Αθωώθηκε πανηγυρικά η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος της «Ανυπότακτης Πετρούπολης» και μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο της βιομηχανίας μηνύσεων με τις οποίες η Χρυσή Αυγή, όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθούσε να εκφοβίσει τα θύματά της και όσους αποκάλυπταν την εγκληματική της δράση.
Η Κ. Πατρικίου στοχοποιήθηκε από το στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης Αθανάσιο Κουράκο και βρέθηκε να κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για ένα περιστατικό στο οποίο η ίδια δεν ήταν καν παρούσα!
Ειδικότερα, ο Κουράκος τη μήνυσε ως δήθεν υπεύθυνη για τις σωματικές βλάβες που υπέστη έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης την ημέρα των εκλογών της 25/1/2015 από ομάδα 10 περίπου άγνωστων ατόμων.
Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα είναι ότι ο χρυσαυγίτης στοχοποίησε προσχηματικά την Κ. Πατρικίου, προκειμένου να απαντήσει στη μήνυση που εκείνη είχε κάνει κατά του ίδιου και κατά του στενού συνεργάτη του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, Μιχάλη Γιαννόγκωνα, για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης σε βάρος μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πετρούπολη, τον Οκτώβριο του 2011.
Για την υπόθεση εκείνη ο Γιαννόγκωνας καταδικάστηκε τελεσίδικα, ενώ ο Κουράκος απαλλάχτηκε επειδή παραγράφηκε υφ’ όρον το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης για το οποίο κατηγορούνταν.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η μήνυση του Κουράκου είχε σταθεί αφορμή να υπάρξει αστυνομικό έγγραφο που σκανδαλωδώς ζητούσε να επιδειχθούν στον χρυσαυγίτη φωτογραφίες «σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Κάτι που είχαμε τότε αποκαλύψει («Εφ.Συν.», 30.05.2016, «Οι “σεσημασμένοι” και το αθάνατο βαθύ κράτος»).
Το Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δεν πείστηκε λοιπόν από τους ισχυρισμούς του Κουράκου ούτε και από τα όσα είπαν οι δύο εκλογικοί επόπτες της Χρυσής Αυγής, τους οποίους είχε φέρει για μάρτυρες, και έκρινε προχθές αθώα την Κ. Πατρικίου. Μάλιστα, ήταν τέτοιες οι αντιφάσεις των συγκεκριμένων μαρτύρων, που η εισαγγελέας τούς χαρακτήρισε «μειωμένης αξιοπιστίας», διατυπώνοντας την απαλλακτική της πρόταση.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Ασπασία Μπινιώρη (μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η Αννα Μαργαρίτη (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης), ο Ευάγγελος Σίμος (πρώην δημάρχος Πετρούπολης με την υποστήριξη του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»), καθώς και ο Γεώργιος Τσιάκαλος (καθηγητής του ΑΠΘ), ενώ δικηγόρος υπεράσπισης ήταν ο Θανάσης Καμπαγιάννης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας