Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προσωπικές επιθέσεις κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης

Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προσωπικές επιθέσεις κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης

  • A-
  • A+
Αλλη μια απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» από το «Πρώτο Θέμα». Τι απαντά η κ. Μαρία Παπασπύρου για τη μεταστέγαση της υπηρεσίας από τους Αμπελοκήπους στην οδό Λένορμαν.

Στον βωμό της γνωστής αυθαίρετης άποψης περί ενημέρωσης και δεοντολογίας, το «Πρώτο Θέμα» συνέχισε για άλλη μια Κυριακή την αποστολή του στη δολοφονία χαρακτήρων. Στο στόχαστρο ενός δισέλιδου «ρεπορτάζ» μπήκε για ακόμη μια φορά η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και ο ανεξάρτητος θεσμός που εκπροσωπεί. Η Μαρία Παπασπύρου ξεκαθαρίζει μία προς μία τις ανακρίβειες και καλεί τους δημοσιογράφους να διαπιστώσουν με τα μάτια τους την αλήθεια επισκεπτόμενοι το νέο κτίριο της υπηρεσίας.

Το «πλούσιο» ρεπορτάζ δημοσιεύει τη φωτογραφία της πισίνας του κτιρίου στην οδό Λένορμαν, στο οποίο αναμένεται να μεταστεγαστεί το σώμα των Επιθεωρητών, εκθειάζει τη θέα, εξιστορεί την ιστορία του κτιρίου με λεπτομέρειες, ακόμα και την τραγική τύχη του πρώτου ιδιοκτήτη, επανέρχεται στην αθλιότητα της φιλικής σχέσης που είχε η πρώην δικαστική λειτουργός Μ. Παπασπύρου με τη μητέρα του Δ. Τζανακόπουλου, που χάθηκε πρόωρα όταν εκείνος ήταν παιδάκι, ενώ με την ένδειξη «αποκλειστικό» επικαλείται δημόσια στοιχεία για το πώς επιλέχτηκε το κτίριο και ποιο θα είναι το ενοίκιο.

Συγκρίνει σε απόλυτους αριθμούς το σημερινό ενοίκιο του πολύ μικρότερου κτιρίου που στεγάζει τώρα την υπηρεσία με αυτό του νέου και πολύ μεγαλύτερου κτιρίου, αφήνοντας υπονοούμενα για το γεγονός ότι δήθεν η μεταστέγαση και η επιλογή του κτιρίου είναι μια προσωπική επιλογή της ΓΕΔΔ.

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα, η Μαρία Παπασπύρου εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση η οποία δεν κρίθηκε προφανώς... σκόπιμο να δημοσιευτεί και στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εχει πάψει να αποτελεί έκπληξη για την Υπηρεσία μας, καθώς έχει γίνει συστηματική πλέον η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων από πολύ συγκεκριμένους κύκλους συμφερόντων που έχουν τους δικούς τους λόγους να αντιστρατεύονται το έργο του Γενικού Επιθεωρητή και να επιθυμούν διακαώς την κατάργησή του. Το προβλεπόμενο προσωπικό έχει αυξηθεί από 37 σε 134 υπαλλήλους, ενώ παράλληλα σε μας εργάζεται μεγάλος αριθμός επιθεωρητών άλλων Σωμάτων στο πλαίσιο των μικτών κλιμακίων ελέγχου. Η μεταστέγαση του Γραφείου του ΓΕΔΔ είναι μία ανάγκη που έχει προκύψει και γίνονται προσπάθειες να καλυφθεί τα τελευταία δύο έτη, για τον πρόσθετο λόγο ότι η προηγούμενη ακριβή μίσθωση είχε λυθεί από το 2016 και γινόταν εξωσυμβατική χρήση του μισθίου. Επ’ αυτού είχε ενημερωθεί από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του ΓΕΔΔ η Κτηματική Υπηρεσία με έγγραφο από 26-2-2016».

Δύο διαγωνισμοί

Η ΓΕΔΔ ενημερώνει ότι διενεργήθηκαν δύο διαγωνισμοί για την ανεύρεση κτιρίου σε περιοχή εκτός κέντρου ώστε να είναι φτηνότερο το ενοίκιο. Στον δεύτερο διαγωνισμό η τιμή ανήλθε στα 10 ευρώ ανά τ.μ. ενώ εμφανίστηκε μόνο ο συγκεκριμένος μειοδότης. Ολες οι κινήσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας είναι εδώ και έναν χρόνο δημοσιευμένες.

Η τιμή του τετραγωνικού στη Λένορμαν είναι χαμηλότερη από την τιμή που μέχρι σήμερα πληρώνει η Υπηρεσία στους Αμπελόκηπους, ενώ διευκρινίζεται ότι ποτέ δεν προτάθηκε στην υπηρεσία ούτε το κτίριο του Κεράνη ούτε κανένα άλλο. Οσο για την πισίνα, είναι εδώ και 10 χρόνια σφραγισμένη, γεγονός που αποσιωπάται στο δημοσίευμα.

Η ΓΕΔΔ συνεχίζει αναφέροντας ότι: «Η φωτογραφία που παρουσιάζεται στην εφημερίδα δεν ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα, ούτε ο ΓΕΔΔ ερωτήθηκε, όπως οι κώδικες δεοντολογίας της Δημοσιογραφίας επιβάλλουν, για να δώσει τις δέουσες απαντήσεις, γεγονός που οδηγεί σε συμπεράσματα για τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος. Η Υπηρεσία θα μεταστεγασθεί άμεσα γιατί δεν μπορεί μετά την υπογραφή της σύμβασης να καταβάλλονται διπλά μισθώματα σε δύο κτίρια και να ζημιώνεται το δημόσιο. Προκειμένου να απαντηθούν τα όποια επιπλέον ερωτήματα, θα κληθούν άμεσα οι δημοσιογράφοι να επισκεφθούν το νέο κτίριο του ΓΕΔΔ στα Σεπόλια και θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου με όλες τις λεπτομέρειες για τη στέγαση του ΓΕΔΔ από το 2003 έως σήμερα. Θα προβούμε δε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση της Υπηρεσίας μας ώστε να αποκαλυφθούν οι προθέσεις όσων ενοχλούνται από την αρχή της συνέχειας στη Δημόσια Διοίκηση και χρησιμοποιούν ευτελείς ισχυρισμούς προκειμένου να θίξουν τον θεσμό του ΓΕΔΔ και την κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του».

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Καταγγέλλουν σχέδιο να πέσει ο Αριστείδης Φλώρος στα μαλακά
Ο Αλέξης Κούγιας έκανε δήλωση σύμφωνα με την οποία το περιβάλλον Φλώρου και η υπεράσπισή του προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τραγική θέση του εντολέα του Γ. Αντωνόπουλου που, αντί για βασικός μάρτυρας...
Καταγγέλλουν σχέδιο να πέσει ο Αριστείδης Φλώρος στα μαλακά
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στην προσωρινή διοίκηση ο Λέανδρος Ρακιντζής
Με δικαστική απόφαση διορίστηκε τελικά χθες νέα προσωρινή διοίκηση στο σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, Γηροκομείο-Πτωχοκομείο». Το επιχειρούμενο πραξικόπημα εξαίρεσης μεγάλου αριθμού τακτικών μελών από μέλη...
Στην προσωρινή διοίκηση ο Λέανδρος Ρακιντζής
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Διαψεύδει τα «ΝΕΑ» η γεν. επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης
Είναι σαφές ότι κάποιοι δεν επιθυμούν τη διαλεύκανση του διαχρονικού σκανδάλου με το πάρτι στον δημόσιο φορέα. Όσο για τα ΜΜΕ που αναδεικνύουν παρόμοιες αβάσιμες «καταγγελίες», αποδεικνύουν με τον καλύτερο...
Διαψεύδει τα «ΝΕΑ» η γεν. επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ούτε βασικός ούτε καν κρίσιμος ο μάρτυρας που «πιέστηκε αφόρητα»
​«Ο βασικός μάρτυρας για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ τινάζει στον αέρα την υπόθεση», έγραφε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα», αναφέροντας παράλληλα την εξουθένωση και τον φόβο του μάρτυρα μπροστά στις δύο......
Ούτε βασικός ούτε καν κρίσιμος ο μάρτυρας που «πιέστηκε αφόρητα»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στα... βήματα της Siemens
Ακόμη ένα μεγάλο σκάνδαλο, μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς και ζημίας του ελληνικού Δημοσίου, φαίνεται να ακολουθεί την... τύχη της Siemens! ● Το βούλευμα βγήκε το 2013, η δίκη ξεκίνησε στο τέλος του 2016, χθες...
Στα... βήματα της Siemens
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο Γιαγτζόγλου, η μεταγωγή και ο κορεσμός του Κορυδαλλού
Η απεργία πείνας και δίψας του Κ. Γιαγτζόγλου, υπόδικου με βαριές κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες και η αποστολή φακέλου με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο οποίος και υπέστη βαρύ τραυματισμό,...
Ο Γιαγτζόγλου, η μεταγωγή και ο κορεσμός του Κορυδαλλού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας