• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.6°C / 27.4°C
  3 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.5°C / 26.4°C
  2 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.0°C / 26.0°C
  2 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.6°C / 22.6°C
  1 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 21.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.3°C / 24.9°C
  1 BF
  72%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.5°C / 20.4°C
  0 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  1 BF
  55%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 26.1°C
  4 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.9°C / 23.9°C
  3 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 26.4°C
  3 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  1 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  0 BF
  83%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 24.5°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.3°C / 26.2°C
  2 BF
  68%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  3 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 26.4°C
  0 BF
  53%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.3°C / 22.7°C
  0 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 23.9°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  1 BF
  69%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τυπικώς όλα... εντάξει

 • A-
 • A+

Για τυπικούς λόγους έληξε η αντιδικία ανάμεσα στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου και τον σύζυγό της Λάζαρο Καρνέση με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία διαδέχτηκε την πρώτη στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ειδικότερα, το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας κατάργησε για τυπικούς (δικονομικούς) λόγους τη δίκη σχετικά με την αγωγή κακοδικίας που είχαν καταθέσει τον περασμένο Νοέμβριο η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της, ζητώντας από την κυρία Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστησαν αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Προηγουμένως η κ. Ράικου και ο σύζυγός της είχαν ζητήσει, από την ακροαματική ακόμη διαδικασία της υπόθεσης, την παραίτησή τους από την αγωγή κακοδικίας, καθώς από λάθος η αγωγή τους είχε αναγνωριστικό αίτημα και όταν αυτό έγινε αντιληπτό, είχε εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για να κατατεθεί νέα αγωγή με καταψηφιστικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, η Ελ. Ράικου υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι με τις διαρροές που είχαν γίνει, παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους.

Η διαρροή προς συγκεκριμένα ΜΜΕ αφορούσε τη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis (στην οποία περιλαμβανόταν και ο Λάζαρος Καρνέσης).

Υπενθυμίζεται ότι ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με τη Novartis και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας.

Η αμοιβή αυτή ήταν καθ’ όλα νόμιμη, όπως υποστηρίζει, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του.

Καταργεί τη δίκη

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας δημοσίευσε χθες την απόφασή του με την οποία καταργεί τη δίκη, μετά και το αίτημα της κ. Ράικου και του συζύγου της.

Θυμίζουμε ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, είχε καταφύγει τον Νοέμβριο του 2018 με κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο κατά των τριών συναδέλφων της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, προβαίνοντας και στην πρωτοφανή ενέργεια να τους ζητά επίσης χρηματική αποζημίωση 300.000 ευρώ.

Η ίδια, που έφτασε στην παραίτηση καταγγέλλοντας ότι ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα την πίεζαν για την υπόθεση της Novartis, προχώρησε και σε αίτημα εξαίρεσης των εισαγγελέων που χειρίζονται ακριβώς αυτή την υπόθεση, το οποίο στη συνέχεια δεν έγινε δεκτό.

Η προσωποποίηση της αγωγής κατά συγκεκριμένων εισαγγελέων και το αίτημα εξαίρεσης προκάλεσαν τότε εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Κατέθεσε... αγορεύοντας
Αντί να δώσει εξηγήσεις, ως όφειλε, στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε έγγραφα με τις μηνύσεις που υπέβαλε στους προστατευόμενους μάρτυρες και ομιλίες του στη Βουλή για το...
Κατέθεσε... αγορεύοντας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δεύτερη δίωξη για τον Φρουζή
Ποινικά υπόλογος για δεύτερη φορά είναι, από χθες, ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας φαρμάκου Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.
Δεύτερη δίωξη για τον Φρουζή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πυρά στους «επίλεκτους» της Δικαιοσύνης
Επανήλθαν και πάλι με νέα ανάρτησή τους, στον επίσημο ιστότοπο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), δύο μέλη του προεδρείου της ένωσης, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει τις...
Πυρά στους «επίλεκτους» της Δικαιοσύνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στον Κορυδαλλό η δικηγόρος
Την προσωρινή κράτηση της δικηγόρου Αδαμαντίας Αγγελέτου αποφάσισαν ομόφωνα οι ανακριτές κατά της διαφθοράς και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώπιον των οποίων απολογήθηκε χθες, καθώς φέρεται να συμμετείχε στο...
Στον Κορυδαλλό η δικηγόρος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εκατοντάδες γιατροί με το δάχτυλο στο μέλι
Την τακτική της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης εφάρμοζαν οι Ελληνες γιατροί προς όφελος της εταιρείας Novartis, αλλά και προς ίδιον όφελος, σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της εισαγγελίας κατά της...
Εκατοντάδες γιατροί με το δάχτυλο στο μέλι
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στα χέρια της Ελ. Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση της Novartis
Απορρίφθηκε στο σύνολο της από την Ολομέλεια εφετών η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε ειδικό εφέτη  ανακριτή.
Στα χέρια της Ελ. Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση της Novartis

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας