Συμβατή με την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι η λειτουργία εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονικός τζόγος), οι οποίες υπόκεινται και σε φορολογικό έλεγχο.
Αυτό έκρινε σε δύο αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες η χορήγηση από την αρμόδια ελληνική αρχή ειδικής άδειας για τη δραστηριοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου, δηλαδή για την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι συμβατή προς την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών, όπως κατοχυρώνονται αυτές στα άρθρα 49 και 56 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΣΛΕΕ) και πλέον οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τζόγου θα υπάγονται σε φόρο.
Συγκεκριμένα, με τις αποφάσεις 1160 και 1161/2020 (πρόεδρος ο Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος) η Ολομέλεια απέρριψε αιτήσεις ακυρώσεως που είχαν καταθέσει κάτοχοι αδειών λειτουργίας καζίνου στην Ελλάδα κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.
Με την τελευταία απόφαση ορίστηκε προθεσμία μέχρι την 31.12.2011 για να υποβάλουν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, νόμιμα εγκατεστημένες σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και κάτοχοι αδειών λειτουργίας και παροχής τέτοιων υπηρεσιών, αίτηση υπαγωγής στο φορολογικό καθεστώς των άρθρων 45 - 50 του ν. 4002/2011 κατά τη μεταβατική περίοδο (η οποία διατηρείται μέχρι και εντός του έτους 2020) έως τη χορήγηση στην Ελλάδα σχετικής άδειας παροχής τέτοιων υπηρεσιών.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας