Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αγωγή στον Καράογλου κατέθεσε ο Στέλιος Παππάς

«Ανυπόστατες οι κατηγορίες για διάπραξη σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων και δη για ύπαρξη διαφθοράς και ελλειμμάτων» τονίζει ο Στέλιος Παππάς

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αγωγή στον Καράογλου κατέθεσε ο Στέλιος Παππάς

  • A-
  • A+

Το είχε αναγγείλει και το εννοούσε, όπως αποδεικνύεται, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς ότι θα πήγαινε στα δικαστήρια, αν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, δεν ανακαλούσε δηλώσεις του για ελλείμματα και διαφθορά στον Οργανισμό.

Κι έτσι, χθες, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σάββα Παναγιωτίδη κατέθεσε αγωγή κατά του υπουργού, ζητώντας 60.000 ευρώ έκαστος και δωδεκάμηνη φυλάκισή του ως μέσο εκτέλεσης.

Η «Εφ.Συν.» είχε δημοσιεύσει στις 19 Ιουλίου την απάντηση του κυρίου Καράογλου στο αρχικό εξώδικο του κυρίου Παππά, με το οποίο του ζητούσε να ανακαλέσει τη δήλωσή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», όπου έλεγε ότι «από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό».

Στην πρώτη του απάντηση, ο κύριος Καράογλου έλεγε ότι «όλα όσα αναφέρω αποτελούν διδάγματα κοινής πείρας και δεν σχετίζονται με το πρόσωπό σας, αλλά με το σύνολο των πολιτικών και διαχειριστικών επιλογών των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση του Οργανισμού». Οι δηλώσεις Παππά ότι δεν ήταν ικανοποιημένος από την απάντηση μάλλον αντιμετωπίστηκαν με υπεροψία.

Πέρα από τα στοιχεία προσβολής προσωπικότητας και επαγγελματικής πίστης ή τα θέματα «πολιτικής και ηθικής υπόληψης και αξιοπρέπειας», οι Παππάς και Παναγιωτίδης αναφέρουν πως οι κατηγορίες Καράογλου «σχετίζονται αμέσως και ευθέως με την άσκηση της δραστηριότητας του καθενός από εμάς, η οποία μας ανατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να αφήνεται εκτεθειμένη στη διάθεση ανθρώπων που εξαπολύουν ανυπόστατες κατηγορίες για διάπραξη σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων και δη για ύπαρξη διαφθοράς και ελλειμμάτων».

Είναι προφανές ότι ο κύριος Καράογλου δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, δεν είχε πάρει τοις μετρητοίς τις προειδοποιήσεις Παππά και είχε εκτιμήσει ότι οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά λεκτικές κορόνες για την τιμή των όπλων.

Γι’ αυτό και χθες απάντησε με μια δήλωση τεσσάρων παραγράφων δείχνοντας από την πρώτη κιόλας τον αιφνιδιασμό του: «Πληροφορούμαι από τον Τύπο κι όχι από τη νόμιμη επίδοσή της, την άσκηση αγωγής αποζημίωσης από τον κ. Παππά και τον ΟΑΣΘ σχετικά με τις δηλώσεις μου στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” στις 14 Ιουλίου 2019 και την εξώδικο διαμαρτυρία του, παρά τις παρασχεθείσες διευκρινίσεις μέσω της απάντησής μου».

Στη συνέχεια δείχνει την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, λέγοντας ότι «ο κύριος Παππάς αδιαφορεί για την καθημερινή ταλαιπωρία μετακίνησης των συμπολιτών μας τους τελευταίους μήνες και την πραγματική, οικονομική και λειτουργική κατάσταση του ΟΑΣΘ, παριστάνοντας το θύμα από τις δηλώσεις μου, που το περιεχόμενό τους αποτελεί την εξωτερίκευση της φωνής των συμπολιτών μας, σε ένα ζήτημα μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος σε μια μητροπολιτική περιφέρεια όπως η Θεσσαλονίκη, προσδίδοντας χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης μαζί μου».

Διευκρινίζει δε ότι «δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του, ούτε και τις επιλογές του, γι’ αυτό δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτές. Αλλωστε, νωρίτερα από εμένα και τις δηλώσεις μου, η κοινωνία μας αξιολόγησε την επίδοσή του».

Κλείνει μάλιστα ρητορικά, καλώντας τον κύριο Παππά «να χρησιμοποιήσει ένα αστικό λεωφορείο μία μόνον ημέρα σε ώρα αιχμής σε οποιαδήποτε διαδρομή και να αφουγκραστεί τα σχόλια των συμπολιτών μας».

Αρνείται δηλαδή ο κύριος Καράογλου να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια καταγγελία για κακή παροχή συγκοινωνιών, μια ατομική ή ομαδική διαμαρτυρία με την κατηγορία εναντίον μιας διοίκησης ως διεφθαρμένης ή ότι έχει παραδώσει ελλείμματα χωρίς να προσκομίζεται ένα στοιχείο.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αναβλήθηκαν οι προσφυγές του ΟΑΣΘ κατά του Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών «Ηρακλής»
Οι συνήγοροι του δημοσίου υποχρεώθηκαν ως εκ τούτου να υποβάλλουν αίτημα αναβολής εκδίκασης των αξιώσεων του Οργανισμού που ανέρχονται συνολικά περί τα 136 εκατομμύρια ευρώ.
Αναβλήθηκαν οι προσφυγές του ΟΑΣΘ κατά του Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών «Ηρακλής»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Λουκέτο στην «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος»
Η απόφαση αυτή «εξαφανίζει» τους Ελληνες πολίτες οι οποίοι εκτός από τα ελληνικά μιλούν –κάποιοι ως μητρική– και καταλαβαίνουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και μια διαφορετική γλώσσα.
Λουκέτο στην «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
H διοίκηση του ΟΑΣΘ μηνύει τον υφυπουργό Θ. Καράογλου για συκοφαντικές δηλώσεις
Αγωγή σε βάρος του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου κατέθεσαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης.
H διοίκηση του ΟΑΣΘ μηνύει τον υφυπουργό Θ. Καράογλου για συκοφαντικές δηλώσεις
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Υπόλογοι για τις παραδόσεις τους...
Εκδικάζεται η ανακοπή που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Σερρών εναντίον της διαταγής αναγνώρισης του σωματείου Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος, τα μέλη του οποίου ζητούν να διατηρήσουν τη...
Υπόλογοι για τις παραδόσεις τους...
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στη Δικαιοσύνη οι «αμαρτίες» της παλιάς διοίκησης του ΟΑΣΘ
Τα καταγγελλόμενα «σκάνδαλα» προηγούμενων διοικήσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καλούνται να ερευνήσουν τα δικαστήρια. Ο Εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε τη διενέργεια...
Στη Δικαιοσύνη οι «αμαρτίες» της παλιάς διοίκησης του ΟΑΣΘ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εισαγγελική παρέμβαση για τη ρατσιστική επιστολή στον ΟΑΣΘ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τέλεσης αδικημάτων που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο διέταξε εισαγγελέας σχετικά με την επιστολή συνδικαλιστικής παράταξης εργαζομένων του ΟΑΣΘ...
Εισαγγελική παρέμβαση για τη ρατσιστική επιστολή στον ΟΑΣΘ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας