• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.3°C / 23.4°C
  0 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.9°C / 22.4°C
  1 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.0°C / 22.3°C
  2 BF
  59%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 19.2°C
  0 BF
  67%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.5°C / 21.8°C
  1 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.4°C / 17.3°C
  1 BF
  33%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.6°C / 16.6°C
  1 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.4°C / 23.1°C
  1 BF
  84%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.9°C / 19.9°C
  1 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.6°C / 22.9°C
  3 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 15.6°C / 22.3°C
  1 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.9°C / 21.9°C
  2 BF
  56%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.5°C / 16.9°C
  0 BF
  77%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.5°C / 18.9°C
  1 BF
  36%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 17.8°C / 24.3°C
  2 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.8°C / 23.7°C
  1 BF
  50%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.3°C / 21.0°C
  2 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.1°C / 22.5°C
  1 BF
  84%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  1 BF
  25%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το «δεδικασμένο» με τον Βγενόπουλο δεν πτοεί τον Αρειο Πάγο

 • A-
 • A+
Με την αιτιολογία της σοβαρότητας της υπόθεσης και της ταχύτερης διεκπεραίωσής της, η Ολομέλεια εφετών συνεδριάζει στις 21 τρέχοντος προκειμένου να συζητήσει την παραγγελία της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου. Για ακυρότητα δικονομικών ενεργειών μιλούν εισαγγελικές πηγές παραπέμποντας στην ανάλογη υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Να αφαιρεθεί το σύνολο της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis, σε όποιο δικονομικό στάδιο κι αν βρίσκεται, ακόμα και από αυτό της προκαταρκτικής εξέτασης που χειρίζεται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, επιχειρείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, με την οποία ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθήνας, προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικούς εφέτες ανακριτές, με αιτιολογία την αποφυγή της πολυδιάσπασης της έρευνας και -λόγω της σοβαρότητάς της- την ταχύτερη διεκπεραίωσή της.

Η σύγκληση της Ολομέλειας εφετών έχει οριστεί για τις 21 Νοεμβρίου και, σύμφωνα με την παραγγελία του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, τα μέλη της καλούνται να αποφασίσουν όχι μόνο την αφαίρεση της δικογραφίας από τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς στους οποίους έχει ήδη διαβιβάσει η Ελένη Τουλουπάκη το σκέλος της υπόθεσης για το οποίο έχουν απαγγελθεί διώξεις κατά συγκεκριμένων εμπλεκόμενων προσώπων -όπως είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, και ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης Νίκος Μανιαδάκης, σύμβουλος πρώην υπουργών και πρώην προστατευόμενος μάρτυρας-, αλλά και την αφαίρεση της δικογραφίας από τα χέρια των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση (Ε. Τουλουπάκη, Στ. Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας), καθώς το σκάνδαλο της Novartis υπάγεται στον νόμο ν. 4022/2011 για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος.

Μάλιστα, την ώρα που η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα παραμένει ανοιχτή ως προς τον νυν υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Πάντως, μετά τις χθεσινές διαρροές για το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του Αρείου Πάγου, που είναι η αφαίρεση της δικογραφίας στο σύνολό της, εισαγγελικές πηγές έκαναν λόγο για ακυρότητα των δικονομικών ενεργειών που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που αφαιρεθεί η δικογραφία από το φυσικό της περιβάλλον, που είναι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνταν ότι κάτι τέτοιο είχε επιχειρηθεί να γίνει και στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, με κεντρικό εμπλεκόμενο πρόσωπο τον εκλιπόντα σήμερα Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά τελικά τον δρόμο... έφραξε η γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, τότε προϊσταμένου των Εισαγγελιών κατά της Διαφθοράς και των οικονομικών εισαγγελέων.

Με διάταξή του ο Νίκος Παντελής είχε αποφανθεί πως μόνο οι εισαγγελείς κατά Διαφθοράς έχουν αρμοδιότητα ερευνών για τη διαφθορά.

Εξάλλου, χθες, εισαγγελικές πηγές, σε απάντηση όσων υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική της Βουλής για πιέσεις που δέχθηκε από την Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018, ώστε να δώσει ονόματα πολιτικών με αντάλλαγμα την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας, ανέφεραν:

«Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του». Και εξήγησαν ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα. Μάλιστα, του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και είχαν δεσμευτεί οι λογαριασμοί που διατηρούσε στην Ελβετία 


 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στα χέρια της Ελ. Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση της Novartis
Απορρίφθηκε στο σύνολο της από την Ολομέλεια εφετών η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε ειδικό εφέτη  ανακριτή.
Στα χέρια της Ελ. Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση της Novartis
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Παραμένει η Τουλουπάκη στην έρευνα για Novartis
Συνεχίζει τις δικονομικές της ενέργειες στη διερεύνηση της υπόθεσης του σκανδάλου Novartis η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη, μετά τη χθεσινή απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσής της.
Παραμένει η Τουλουπάκη στην έρευνα για Novartis
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Επικυρώθηκε η ποινή στέρησης μισθού στη Γ. Τσατάνη
Επικυρώθηκε από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών που πρωτόδικα είχε επιβληθεί στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση...
Επικυρώθηκε η ποινή στέρησης μισθού στη Γ. Τσατάνη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Νέα στοιχεία για Βγενόπουλο
Ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θα ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση των καταγγελιών του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή περί προσπάθειας παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του...
Νέα στοιχεία για Βγενόπουλο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δίωξη κατά Αγγελή για παράβαση καθήκοντος
Κατηγορείται ότι το 2018 αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από Αμερικανούς συναδέλφους του που αφορούσαν λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.
Δίωξη κατά Αγγελή για παράβαση καθήκοντος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ποινική δίωξη κατά του αντεισαγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή
Ποινική δίωξη για «παράβαση καθήκοντος» σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπό διερεύνηση υπόθεση για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του πρώην αν. υπ....
Ποινική δίωξη κατά του αντεισαγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας