Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο ΛΑΓΗΕ και ο Γ. Αντωνόπουλος για τον Αρ. Φλώρο

Ο ΛΑΓΗΕ και ο Γ. Αντωνόπουλος για τον Αρ. Φλώρο

  • A-
  • A+

Μετά την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, ο ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) τόνισε ότι «εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο από τον όμιλο εταιριών ENERGA A.E.και από την HELLAS POWER A.E. και τους υπευθύνους αυτών, το ποσόν των περίπου 115 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο έλλειμμα των συναλλαγών ΗΕΠ (Ημερήσιος Ενεργειακός Προγραμματισμός) και τέλος ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) που δημιούργησαν οι εταιρείες αυτές μετά τη διαγραφή τους από το Μητρώο Συναλλαγών ΗΕΠ, καθώς εάν το έλλειμμα αυτό δεν καλυφθεί από αυτούς που το δημιούργησαν, το ποσό αυτό θα κληθεί τελικώς να καταβάλει ο Έλληνας καταναλωτής και φορολογούμενος».

Ο δημόσιος φορέας σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί «με την υπ.αριθμ.534/2017 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για κακουργηματική υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Φλώρος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa και σε 13 χρόνια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014, καθώς φέρεται να πλήρωσε δύο Αλβανούς κακοποιούς να σκοτώσουν τον αντίδικό του στην υπόθεση.

Σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ όρισε και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Αίτημα αποφυλάκισης από τον Γ. Αντωνόπουλο

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου ο Γιώργος Αντωνόπουλος, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με στόχο μεταξύ άλλων την εκβίαση του Φλώρου, κατέθεσε σήμερα αίτημα αποφυλάκισης σήμερα μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια. Ο κ. Αντωνόπουλος καταγγέλλει «μεθόδευση» και στο υπόμνημά του αναφέρει τα εξής:

Στην προσπάθεια του Αρ.Φλώρου να με καταστήσει κατηγορούμενο (για προφανείς λόγους εξυπηρετήσεώς του) επιλέγεται η, πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά στρατηγική να προτείνονται, άκρως όψιμα μετά από δύο χρόνια, ως μάρτυρες κατηγορίας συνήγοροι υπερασπίσεως τινές (εκ των δεκάδων αντιστοίχων), οι οποίοι (προφανώς προσπαθώντας να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις του δικηγορικού απόρρητου) ισχυρίζονται ότι δεν μεταφέρουν απλά τις απόψεις του εντολέα τους, αλλά ότι μεταφέρουν όσα δήθεν πληροφορήθηκαν από τον αείμνηστο συνάδελφο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, επίσης συνήγορο υπεράσπισης του Αριστείδη Φλώρου κατά τον κρίσιμο χρόνο, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στη ζωή, για να καταθέσει ποια είναι η πραγματικότητα που ο ίδιος βίωσε.

Στην ουσία πρόκειται για μεθόδευση που, εάν δεν ξεπερνά ευθέως και ακόσμως, εγγίζει τα όρια της ανηθικότητας και ανεντιμότητας: το μεν δηλαδή επιστρατεύονται ως μάρτυρες κατηγορίας οι συνήγοροι υπεράσπισης του καταγγέλλοντος, το δε χρησιμοποιείται ως μοναδική πηγή γνώσης ένας εκλιπών, παράλληλα δε ενοχοποιούνται ως συμμέτοχοι του κατηγορουμένου οι ίδιοι οι συνήγοροι υπεράσπισής του, προκειμένου να μην μπορεί ο τελευταίος να απαντήσει χρησιμοποιώντας την ίδια στρατηγική…

Ουχί ολιγότερο σημαντικό και το ακόλουθο: Λόγω της ιδιότητάς μου ως συνηγόρου του ΛΑΓΗΕ ΑΕ για το αστικό και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, δεν χρειαζόταν να προβώ σε τοιαύτες πράξεις εκβίασης, εφόσον επιθυμούσα οικονομικά ανταλλάγματα. Θα ηδυνάμην ασφαλώς να έχω πετύχει την είσπραξη κολοσσιαίων ποσών, υποκύπτοντας στις πιέσεις, ζητώντας και λαμβάνοντας χρήματα για να συναινέσω στην διαιτητική λύση της διαφοράς του Δημοσίου με την Energa (χωρίς την ποινική διάσταση του θέματος), ζητώντας και λαμβάνοντας «κάτω από το τραπέζι» μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα, τα οποία θα εξασφάλιζαν το μέλλον εμού και των παιδιών μου και θα με γλύτωναν από πολλές συμφορές που επρόκειτο να ακολουθήσουν. Αντιστάθηκα όμως και επέλεξα το δύσκολο δρόμο της ηθικής, του καθήκοντος, της αξιοπρέπειας και της αλήθειας, διότι έτσι έχω μάθει να λειτουργώ, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και δεν ήμουν διατεθειμένος να αλλάξω στα 65 μου.

Ουδείς λόγος υπήρχε να μετέλθω τέτοιων μέσων, να εμπλακούν τόσοι άνθρωποι (και δη νομικοί, αλλοδαποί, εγκληματίες κλπ) την στιγμή που μόνο η υπόθεση της Energa θα ήταν δυνατόν (άμα τε και σχετικά εύκολο) να μου αποφέρει μεγάλα ποσά. 

Ασφαλώς επίσης θα ηδυνάμην να ασκήσω σε βάρος του (καταδικασθέντος για την δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου) Αριστείδη Φλώρου αγωγή αποζημιώσεως, δια της οποίας να αιτούμην απείρως μεγαλύτερα ποσά, πράγμα που δεν έπραξα και όχι να απαιτείται να καταφύγω σε έκνομες δραστηριότητες, ως αυτές περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Φρονώ πως ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα κατέφευγε στην λογική της εκβίασης προς απόληψη κερδών (κατά τον ορισμό του εν λόγω αδικήματος με σκοπό αποκομίσεως παράνομου περιουσιακού οφέλους), την στιγμή που θα ήταν ευχερής η αποκόμιση αυτή με νόμιμο τρόπο. Καταρρίπτεται συνεπώς ευχερώς κατά την λογική και νομική σκέψη και ακολουθία η αποδιδόμενη σε μένα σχετική κατηγορία.

 

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος της Energa
Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείο Κακουργημάτων που ανέστειλε την ποινή των 21 ετών που εξέτιε για την υπόθεση της Energa.
Αποφυλακίζεται ο Αρ. Φλώρος της Energa
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική κόντρα για την αποφυλάκιση Φλώρου
«Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» που είχε υποσχεθεί η ΝΔ» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες της Ν.Δ. για...
Πολιτική κόντρα για την αποφυλάκιση Φλώρου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Καταγγέλλουν σχέδιο να πέσει ο Αριστείδης Φλώρος στα μαλακά
Ο Αλέξης Κούγιας έκανε δήλωση σύμφωνα με την οποία το περιβάλλον Φλώρου και η υπεράσπισή του προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τραγική θέση του εντολέα του Γ. Αντωνόπουλου που, αντί για βασικός μάρτυρας...
Καταγγέλλουν σχέδιο να πέσει ο Αριστείδης Φλώρος στα μαλακά
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στον Κορυδαλλό για το κύκλωμα του Κορυδαλλού
«Υπό καθεστώς φόβου», ισχυρίστηκε απολογούμενος ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, έδινε χρήματα στον Αλβανό κρατούμενο που φέρεται ως εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, Κλοντιάν Λεκοτσάι. Η απολογία του...
Στον Κορυδαλλό για το κύκλωμα του Κορυδαλλού
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου με τα μάτια του συνεργάτη του
Τις τελευταίες στιγμές του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τους διαλόγους που είχε με τους εκτελεστές του μέσα στο δικηγορικό του γραφείο το μοιραίο βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017 περιέγραψε χθες στο...
Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου με τα μάτια του συνεργάτη του
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Κι άλλος νεκρός με... οσμή Energa
Ο δεύτερος θάνατος κρατουμένου που εμπλέκεται στην ευρύτερη υπόθεση Energa-Hellas Power και στην εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει έντονα ανησυχήσει τη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού...
Κι άλλος νεκρός με... οσμή Energa

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας