Αίσθηση προκάλεσαν οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τα βαρύτατα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης του Δημήτρης Λιγνάδης, με τον γνωστό ποινικολόγο να μιλάει για πολιτικά κίνητρα, επιχειρηματικά συμφέροντα και «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» πίσω από τις μαρτυρίες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Η πρώτη απάντηση έρχεται από τον Γιάννη Βλάχο, συνήγορο του 25χρονου που η μήνυσή του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ. Βλάχος καταλογίζει ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων και απελπισία πίσω από τους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων, ενώ κάνει λόγο για επιχείρηση τρομοκράτησης θυμάτων και μαρτύρων.
Η δήλωση
Απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» διαβλέπει στους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων στην υπόθεση Λιγνάδη, ο Γιάννης Βλάχος συνήγορος του 25χρονου που η μήνυση του οδήγησε τον καλλιτέχνη ενώπιον της Δικαιοσύνης για βαρύτατη κατηγορία.
Σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Βλάχος αναφέρει:
«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.
Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.
Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί αύριο στις 12 για να απολογηθεί, ωστόσο, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει κι άλλη παράταση, πιθανότατα για την Πέμπτη.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας