Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σκάνδαλο Siemens: Προθεσμία για την απολογία του έλαβε ο Ζ.Κ. Όσβαλντ

Ψάχνουν λύση

Σκάνδαλο Siemens: Προθεσμία για την απολογία του έλαβε ο Ζ.Κ. Όσβαλντ

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Στα χέρια των ελληνικών αρχών πρόσωπο-κλειδί σε μια σειρά από υποθέσεις δωροδοκιών που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον Ελβετό Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, εδώ και πολύ καιρό για την εμπλοκή του, ως τραπεζικό στέλεχος, σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόσφατα παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens.

Ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP Paribas εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.

Οι αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοσή του στην Ελλάδα, ωστόσο ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο άμπου Ντάμπι. Ήδη έχει οδηγηθεί ενώπιον δύο ανακριτών που ερευνούν μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα και έχει λάβει προθεσμία μέχρι την Τρίτη προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ωστόσο, η φυλακή για τον Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ είναι μονόδρομος καθώς αναμένεται να παραμείνει κρατούμενος προκειμένου να καθίσει μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.

Ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ έλαβε προθεσμία για την απολογία του, από τους ανακριτές Διαφθοράς. 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εναντίον όλων... εκτός Φιλιππίδη στρέφονται πέντε μικρομέτοχοι
Μικρομέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δήλωσαν χθες παράσταση Πολιτικής Αγωγής στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας...
Εναντίον όλων... εκτός Φιλιππίδη στρέφονται πέντε μικρομέτοχοι
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ποινή-χάδι για τον Φουρλεμάδη!
Ελεύθερος θα... εκτίσει την ποινή της δεκαεξαετούς κάθειρξής του ο πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Δημήτρης Φουρλεμάδης, καθώς, αν και το...
Ποινή-χάδι για τον Φουρλεμάδη!