• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.3°C / 16.3°C
  2 BF
  69%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 14.7°C
  1 BF
  79%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 15.9°C
  3 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Ασθενής ομίχλη
  10°C 7.9°C / 10.0°C
  1 BF
  99%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 13.2°C
  1 BF
  97%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 8.4°C
  0 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.1°C / 14.1°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 17.5°C
  2 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.5°C / 14.9°C
  3 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 16.4°C
  4 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.3°C / 12.3°C
  2 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  2 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 12.3°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 14.4°C
  0 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 16.6°C
  3 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 16.5°C
  0 BF
  61%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.3°C / 12.1°C
  3 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 13.9°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.6°C / 7.6°C
  2 BF
  84%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια ο Κουφοντίνας

 • A-
 • A+
Η διοίκηση του νοσοκομείου επέτρεψε τελικά να επισκεφτούν οι γιατροί της οικογένειας τον απεργό πείνας και ο ίδιος συναίνεσε στην παροχή ιατρικής βοήθειας για την ανάταξη της νεφρικής λειτουργίας ● Ποιος εκβιάζει και ποιος υποκρίνεται καλώντας προσχηματικά τον απεργό πείνας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Με τη χθεσινή πρώτη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας, που υπογράφεται από τον διοικητή, έγινε γνωστό ότι ο απεργός πείνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών και για τον λόγο αυτό το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Μετά τις συνεχείς αρνήσεις του νοσοκομείου να δοθεί δυνατότητα επικοινωνίας του Δ. Κουφοντίνα με τους γιατρούς της οικογένειας, λόγω προφανώς και της κρισιμότητας της κατάστασης, δόθηκε τελικά η άδεια επικοινωνίας και με τη δική τους παρότρυνση συναίνεσε ο απεργός πείνας στην παροχή της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας για την ανάταξη της νεφρικής λειτουργίας.

Λίγες ώρες αργότερα -άγνωστο γιατί- εκδόθηκε και δεύτερη ανακοίνωση του νοσοκομείου, που υπογράφεται επίσης από τον διοικητή, η οποία αναφέρει ότι μετά και την εισαγγελική παραγγελία (σ.σ. που έχει προ καιρού διαταχθεί) το νοσοκομείο προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του, όπως επιτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η νομοθεσία.

Είναι παραπάνω από φανερό ότι ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός επιβεβαιώνει καθημερινά την αποφασιστικότητά του να παραβιάσει τον νόμο (που ο ίδιος έφτιαξε)! Το αίτημα του απεργού πείνας, σε πείσμα της χείριστης προπαγάνδας, δεν είναι η ευνοϊκή μεταχείριση, δεν είναι η επιλογή της φυλακής του. Είναι η εφαρμογή του νόμου! Είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του κρατουμένου, όπως ορίζονται από τους Κώδικες.

Ψευδείς δηλώσεις

Κι ενώ ο Δ. Κουφοντίνας χαροπαλεύει, ακόμα και η μάχη των εντυπώσεων χάνεται και στο πεδίο αυτό για την κυβέρνηση που μέρες τώρα κατηγορεί και συκοφαντεί την υπεράσπιση του κρατουμένου και ειδικά τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι δήθεν δεν προέβη σε όλες τις ενέργειες προς τη δικαιοσύνη. Ηδη όμως αποδείχτηκε ότι μόνο μετά την επιμονή της Εισαγγελέως Λαμίας, παρά την τελική αρνητική της πρόταση, δόθηκε απάντηση και στη συνήγορο από τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η επικίνδυνη πολιτική της Σ. Νικολάου δεν περιορίζεται σε ψευδείς δηλώσεις, αλλά φτάνει στο σημείο να εμπαίζει μέχρι την ύστατη στιγμή τον κρατούμενο αφού, μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή της ότι το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για επαναμεταγωγή του στον Κορυδαλλό έχει εισαχθεί προς εξέταση στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, της οποίας η ίδια προεδρεύει, δήλωσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες, όποτε συνεδριάσει η Επιτροπή...

Πρόκειται για το αίτημα που ο κρατούμενος υπέβαλε στις 28/12/2019, αναγκάστηκε να το επανυποβάλει στις 28/2/2021 και, μη έχοντας κάποια απάντηση, ξεκίνησε απεργία πείνας. Και όμως, ακόμα και τώρα που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή, η γενική γραμματέας δεν προχωράει στην ουσιαστική εξέταση του ζητήματος αλλά επιχειρεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για την εφαρμογή του Νόμου 4760/2020 που η ίδια ψήφισε και επιμένει να καταπατάει το κράτος δικαίου και την ίδια ώρα, με δηλώσεις στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, η Σοφία Νικολάου δηλώνει χωρίς αιδώ ότι «δεν είναι δυνατόν να επιλέγει ο κρατούμενος τη φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του».

Το Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε στις 4/2 το αίτημα για αναστολή έκτισης ποινής λόγω κινδύνου για την υγεία του με τον ισχυρισμό ότι ο κρατούμενος βάζει όρους ενώ «συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του». Στη συνέχεια και πριν εκδοθεί η απάντηση της ΚΕΜ, που σύμφωνα με την Σ. Νικολάου αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες, επρόκειτο να συζητηθεί χθες η προσφυγή των συνηγόρων προς το Δικαστικό Συμβούλιο εκτέλεσης ποινών. Και χθες όμως η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της προσφυγής διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να κρίνει τις αποφάσεις της ΚΕΜ και δεν είναι αρμόδιο το Συμβούλιο για να κρίνει την απόφαση της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, διότι αυτή η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στα διοικητικά δικαστήρια.

Ομως ήδη οι συνήγοροι έχουν απευθυνθεί στο ΣτΕ, το οποίο δήλωσε επίσης αναρμόδιο, θεωρώντας ότι αρμόδια είναι η ποινική δικαιοσύνη κατά τις διαδικασίες του ελέγχου των πράξεων της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. Πριν εκδοθεί η απόφαση, σε ερώτησή μας για το τι θα σημαίνει μια αρνητική κρίση του Συμβουλίου, η συνήγορος Ι. Κούρτοβικ μάς απάντησε μεταξύ άλλων ότι αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρμόδιο δικαστικό όργανο, δεν υπάρχει επομένως καμία δυνατότητα ελέγχου, δεν υπάρχει διαδικασία για να ελεγχθεί η νομιμότητα των πράξεων της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. «Μια τέτοια αρνητική απόφαση θα ήταν πολύ προβληματική κρίση νομολογίας για την άσκηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και για τον έλεγχο λειτουργίας των δικαιοδοτικών θεσμών». Τελικά η προσφυγή μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε συζητηθεί.


Απρόκλητη επίθεση

Απρόκλητη βάρβαρη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. με χημικά, κρότου-λάμψης και αύρες δέχτηκε η χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ διέλυσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο στο Σύνταγμα, έριξαν χημικά και ξυλοφόρτωσαν το πρώτο μπλοκ, των δικηγόρων, συνεχίζοντας κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα μπλοκ. «Να τελειώνουμε μ’ αυτούς επιτέλους!» φώναζαν οι άντρες των ΜΑΤ, καθώς κυνηγούσαν τους διαδηλωτές στα στενά του κέντρου της Αθήνας. Το πογκρόμ συνεχίστηκε επί ώρα από την περιοχή του Συντάγματος ώς την Ομόνοια.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η ΚΕΜ ομόφωνα σπρώχνει τον Κουφοντίνα στον θάνατο
Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών συνεδρίασε και απέρριψε το αίτημα του απεργού πείνας για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, επιβεβαιώνοντας την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να τον αφήσει να «σβήσει».
Η ΚΕΜ ομόφωνα σπρώχνει τον Κουφοντίνα στον θάνατο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η κυβέρνηση καταδικάζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε θάνατο
Η εισαγγελία Λαμίας ζητά «χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων», χωρίς να εννοεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης. ● Η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Η κυβέρνηση καταδικάζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε θάνατο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας
Tην ώρα που η ζωή του απεργού πείνας κρεμόταν από μια κλωστή, εκδόθηκε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αποφαίνεται ότι ισχύουν για όλους τους κρατούμενους οι διατάξεις για τις τακτικές άδειες.
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το βούλευμα βάσει του οποίου απορρίφθηκε η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα
Η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και η εντολή να της χορηγηθούν το απορριπτικό της άδειας βούλευμα και όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά του κρατούμενου απεργού πείνας προκειμένου να κριθεί άμεσα αίτημα...
Το βούλευμα βάσει του οποίου απορρίφθηκε η άδεια στον Δ. Κουφοντίνα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ξανά σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας
«Τυπικά δικαιούστε, πλην όμως ουσιαστικά έχουμε πρόβλημα» ήταν τα λόγια του εισαγγελέα που απέρριψε χθες το νέο αίτημα για τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ξανά σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πήρε άδεια και σταμάτησε την απεργία πείνας
Επειτα από πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Φυλακών Κορυδαλλού δόθηκε χθες η τρίτη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η άδεια είναι 48ωρη και όχι πενθήμερη όπως προβλέπει ο σχετικός Νόμος και θα χορηγηθεί μόλις ο...
Πήρε άδεια και σταμάτησε την απεργία πείνας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας