Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αθώα όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα για τις παρεμβάσεις

Φωτ. αρχείου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αθώα όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα για τις παρεμβάσεις

  • A-
  • A+

Με μια πολύ σημαντική απόφαση το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε και τους έντεκα κατηγορούμενους για παρεμβάσεις της συλλογικότητας Ρουβίκωνα, ενώ ο δωδέκατος κατηγορούμενος Λάμπρος Γούλας δεν δικάστηκε καν αφού του είχαν αποδοθεί κατηγορίες που δεν συνδέονταν με καμία πράξη!

«Σήμερα είχαμε μια σημαντική αθωωτική απόφαση για οκτώ υποθέσεις του Ρουβίκωνα, οι οποίες είχαν συνενωθεί σε ένα κλητήριο θέσπισμα με έναν κατηγορούμενο -από τους καλούμενους κατηγορούμενους- ο οποίος δεν είχε καμία κατηγορία αλλά καλείτο απλώς ως κατηγορούμενος. Η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί κατέρριψε μια προσπάθεια που έγινε με ελλιπή πραγματικά περιστατικά και νομικά δεδομένα με άρθρα τα οποία επιστρατεύτηκαν προκειμένου να κινηθεί όπως όπως αυτή η ποινική δίωξη. Αυτή η προσπάθεια κατέληξε στο κενό, το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα και έτσι κλείνει και μία πτυχή της ιστορίας και της προσπάθειας, με έμμεσο τρόπο, να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας ως κάποιου είδους οργάνωση που θα μπορούσε να υπαχθεί στη συγκεκριμένη νομοθεσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η συνήγορος των κατηγορουμένων Άννυ Παπαρρούσου και πρόσθεσε: «Το κατηγορητήριο κατέρρευσε γιατί εδώ μιλάμε για πολιτικές δράσεις οι οποίες είναι ανεκτές σε μία Δημοκρατία και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται και να διώκονται με τρόπο που δεν αρμόζει ούτε στο δημοκρατικό μας σύστημα ούτε στις συνταγματικές αρχές».

Το κατηγορητήριο δεν υποστηρίχθηκε ούτε από τους μάρτυρες κατηγορητηρίου. Ο γιατρός στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατέθεσε ότι δεν τρόμαξε όταν η ομάδα εισέβαλε στο γραφείο του και δεν υπέβαλε μήνυση· ο συνταγματάρχης που ήταν στο Πεντάγωνο περιέγραψε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση που δεν διατάραξε τη λειτουργία αφού είχε λήξει το ωράριο των στρατιωτικών· ο διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε ότι «η διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ήταν πολύ ήσυχη, δεν με αναστάτωσαν, ούτε διαταράχθηκε η λειτουργία της υπηρεσίας· ο υπεύθυνος ασφαλείας στην είσοδο του υπουργείου Οικονομίας υποστήριξε ότι «δεν απειλήθηκε η σωματική μου ακεραιότητα, αποχώρησαν μόνοι τους αφού πέταξαν τρικάκια». Επίσης οι μάρτυρες δεν αναγνώρισαν τους κατηγορούμενους, εκτός από τον γιατρό που υπέδειξε τον Γ. Καλαϊτζίδη.

Η απάντηση του Γ. Καλαϊτζίδη ήρθε κατά την απολογία του: «Ο συγκεκριμένος γιατρός έπαιρνε φακελάκια ακόμα και από συναδέλφους του, εκείνοι επικοινώνησαν μαζί μας και το κατήγγειλαν. Οι ίδιοι μας είπαν ότι μετά την παρέμβασή μας δεν ξαναζήτησε φακελάκι (...) Εδώ ποινικοποιούνται δράσεις που δεν είναι ποινικά κολάσιμες».

Τα μέλη της συλλογικότητας υπεραμύνθηκαν των παρεμβάσεών τους στις απολογίες τους και παρατήρησαν στην έδρα ότι «η όλη διαδικασία δεν θα σας έχει ξανατύχει επειδή είναι παράλογη και παράτυπη, είστε αντιμέτωποι με μια βαριά πολιτική απόφαση που δεν αντιστοιχεί σε πλημμελειοδικείο».

Η πρόεδρος Νίκη Ρεβύθη αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους και, χωρίς να δικάσει τον Λάμπρο Γούλα, τον έκρινε αθώο για να σταματήσει η παράλογη διαδικασία εναντίον του.

Η δήλωση της συλλογικότητας

Μετά τη δίκη η συλλογικότητα δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Το κράτος έχει συνέχεια και η πιθανή καταδίκη στη σημερινή ομαδική δίκη δώδεκα μελών του Ρουβίκωνα για οκτώ διαφορετικές υποθέσεις θα μπορούσε να ήταν ένας κόμβος σε αυτή τη συνέχεια. Το καθεστωτικό αίτημα, χρόνια τώρα, για συντριπτική καταστολή της συλλογικότητάς μας σήμερα γνώρισε μια ήττα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το έδαφος συνενώνοντας στην ίδια δίκη πολλές και «σημαντικές» υποθέσεις και η Ν.Δ., προτάσσοντας τη θεωρία των δύο άκρων, προσπαθεί μέσω της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, να στρώσει χαλί για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ριζοσπαστικό κίνημα. Η σημερινή δίκη ήταν ένας πιλότος για την καταστολή τόσο για τον Ρουβίκωνα όσο και για κάθε οργανωμένη επαναστατική δύναμη. Απέτυχαν.

Τα μέλη μας αθωώθηκαν για όλες τις υποθέσεις. Ο κόμβος μιας ομαδικής καταδίκης της συλλογικότητάς μας που θα μπορούσε να αποτελέσει σκαλοπάτι για μια ευρύτερη δίωξη δεν κατορθώθηκε να στηθεί. Αυταπάτες δεν έχουμε. Το κράτος μπορεί να κάνει ό,τι παιχνίδι θέλει με τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει και εφαρμόζει κατά βούληση. Είμαστε προετοιμασμένοι να βρεθούμε σε κάθε συνθήκη. Παρόλα αυτά η αθώωσή μας μειώνει τις δυνατότητες του κράτους να κινηθεί αθέατο πίσω από τον μανδύα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης χωρίς να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια επίδειξη νομικής αυθαιρεσίας και πολιτικής ιδιοτέλειας. Μικρό το κέρδος είναι η αλήθεια αλλά όχι ασήμαντο.

Ο αγώνας μας δίνεται σε όλα τα επίπεδα, δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα. Είμαστε «μέλισσες» και συνεχίζουμε προσεκτικά, υπεύθυνα και πάνω από όλα με αφοσίωση το επαναστατικό μονοπάτι που έχουμε χαράξει. Αυτή η μάχη κερδήθηκε. Ολο το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην επόμενη…

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο μέλη του «Ρουβίκωνα» που καταγγέλλει σκευωρία
Συγκέντρωση στην Ευελπίδων από δεκάδες αλληλέγγυους, που βρέθηκαν στο πλευρό των δύο μελών του «Ρουβίκωνα», οι οποίοι απολογήθηκαν για τη δολοφονία ενός Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών και αφέθηκαν ελεύθεροι με...
Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο μέλη του «Ρουβίκωνα» που καταγγέλλει σκευωρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο αρτοποιείο πολιτευτή που έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης
Παρέμβαση σε αρτοποιείο στο Αγρίνιο που ανήκει σε πολιτευτή της «Ελλήνων Συνέλευσις» ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας...
Παρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο αρτοποιείο πολιτευτή που έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή
«Τα σχέδια κυβέρνησης και υπουργείου κάνουν μπαμ απ' το χιλιόμετρο... Θέλουν να υποβαθμίσουν τη δημόσια συγκοινωνία, τουλάχιστον στο κομμάτι του ΟΑΣΑ, έτσι ώστε να στρώσουν το έδαφος για ιδιωτικοποιήσεις»...
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ελεύθερα τα δύο διωκόμενα μέλη του «Ρουβίκωνα»
«Πρωτοφανή σκευωρία» χαρακτηρίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του ναρκέμπορου «Χαμπίμπι» το 2016 οι κατηγορούμενοι Νίκος Ματαράγκας και Γιώργος Καλαϊτζίδης.
Ελεύθερα τα δύο διωκόμενα μέλη του «Ρουβίκωνα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Αθηνών
Επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Αθηνών πραγματοποίησε χθες η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», καταγγέλλοντας τους πλειστηριασμούς, με αφορμή πρόσφατο συμβάν στα...
Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Αθηνών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας