Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δικηγόροι προς το εδώλιο...
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δικηγόροι προς το εδώλιο...

  • A-
  • A+
Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ θα περάσουν το Σαββατοκύριακο ο Αλ. Λυκουρέζος και ο Θεόδ. Παναγόπουλος, καθώς κρίθηκαν από τον ανακριτή «ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων» ● Εμβρόντητος και σοκαρισμένος ο Λυκουρέζος αρνείται κάθε εμπλοκή, ενώ ο συνήγορός του, Θ. Κονταξής, μίλησε για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία τοξικού κλίματος

«Εγώ και ο Θοδωρής, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!». Αυτό δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος στους δημοσιογράφους ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που μαζί με τον συνάδελφό του Θεόδωρο Παναγόπουλο θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του 39χρονου -έγκλειστου στις φυλακές- επιχειρηματία Αρη Φλώρου, καταδικασμένου πρωτόδικα σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa και σε 13 χρόνια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Λυκουρέζος και Παναγόπουλος έλαβαν χθες από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικηγόροι κρίθηκαν από τον ανακριτή ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, γι’ αυτό και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας έκανε λόγο χθες ο Θ. Κονταξής, συνήγορος του Αλ. Λυκουρέζου.

«Είναι σοκαρισμένος», είπε ο συνήγορος, προσθέτοντας ότι «το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα, παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ενταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Από υπερασπιστές κατηγορούμενοι

Και οι δύο δικηγόροι συμμετείχαν στην υπεράσπιση του Γ. Αντωνόπουλου, που είναι πλέον στη φυλακή κατηγορούμενος ως μέλος της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού». Ωστόσο, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, είχε παραιτηθεί από την υπεράσπιση του συναδέλφου του μόλις ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη σύλληψη του Αντωνόπουλου.

Ο καταδικασμένος επιχειρηματίας Αρης Φλώρος ενέπλεξε τους δύο δικηγόρους σε καταθέσεις που έδωσε στην αστυνομία και αργότερα στον εφέτη-ειδικό ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο. Οι δυο καταθέσεις έχουν δοθεί με αφορμή τη διερεύνηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που ήταν δικηγόρος του Αρη Φλώρου.

Στις καταθέσεις του αυτές ο Φλώρος είχε υποστηρίξει ότι ο Αλ. Λυκουρέζος και ο έτερος συνήγορος εμπλέκονται σε εκβιασμό που του έγινε, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στο Εφετείο οι Αλβανοί κακοποιοί που τον είχαν «δώσει» ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. Είχαν δηλαδή υποστηρίξει ότι ο Αρης Φλώρος είχε δώσει την εντολή.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι

Η μυστηριώδης αυτή υπόθεση ξεκίνησε επ’ αφορμή της αντιδικίας που είχε ο τότε δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος διαχειριζόταν τα συμφέροντα του Δημοσίου σε σχέση με το σκάνδαλο της εταιρείας παροχής ενέργειας Energa.

Ακολουθεί η απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ως ηθικός αυτουργός ο Αρης Φλώρος και φυσικοί αυτουργοί Αλβανοί κακοποιοί (που εμπλέκονται και στη δολοφονία συγκατηγορουμένου τους μέσα στον Κορυδαλλό και στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών») που ανέλαβαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου, έναντι αδράς αμοιβής.

Η δολοφονία απέτυχε, οι Αλβανοί συνελήφθησαν και -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους- καταγγέλλουν ως ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος αρνείται να τους καταβάλει το προσυμφωνημένο ποσό του συμβολαίου θανάτου.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, οι Αλβανοί συνέχιζαν να απαιτούν από τον Φλώρο τα χρήματα με αντάλλαγμα να πάρουν πίσω τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους γι’ αυτόν.

Ακολουθεί η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος, εκπροσωπώντας τον Φλώρο, αρνήθηκε να ενδώσει στους εκβιασμούς των Αλβανών, και οι ισχυρισμοί Φλώρου ότι τόσο ο Αλ. Λυκουρέζος όσο και ο Θ. Παναγόπουλος, που εκπροσωπούσαν τότε τον Γ. Αντωνόπουλο, ήταν αυτοί που είχαν μπει μπροστά και ζητούσαν ένα αστρονομικό ποσόν ώστε να συμβάλουν από την πλευρά τους στο να κλείσει η σε βάρος του υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για την οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Την υπεράσπιση του Γ. Αντωνόπουλου έχει πια αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος καταγγέλλει στημένη σκευωρία σε βάρος του συναδέλφου και εντολέα του, κατασκευασμένη από τον Αριστείδη Φλώρο, προκειμένου ο τελευταίος «να βγει λάδι» και να αθωωθεί.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μεγάλες δίκες... μεγάλες καθυστερήσεις
Η αποχή των δικηγόρων, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Γενάρη, εκτός από τη μεγάλη βραδύτητα που έχει προκαλέσει στο ήδη βεβαρημένο παρελθόν που αφορά την έγκαιρη απονομή της δικαιοσύνης, έχει «παγώσει»...
Μεγάλες δίκες... μεγάλες καθυστερήσεις
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στον Κορυδαλλό η δικηγόρος
Την προσωρινή κράτηση της δικηγόρου Αδαμαντίας Αγγελέτου αποφάσισαν ομόφωνα οι ανακριτές κατά της διαφθοράς και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώπιον των οποίων απολογήθηκε χθες, καθώς φέρεται να συμμετείχε στο...
Στον Κορυδαλλό η δικηγόρος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Κατέθεσε χθες για την υπόθεση Novartis ο Ανδρέας Λυκουρέντζος
Δίχως να κατονομάσει κάποιο πολιτικό πρόσωπο ως υπεύθυνο των πολιτικών και δικαστικών χειρισμών για την υπόθεση Novartis, ο πρ. υπ. Ανδρ. Λυκουρέντζος κατέθεσε χθες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Κατέθεσε χθες για την υπόθεση Novartis ο Ανδρέας Λυκουρέντζος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ισόβια σε τρεις για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Ακριβώς δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια, ισόβια ήταν η τιμωρία που επέβαλαν οι δικαστές στους δράστες της.
Ισόβια σε τρεις για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ενοχή για τους δολοφόνους Ζαφειρόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας
Την ενοχή των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πριν από δύο χρόνια μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στα Εξάρχεια, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Πρωτοβάθμιου...
Ενοχή για τους δολοφόνους Ζαφειρόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αποφυλακίζεται ο Γ. Αντωνόπουλος
Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας αντικατέστησε με αποφυλάκιση υπό όρους την προσωρινή κράτηση του γνωστού δικηγόρου, που έμεινε έξι μήνες στον Κορυδαλλό για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης εντός των φυλακών.
Αποφυλακίζεται ο Γ. Αντωνόπουλος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας