• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.8°C / 32.3°C
  3 BF
  43%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.7°C / 31.2°C
  4 BF
  51%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.0°C / 28.2°C
  3 BF
  32%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  3 BF
  32%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  3 BF
  50%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.0°C / 33.0°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 24.5°C / 29.4°C
  3 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 34.1°C / 34.1°C
  2 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.1°C / 27.2°C
  2 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.7°C / 28.9°C
  1 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.5°C / 27.4°C
  2 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  61%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.1°C / 30.9°C
  4 BF
  37%
 • Λαμία
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  26°C 26.5°C / 26.5°C
  2 BF
  54%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 25.8°C
  4 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 27.1°C / 32.5°C
  3 BF
  37%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.3°C / 25.5°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.4°C / 28.9°C
  3 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.6°C / 28.6°C
  3 BF
  40%

Επάνω: Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Κάτω: Ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς Π. Μπρακουμάτσος και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διαρροές από τον αντεισαγγελέα, απειλές από Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 • A-
 • A+
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής, που ελέγχεται για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, με επιστολή του στρέφεται ευθέως κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, δίνοντας λαβή για νέες παρεμβάσεις από Φώφη Γεννηματά, Ευάγγ. Βενιζέλο και Αντ. Σαμαρά ● Αποσπάσματα από το υπόμνημα Αγγελή που δεν «χώρεσαν» στα δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος».

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής συνέχισε χθες την απευθείας επικοινωνία του με τα ΜΜΕ. Ετσι, μετά τη διαρροή των υπομνημάτων του, χθες προχώρησε σε μια αναλυτική ανακοίνωση προς τον Τύπο. Στο μεταξύ, ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, όπως η χωρίς συναίνεση αντιγραφή από μέρους του ανοιχτών δικογραφιών από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και η διαρροή εσωτερικών εγγράφων προς τα ΜΜΕ.

Στη χθεσινή επιστολή του ο κ. Αγγελής επαναλαμβάνει το περιεχόμενο του υπομνήματός του περί βιαστικών κινήσεων στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, αφήνει να εννοηθεί ότι γίνεται επιλεκτική στοχοποίηση προσώπων, μιλάει για παραλείψεις και λάθη στη διερεύνηση αλλά -αυτή τη φορά- επιμένει ότι για όλες του τις διαπιστώσεις είχε ενημερώσει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία και ο ίδιος βάζει πλέον στο στόχαστρο, συντασσόμενος με όσους διεξάγουν από την πρώτη στιγμή ανηλεή πόλεμο κατά της Ξένης Δημητρίου.

Στο «κάδρο» Αγγελή αυτή τη φορά -μετά την πειθαρχική έρευνα που διατάχτηκε σε βάρος του- και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε μια λιτή ανακοίνωση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου με τον πλέον θεσμικό τρόπο αναφέρει ότι «η τοποθέτηση από μέρους μας σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο συναδέλφου μας εισαγγελικού λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, θα ερχόταν σε αντίθεση με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και που έχει ήδη κινηθεί τόσο η διαδικασία ποινικής έρευνας όσο και η διαδικασία πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο ζητήματα. Την ώρα αυτή, επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως σε όλα τα παραπάνω και η επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια για παρερμηνείες από όσους θα ήθελαν να προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η αντιπολίτευση

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση της επίμαχης επιστολής, η αντιπολίτευση έσπευσε να επαναφέρει τους ισχυρισμούς για απόστημα της σκευωρίας Novartis που σπάει μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, για μεθόδευση, για κόπρο του Αυγεία, ενώ ειδικά από τη Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζητήθηκε παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος ζητά από την επόμενη Βουλή να διερευνήσει τις καταγγελίες Αγγελή κατά υπουργού και καλεί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δικαιοσύνης να απέχουν (!) από κάθε πειθαρχικό έλεγχο. Στο ίδιο πνεύμα και η Ν.Δ., ενώ ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε να ανασυρθεί από το αρχείο η δική του μήνυση.

Ολοι βέβαια δηλώνουν γενικώς ότι έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, ανάγοντας σε θέσφατα τα υπομνήματα Αγγελή, αμφισβητώντας τη σημερινή ηγεσία του Αρείου Πάγου, όλους τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αλλά και τον πρώην εποπτεύοντα για δύο ολόκληρα χρόνια τις έρευνες, κ. Παπαγεωργίου, όπως και τον νυν εποπτεύοντα κ. Μπρακουμάτσο, οι οποίοι δεν έκαναν ανάλογες διαπιστώσεις.

Η αντιπολίτευση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ποιος ήταν ο λόγος που θέλησε να τινάξει στον αέρα τη συναινετική επιλογή της επόμενης ηγεσίας του Αρείου Πάγου, με ευθείες παρεμβάσεις και στο θεσμικό έργο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αβραμόπουλος

Θέσφατο λοιπόν η επιστολή και το εμπιστευτικό υπόμνημα Αγγελή που διέρρευσε αποσπασματικά στο «Πρώτο Θέμα»! Ομως, για ποιον λόγο, άραγε, παραλείφθηκε η αναφορά στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που γίνεται στην τρίτη σειρά του υπομνήματός του;

Για ποιο λόγο ο ίδιος δεν επέτρεψε να δώσουν δύο ανώτατοι εισαγγελείς και δύο ανώτατα στελέχη του FBI τα στοιχεία για συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού που διατηρεί λογαριασμό στις ΗΠΑ, ο οποίος και τροφοδοτείται από άλλο λογαριασμό σε ευρωπαϊκή χώρα;

Δεν γνωρίζει άραγε ο κ. Αγγελής ότι είναι προσβλητικό να χαρακτηρίζει τη συνάντηση μεταξύ 8 εισαγγελέων (και του ίδιου) στη Βιέννη ως «αναψυχή», ενώ είχαν προηγηθεί ανάλογες συναντήσεις και στις ΗΠΑ; Πώς ισχυρίζεται ανακριβώς ότι δεν υπάρχουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής της μιας χώρας προς την άλλη, όταν και υπάρχουν και προφανώς είναι ακόμα ζωντανά;

Δεν γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει σύμβαση με τις ΗΠΑ και μάλιστα προγενέστερη της ανάλογης σύμβασης ΗΠΑ και Ε.Ε.; Γιατί αρνήθηκε -με πρόσχημα τη Eurojust- τις πληροφορίες που έδιναν οι Αμερικανοί εισαγγελείς στους Ελληνες συναδέλφους τους που με τη σειρά τους όχι μόνο είχαν δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να δεχτούν σύμφωνα με το αρ. 36 του ΚΠΔ;

Δεν γνωρίζει ότι στη Eurojust συμμετέχουν μόνον οι 28 χώρες της Ε.Ε., ενώ οι ΗΠΑ είναι -όπως και άλλες τρίτες χώρες- απλοί σύνδεσμοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να ανταλλάξουν πληροφορίες; Τέλος, δεν γνωρίζει ο κ. Αγγελής ότι είναι έξαλλοι οι Αμερικανοί δικαστές με την απαξίωση των επίσημων συναντήσεων, ειδικά όταν 4 δικαστικοί διέσχισαν τον Ατλαντικό για να συμμετάσχουν σε αυτές;

Η επιστολή Αγγελή αναφέρεται ξανά και στον ρόλο του υπουργού «Ρασπούτιν», κατηγορώντας τον για «εξυπηρετήσεις» δικαστικών, για στοχοποίηση προσώπων αλλά και για πράξεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούν μοιραία σε υπόνοιες για προσπάθειες συγκάλυψης. Με τους ίδιους άλλωστε ισχυρισμούς περί συγκάλυψης του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε κατηγορήσει ο ίδιος και την προηγούμενη εισαγγελέα Διαφθοράς, Ε. Ράικου, και άλλους συναδέλφους του και πάλι λίγο πριν από τις εκλογές του 2015 με άλλο υπόμνημα. Τότε όμως βασίλευε σιωπή από τη σημερινή αντιπολίτευση.

Ο αντεισαγγελέας δηλώνει, όμως, στο υπόμνημά του και κάτι άλλο που δεν «χώρεσε» στις σελίδες του «Πρώτου Θέματος».

«Στο εύλογο ερώτημα εάν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις στην έρευνα NOVARTIS, η απάντηση είναι: Βεβαίως υπάρχουν. Είναι όμως βέβαιον ότι αυτές δεν πρόκειται να “έρθουν στην επιφάνεια”, λόγω της ατελούς ανακριτικής έρευνας, που οφείλεται στην ανεπάρκεια των ατόμων που τη διεξάγουν. Στο επίσης εύλογο ερώτημα εάν η έρευνα μπορεί να ορθοποδήσει, η απάντηση είναι: κατά την κρίση μου ΝΑΙ, εάν αντικατασταθεί, έστω και σ’ αυτό το δικονομικό στάδιο έρευνας, η κα Τουλουπάκη και οι ασχολούμενοι με την συγκεκριμένη έρευνα επίκουροι Εισαγγελείς, οι οποίοι επίσης κρίνονται (τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που υπήρξα επόπτης) ως ανεπαρκείς».

Παρατυπίες

Η επιστολή του αντεισαγγελέα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όλα όσα έκανε, ακόμα και η αντιγραφή των δικογραφιών, ήταν στα πλαίσια των καθηκόντων του ως εποπτεύοντος εισαγγελέα. Αναφέρει σειρά παρατυπιών των κατά σειρά εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς «από τα έτη 2013 (έτος ιδρύσεως της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς) μέχρι και 2018 οι ασχολούμενοι με την έρευνα εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς διέπραξαν λάθη και σφάλματα ανακριτικής τακτικής, για τα οποία κατά την άποψή μου δέον να ελεγχθούν πειθαρχικώς».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπρεπε να συγχωνευτούν οι δικογραφίες που αφορούν δέκα διαφορετικά πολιτικά πρόσωπα, ενώ είναι σαφές ακόμα και για κάποιον που δεν γνωρίζει νομικά ότι εφόσον τα πρόσωπα αυτά ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε διαφορετικό χρόνο και οι όποιες εμπλοκές τους -αν υπήρξαν- αφορούσαν άλλα φάρμακα, άλλες αποφάσεις κ.λπ., πώς θα ήταν δυνατό να συνενωθούν ωσάν να πρόκειται για εγκληματική οργάνωση;

Τα «σφάλματα» που εντοπίζει ο κ. Αγγελής είναι: η θέση του μετέπειτα κατηγορουμένου Νικολάου Μανιαδάκη σε καθεστώς προστασίας, παρά την ύπαρξη δύο προκαταρκτικών εξετάσεων εναντίον του και παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ως εμπλεκόμενος – ύποπτος στις έστω και παράτυπες πληροφορίες των αμερικανικών αρχών.

Του διέφυγε ίσως του κ. Αγγελή εδώ ότι όταν άρχισαν να υπάρχουν στοιχεία για πιθανή ενοχή του κ. Μανιαδάκη, χάρη και μόνο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποτράπηκε η διαφυγή του στο εξωτερικό. Αναφέρεται σε μη πρωτοκολλημένα έγγραφα των αμερικανικών αρχών ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τις πληροφορίες που θέλησαν να παρέχουν στους συναδέλφους τους οι Αμερικανοί.

Ενώ θεωρεί προειλημμένη την απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξης «όπως όπως – τύπου fast track», δεν εξηγεί για ποιον λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, με αποτέλεσμα να γίνεται τώρα λόγος για καθυστέρηση. Ακόμα και για τις διαρροές στον Τύπο διαμαρτύρεται, ενώ ο ίδιος έχει ξεκινήσει άμεσο διάλογο, παρακάμπτοντας όλους τους περιορισμούς που αφορούν το έργο των δικαστικών λειτουργών.

Ομως οι παραπάνω καταγγελίες οδηγούν περισσότερο στο συμπέρασμα ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς οδηγούσαν με τις πράξεις τους σε συγκάλυψη του σκανδάλου και των εμπλεκομένων σε αυτό παρά σε δήθεν κατασκευασμένες κατηγορίες.

Λογαριασμός στην Ελβετία

Παραδέχεται ότι αντέγραψε τις δικογραφίες και μάλιστα όχι μόνο τις επίμαχες, ενώ απουσίαζαν οι εισαγγελείς, χάρη σε κάποιο νεαρό που βρισκόταν εκεί και είχε πρόσβαση στους υπολογιστές των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Παράλληλα χθες έγινε γνωστό από πληροφορίες ότι στην αναφορά της η Ε. Τουλουπάκη φέρεται να επιβεβαιώνει ότι στη συνάντηση στη Βιέννη, οι Αμερικανοί είπαν στους Ελληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στη διάθεσή τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα πάντα με την αναφορά Τουλουπάκη, οι Αμερικανοί ρώτησαν τους Ελληνες εάν ενδιαφέρονται για τον λογαριασμό, αλλά ο παριστάμενος εποπτεύων Ι. Αγγελής φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς ότι εάν έχουν στοιχεία να απευθυνθούν στη Εurojust.

Τέλος, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες, ο Ι. Αγγελής κατάσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία της Novartis και άλλων υποθέσεων, όπως και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους. Αυτά τα έγγραφα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Η ανακοίνωση του Μ. Καλογήρου

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου o οποίος διευκρίνισε:

«Αμέσως μετά την ενέργειά μου να ζητήσω, όπως από τον νόμο προβλέπεται, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Αγγελή, ο τελευταίος έσπευσε να δημοσιοποιήσει ανακοίνωσή του προς τον Τύπο. Σε σχέση με όσα αναφέρονται σε αυτήν, απόλυτα διευκρινίζεται ότι έχω ήδη από την αρχή της θητείας μου επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης.

»Οσον αφορά τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή του κ. Αγγελή, τα μόνα ζητήματα που μου είχε θέσει ήταν η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών. Οποιαδήποτε άλλωστε ενημέρωσή μου επιτρέπω να αφορά μόνο αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντά μου, προκαλώντας πάντοτε ακόλουθα τη νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία».

Ο Μ. Καλογήρου στη συνέχεια αναφέρεται στην προκαταρκτική εξέταση, που είναι ο μόνος τρόπος «να πάψει ένα κρίσιμο ζήτημα να συνιστά αντικείμενο διαρροών ή υπαινικτικών αναφορών, όπως άλλωστε δεν ταιριάζει σε θεσμικά όργανα που έχουν αναλάβει και ασκούν πολιτική ή δικαστική εξουσία».

Αλ. Τσίπρας: «Οι δικαστές δεν είναι δικοί μας ή δικοί τους»

Στη χθεσινή συνέντευξή στον ALPHA, ερωτηθείς για το θέμα ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Δεν θα ήθελα να μπω σε βαθύτερο σχολιασμό των τεκταινομένων που αφορούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση Novartis δεν τιμά το πολιτικό σύστημα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα της εποχής μας, συγκρίσιμο με τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων που πλήρωναν οι Ελληνες πολίτες. Εμείς δεν βγήκαμε να πούμε ότι θα τους πάμε μέχρι τέλους, ούτε ότι θα στήσουμε ειδικά δικαστήρια. Εμείς κάναμε ό,τι επέβαλλε ο θεσμικός μας ρόλος, πήγαμε την υπόθεση στη Βουλή και μετά επέστρεψε στη Δικαιοσύνη, όπως είχε γίνει και στην υπόθεση Παπαντωνίου. Ακόμη και ο κ. Αγγελής λέει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο, υπαρκτό σκάνδαλο. Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε μεν κριτική, αλλά να δείξουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και να την αφήσουμε να λειτουργήσει απερίσπαστη. Μου κάνει τεράστια εντύπωση ότι κανείς από αυτούς που μιλούν δεν έχει το σθένος να μιλήσει δημόσια για το ποιος είναι πίσω από το ψευδώνυμο ‘‘Ρασπούτιν’’».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η προαγωγή της κυρίας Οικονόμου
Η εισαγγελέας που αθώωσε με την πρότασή της τη Χρυσή Αυγή, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι «φαβορί» για αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Η προαγωγή της κυρίας Οικονόμου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας
Tην ώρα που η ζωή του απεργού πείνας κρεμόταν από μια κλωστή, εκδόθηκε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αποφαίνεται ότι ισχύουν για όλους τους κρατούμενους οι διατάξεις για τις τακτικές άδειες.
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πιέσεις με μικροπολιτική σκοπιμότητα
Οι πολεμικές δηλώσεις της Ν.Δ. και με την πλήρη ταύτιση μερίδας των ΜΜΕ μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Βόλου συνεχίστηκαν σε όλη τη...
Πιέσεις με μικροπολιτική σκοπιμότητα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Βλέπουν παντού ευνοϊκές διατάξεις
Το αυτονόητο αίτημα των κρατουμένων και των επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις για όλα τα ιδρύματα φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το μέτρο του ευεργετικού...
Βλέπουν παντού ευνοϊκές διατάξεις
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η Θέμις έχει τη δική της ιστορία από... παρεμβάσεις
Παρεμβάσεις, εντάσεις και διαμάχες, ένα φαινόμενο που σημάδεψε συχνά και τον χώρο της Δικαιοσύνης. Παραβιάσεις με εμφανείς πολιτικές σκοπιμότητες της ιεραρχίας, στενές πολιτικές συμπάθειες, αλλά και σφοδρές...
Η Θέμις έχει τη δική της ιστορία από... παρεμβάσεις
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Επιχείρηση φίμωσης της δημοσιογραφίας
Βαρύ κατηγορητήριο κατά του εκδότη της εφημερίδας «Documento», Κώστα Βαξεβάνη, για την υποτιθέμενη «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis ● Έχει προηγηθεί η κλήση της Γιάννας Παπαδάκου και του Αλέξανδρου Τάρκα
Επιχείρηση φίμωσης της δημοσιογραφίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας