεντικές κεντροδεξιές υποψηφιότητες να αξιώσουν την προεδρία με το επιχείρημα ότι το πρωτότυπο είναι προτιμότερο του αντιγράφου. Αν, δηλαδή, λέει αυτή η συλλογιστική, ο ΔΣΑ είναι να παραμείνει στην τωρινή συνδικαλιστική και πολιτική αφωνία, τουλάχιστον ας προτιμήσουμε κάποιον ομοϊδεάτη της παρούσας κυβέρνησης που θα έχει και καλύτερες προσβάσεις στους υπουργούς της...

»Το δίλημμα, δηλαδή, είναι το εξής: με δεδομένο ότι η ηγεσία του ΔΣΑ θα αποτελεί κομμάτι του συστήματος Μητσοτάκη, ποια πτέρυγα θα διαχειριστεί τη σχέση μαζί του; Κάποια από τις αποχρώσεις του Βερβεσού ή μια καθαρόαιμη κεντροδεξιά επιλογή;

»Ως "Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή", προτείνουμε στο δικηγορικό σώμα μια ριζικά διαφορετική στρατηγική. Για να εξασφαλίσουν τα υλικά συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών τους, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι καλούνται σήμερα να κάνουν μια μεγάλη στροφή, αντίστοιχη με τη συνδικαλιστική στροφή που έκαναν πίσω στις δεκαετίες του 1950 και 1960: πρέπει να προχωρήσουν σε μια στρατηγική σύγκρουσης με την εκτελεστική εξουσία, οποιοσδήποτε και αν είναι ο πολιτικός διαχειριστής της.

»Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι πρέπει να ανακτήσουν το κύρος του συλλογικού υπερασπιστή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Και ταυτόχρονα, πρέπει να εκφράσουν τις ανάγκες των νέων μελών τους, των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων, που πλήττονται ραγδαία και υπαλληλοποιούνται σε μεγάλες εταιρείες και γραφεία χωρίς καν τις εγγυήσεις του εργατικού δικαίου.

»Για να συμβούν αυτά, οι εκλογές του Νοεμβρίου, ειδικά στην κάλπη του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας που αποτελεί τον μεγαλύτερο σύλλογο και τον σεισμογράφο του δικηγορικού σώματος πανελλαδικά, πρέπει να γίνουν εκλογές ρήξης, με πρωταγωνιστική την παρουσία των νέων δικηγόρων. Το στοίχημα είναι κάτι παραπάνω από ανοιχτό».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στην πολιτική ηγεσία το θέμα της αποζημίωσης σε δικαστικούς αντιπροσώπους
Το θέμα της μη έγκαιρης καταβολής της αποζημίωσης στους δικαστικούς αντιπροσώπους τίθεται σε επιστολή του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρή, με την οποία απευθυνόμενος...
Στην πολιτική ηγεσία το θέμα της αποζημίωσης σε δικαστικούς αντιπροσώπους
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εναλλακτική Παρέμβαση: Ξυλοδαρμός του δικηγόρου Ν. Κοτσελόπουλου με παράνομο αυτόφωρο
Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό και την αναίτια και αυθαίρετη σύλληψη του δικηγόρου και μέλους του ΔΣΑ Νικόλαου Κατσελόπουλου κατήγγειλε η παράταξη, ζητώντας εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Εναλλακτική Παρέμβαση: Ξυλοδαρμός του δικηγόρου Ν. Κοτσελόπουλου με παράνομο αυτόφωρο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος για την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου
Άρθρο - κόλαφος για τις ευκαιριακές και ασύμβατες με το Δίκαιο αλλαγές που θέσπισε η σημερινή κυβέρνηση από έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους και καταξιωμένους πολλαπλά ποινικολόγους της χώρας.
Ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος για την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Περίπατος για τον Δ. Βερβεσό
Δεύτερη θητεία στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον Δημήτρη Βερβεσό μετά την άνετη επικράτησή του έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου στις επαναληπτικές εκλογές του ΔΣΑ.
Περίπατος για τον Δ. Βερβεσό
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πρόεδρος του ΔΣΑ επανεξελέγη ο Δημήτρης Βερβεσός
Με ποσοστό 59,78% επανεξελέγη στον δεύτερο γύρο πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για δεύτερη τετραετία ο Δημήτρης Βερβεσός. Ο συνυποψήφιός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έλαβε ποσοστό 40,22%.
Πρόεδρος του ΔΣΑ επανεξελέγη ο Δημήτρης Βερβεσός
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πρόεδρος του ΔΣΘ ο Δημήτρης Φινoκαλιώτης - Το νέο διοικητικό συμβούλιο
Ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης εξελέγη νέος πρόεδρος των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας στον β' γύρο των εκλογών του Στάθη Κουτσοχήνα, τον οποίο και διαδέχεται.
Πρόεδρος του ΔΣΘ ο Δημήτρης Φινoκαλιώτης - Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας