• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.7°C / 30.7°C
  2 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.3°C / 27.1°C
  2 BF
  58%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 29.8°C
  2 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 26.4°C
  1 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 24.1°C
  3 BF
  60%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.9°C / 26.0°C
  0 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 23.7°C
  0 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  2 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.1°C / 28.3°C
  2 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.0°C
  2 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 26.8°C
  0 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.1°C / 25.7°C
  3 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 27.3°C
  0 BF
  53%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.5°C / 27.7°C
  2 BF
  45%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 23.8°C
  4 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.0°C / 30.4°C
  1 BF
  35%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 22.3°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 26.1°C
  3 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  0 BF
  60%
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαψεύδουν από το ΣτΕ τα περί κατάρρευσης του συστήματος e-justice

 • A-
 • A+

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει η Επιτροπή Πληροφοριακών Συστημάτων του ΣτΕ τις πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσίευμα περί «παύσης λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων του Συμβουλίου της Επικρατείας, παράλυσης του δικαστηρίου, αδυναμίας λειτουργίας και αγανάκτησης δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Πληροφοριακών Συστημάτων του ΣτΕ, με ανακοίνωσή της, διαψεύδει δημοσίευμα του Π. Τσιμπούκη στην ιστοσελίδα dikastiko.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή της Συμβούλου Επικρατείας Αγάπης Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη έχει ως εξής:

«Στο ως άνω δημοσίευμα περιέχονται ανυπόστατες πληροφορίες περί παύσης λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων του Συμβουλίου της Επικρατείας, παράλυσης του δικαστηρίου, αδυναμίας λειτουργίας και αγανάκτησης δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων.

Το Οργανωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥΔΔ), υπό την αρχική του μορφή το 1999, έως σήμερα, λειτουργεί ανελλιπώς παρέχοντας υπηρεσίες σε δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους , διαδίκους και πολίτες. Παρέχει στους διαδίκους δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων και ηλεκτρονικής παρακολούθησης των υποθέσεών τους, στους δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας και 39 Διοικητικών Δικαστηρίων πρόσβαση στη νομολογία των ΔΔ όλων των βαθμών και στη γραμματεία τους, στο Δημόσιο διαλειτουργικότητα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στο ευρύ κοινό ελεύθερη πρόσβαση σε σημαντικές αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων, ήδη σε 282.000 αποφάσεις του ΣτΕ και προσεχώς σε όλες. Επίσης, οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι τύπου ενημερώνονται ηλεκτρονικά επί καθημερινής βάσεως για τα κατατιθέμενα ένδικα βοηθήματα και μέσα, καθώς και για τις δημοσιευόμενες αποφάσεις της Ολομέλειας και για σημαντικές αποφάσεις των Τμημάτων, με περιλήψεις αυτών.

Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη προτάσεις για περαιτέρω αναβάθμιση του συστήματος μέσω συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής, με την αρωγή του ΕΜΠ, ως τεχνικού συμβούλου, με στόχο την πλήρη αποϋλοποίηση των δικογράφων, την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών, την παροχή δυνατότητας τηλεσυνεδριάσεων (οι σχετικές διατάξεις έχουν πρόσφατα ψηφισθεί), γενικότερα την τεχνική αναβάθμιση της βάσης και τη λειτουργία πλείστων όσων εφαρμογών, ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει η πλήρης μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Παρατηρούνται ενίοτε οι συνήθεις σε πληροφοριακά συστήματα δυσλειτουργίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της εν ενεργεία σύμβασης συντήρησης της βάσης, αλλά το ΣτΕ και τα Διοικητικά Δικαστήρια ουδέποτε έπαυσαν να λειτουργούν.

Για την παρακολούθηση, τον προγραμματισμό και τη διαχείριση του συστήματος, όπως και για το συντονισμό των επιτροπών πληροφορικής των Διοικητικών Δικαστηρίων και των Τμημάτων Πληροφορικής, λειτουργεί, βάσει του Κανονισμού του ΣτΕ, Επιτροπή Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία συγκροτείται από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου και συνεργάζεται μαζί του, ευρίσκεται δε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης,προς αντιμετώπιση ζητημάτων ανάπτυξης και αναβάθμισης, Η Επιτροπή αυτή, αρμόδια και υπεύθυνη για τη λειτουργία του συστήματος, ουδέποτε ερωτήθηκε από το συντάκτη του ως άνω δημοσιεύματος, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ανυπόστατες πληροφορίες αυτού, όπως θα ελπίζαμε ότι θα έπραττε λειτουργός του τύπου, βάσει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία άλλωστε δεσμεύθηκε ότι θα τηρεί και μέσω της διαπίστευσής του στο ΣτΕ».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Προσέφυγαν στο ΣτΕ 2.200 δικαστικοί υπάλληλοι
Η προσφυγή 2.200 δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι διορίστηκαν με καθυστέρηση 19 χρόνων, συζητήθηκε χθες στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι προσφεύγοντες είχαν πετύχει...
Προσέφυγαν στο ΣτΕ 2.200 δικαστικοί υπάλληλοι
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πυρά κατά ΣτΕ για τα αεροδρόμια
Τη συνέχιση των προσφυγών στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να μην προχωρήσει η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport προανήγγειλε χθες ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος από το βήμα του 14ου συνεδρίου της...
Πυρά κατά ΣτΕ για τα αεροδρόμια
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Απόφαση-κόλαφος του ΣτΕ κατά Αχιλλέα Μπέου
Το ΣτΕ απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή του Αχ. Μπέου, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η αργία που του έχει επιβληθεί από το αξίωμα του δημάρχου. Ο Αχιλλέας Μπέος...
Απόφαση-κόλαφος του ΣτΕ κατά Αχιλλέα Μπέου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ηρεμή-ΣτΕ τον ταραξία
Η απόρριψη του ευεργετήματος πενίας μαζί με τα ανυπέρβλητα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απολυμένος νυχτοφύλακας του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, του προκάλεσαν μεγάλη οργή και θυμό με αποτέλεσμα...
Ηρεμή-ΣτΕ τον ταραξία
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Κριτική στην απόφαση του ΣτΕ
Επενδύ-ΣτΕ με κάθε κόστος; Δριμεία κριτική, αλλά με εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία, από απλούς ανθρώπους για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία δικαιώνει προσωρινά την «Ελληνικός Χρυσός» κι...
Κριτική στην απόφαση του ΣτΕ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Διώκεται με πλημμέλημα ο 30χρονος που έριξε στη θάλασσα το γατάκι
Για πλημμέλημα αποφάσισε η Εισαγγελία Χαλκίδας να παραπέμψει τον 30χρονο που φαίνεται ξεκάθαρα να βασανίζει ένα γατάκι πετώντας το στη θάλασσα πέριξ ψαροταβέρνας.
Διώκεται με πλημμέλημα ο 30χρονος που έριξε στη θάλασσα το γατάκι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας