Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταγγέλλουν σχέδιο να πέσει ο Αριστείδης Φλώρος στα μαλακά
EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καταγγέλλουν σχέδιο να πέσει ο Αριστείδης Φλώρος στα μαλακά

  • A-
  • A+
Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του προφυλακισμένου Γ. Αντωνόπουλου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, αλλά και ο ίδιος ο εντολέας του σε υπόμνημα που κατατέθηκε επίσης χθες, κάνουν λόγο για συντονισμένη προσπάθεια ενός νομικού επιτελείου, το οποίο απαρτίζεται από μεγαλοδικηγόρους και «βαριά» ονόματα με έντονα γαλάζιες αποχρώσεις, ώστε να απαλλαγεί ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο της Energa από την ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου

Αλέξης Κούγιας: «Το περιβάλλον Φλώρου και η υπεράσπισή του προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την τραγική θέση του εντολέα μας (σ.σ.: Γ. Αντωνόπουλου) που, αντί για βασικός μάρτυρας κατηγορίας στα σκάνδαλα Φλώρου και των λοιπών, είναι κατηγορούμενος, ώστε η δίκη του Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών κατηγορουμένων, η οποία έχει διακοπεί για την 18/04/2019 και αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του εντολέα μας, να διεξαχθεί σε ένα σκοτεινό και αδιευκρίνιστο τοπίο με προσωρινά κρατούμενο το θύμα αυτής της απόπειρας ανθρωποκτονίας, χωρίς να αναμένουν να ολοκληρωθεί η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία έχει άμεση σχέση, ενώ συγχρόνως έχουν πετύχει να διεξάγεται η δίκη της Energa χωρίς τον βασικό συνήγορο πολιτικής αγωγής».

Λίγο μετά τη συγκεκριμένη δήλωση του Αλέξη Κούγια και πριν ο ίδιος δώσει τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Αρ. Φλώρος είχε ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον του μέσω των δικηγόρων του, με την οποία «αιτείται χρηματική ικανοποίηση ηθικής βλάβης για τις σε βάρος του συνεχείς μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις του κ. Κούγια».

Πάντως, είναι πράγματι εντυπωσιακό σε αριθμό και «βαριά» ονόματα -με έντονες γαλάζιες αποχρώσεις- το νομικό επιτελείο που διαθέτει ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος, αφού εξαπάτησε με τους συνεργούς του το Ελληνικό Δημόσιο με υπεξαίρεση 245 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας του αντίδικου δικηγόρου και εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γ. Αντωνόπουλου, και, τέλος, εμφανίζοντας πλαστό πιστοποιητικό ασθενείας κατάφερε, έστω προσωρινά, να αποφυλακιστεί.

Θυμίζουμε εδώ ότι ήδη ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στις φυλακές.

Ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος δημοσίου φορέα (ΛΑΓΗΕ), που κατάφερε χάρη στις δικονομικές παρεμβάσεις του να επιστραφεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος και κατηγορούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης διότι πρόσφατα έδωσε ποσό 500 και 150 ευρώ σε βαρυποινίτη, μέλος της οργάνωσης.

Το πρωτοφανές είναι ότι μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν το 2014 και αφού ήδη είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει τον δημόσιο φορέα ΛΑΓΗΕ στη δίκη των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της ENERGA-HELLAS POWER.

Είναι μάλλον ακατανόητο ότι ο συγκεκριμένος κρίθηκε προφυλακιστέος από τον γνωστό ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο πριν ακόμα καταθέσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και αμέσως μετά την κατάθεση του ποινικολόγου Ηλία Αναγνωστόπουλου (συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου).

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στο γραπτό του υπόμνημα (προς κάθε αρμόδια δικαστική αρχή) ο Γ. Αντωνόπουλος, το οποίο και διάβασε ο νυν συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

«Η υπόθεση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες», ισχυρίστηκε ο Αλ. Κούγιας.

Είναι γεγονός ότι από τα στοιχεία που παρέθεσε παραμένει ανεξήγητο το πώς ο Αρ. Φλώρος, καταδικασμένος για δύο μεγάλης ποινικής απαξίας υποθέσεις, που μέσα από το «περιζήτητο» Ψυχιατρείο Κορυδαλλού κατάφερε να αποφυλακιστεί με τη βοήθεια του κυκλώματος έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών, έχει στο πλευρό του μια ολόκληρη στρατιά ποινικολόγων αλλά και άλλων εκτός δικηγορίας παραγόντων που σπεύδουν όψιμα να θυμηθούν κυκλώματα αλλά και εκβιασμούς από την πλευρά του συνηγόρου του ΛΑΓΗΕ.

Εύλογα ερωτήματα

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αντωνόπουλος κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση από τον Νοέμβριο του 2014, τον ίδιο δηλαδή μήνα που τα μέλη της ίδιας οργάνωσης προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν και λίγους μήνες πριν από την έναρξη της δίκης των καταχραστών της ENERGA.

Ο ίδιος είχε προηγουμένως καταφέρει ως νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ να δεσμευτούν τα 100 εκατ. από το σύνολο της υπεξαίρεσης.

Ο κ. Κούγιας θύμισε στο σημείο αυτό ότι είχε προηγηθεί πρωτοφανής προσπάθεια αναίρεσης του καταδικαστικού βουλεύματος της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου από άλλον δικαστικό, αλλά τελικά ο Αρειος Πάγος την απέρριψε.

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρει στο υπόμνημά του ότι ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης και ο δικηγόρος Θ. Λύτρας επιδίωξαν να τον πείσουν να υπαχθεί η υπόθεση σε διαιτησία, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε διότι θεωρούσε ότι υπήρχε έτσι κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα.

Περιγράφει μια απίστευτη σκηνή απειλών και ύβρεων από τον Αρ. Φλώρο ενώπιον και του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκου (επίσης συνήγορος Φλώρου), σε συνάντησή τους στο Attica όταν αρνήθηκε να συμφωνήσει.

Ο Αλέξης Κούγιας περιέγραψε στη συνέχεια με ημερομηνίες και τοποθεσίες μια σειρά από τουλάχιστον ύποπτες κινήσεις σε βάρος του πελάτη του, μέχρι την τελική ενέδρα που λίγο (για δύο μόλις εκατοστά) έλειψε να του αφαιρέσει τη ζωή.

Οι φυσικοί αυτουργοί που ομολόγησαν την πράξη τους υπέδειξαν ως εντολέα τους τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος στη συνέχεια κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή!

Ο ίδιος ο κ. Αντωνόπουλος κατονόμασε τον Αρ. Φλώρο ως ηθικό αυτουργό στους συνηγόρους Φλώρου (Μ. Δημητρακόπουλο, Τ. Μπαλτάκο και Β. Δημακόπουλο) που τον επισκέφτηκαν τότε στο νοσοκομείο.

Κύκλωμα Κορυδαλλού

Από τότε συνοδευόταν συνεχώς από αστυνομικούς οι οποίοι, μέχρι και τη στιγμή που προφυλακίστηκε, ήταν παρόντες και στις διάφορες συναντήσεις του και ειδικά με βαρυποινίτη που θέλησε να του δώσει πληροφορίες για την εναντίον του απόπειρα και που σήμερα πλέον θεωρείται ένα από τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος του Κορυδαλλού που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, μετά την άγρια δολοφονία τού ενός από τους φυσικούς αυτουργούς όχι μόνο της απόπειρας δολοφονίας Αντωνόπουλου αλλά και της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε ακόμα στον ρόλο που έπαιξε -σε διάφορες επαφές που είχε ο πελάτης του- και ο Θέμης Σοφός (επίσης δικηγόρος του Φλώρου) με στόχο να πάψουν οι εναντίον τού Αντωνόπουλου απειλές, με συναντήσεις ακόμα και μέσα στη φυλακή με τον κρατούμενο που υποτίθεται ότι είχε πληροφορίες.

Στο σημείο αυτό ο Αλ. Κούγιας αναφέρθηκε και στον ειδικό ρόλο του Αντώνη Αραβαντινού που έσπευσε να ενοχοποιήσει τον πελάτη του παρ’ όλο που ο ίδιος παραδεχόταν ότι έκανε διευκολύνσεις στο συγκεκριμένο μέλος του κυκλώματος των φυλακών.

Ομως, και για τον πρώην -πλέον- συνήγορό του Αλ. Λυκουρέζο ο προφυλακισμένος Αντωνόπουλος ισχυρίζεται ότι έκανε επαφές εν αγνοία του με στόχο έναν οικονομικό συμβιβασμό.

Ο Γ. Αντωνόπουλος δηλώνει ότι μετά τη δολοφονία του συναδέλφου του Μ. Ζαφειρόπουλου από τους δράστες που έστησαν δολοφονική ενέδρα και στον ίδιο αποφάσισε να μην ενδώσει σε κανέναν συμβιβασμό.

Ζητάει να κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της άδικης κατηγορίας και της ακόμα πιο άδικης και ακατανόητης προφυλάκισής του.

Οπως δε είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, «όλες οι ερωτήσεις στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου έχουν μοναδικό στόχο την αθώωση του Α. Φλώρου».

Να λοιπόν που το τυχερό αστέρι του Φλώρου δεν έδυσε και ως διά μαγείας φαίνεται ότι συνωμότησε το σύμπαν υπέρ του, ειδικά σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε δολοφονία!

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αναβολή στη δίκη για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια για ηθική αυτουργία και σε 23 χρόνια ο Αλβανός Ντούλτσε Όλτι.
Αναβολή στη δίκη για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αποφυλακίζεται ο Γ. Αντωνόπουλος
Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας αντικατέστησε με αποφυλάκιση υπό όρους την προσωρινή κράτηση του γνωστού δικηγόρου, που έμεινε έξι μήνες στον Κορυδαλλό για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης εντός των φυλακών.
Αποφυλακίζεται ο Γ. Αντωνόπουλος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η (μισή) Πολιτική Αγωγή σε ρόλο υπεράσπισης των κατηγορουμένων
Σε καθεστώς απόλυτης σιωπής συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για υπεξαίρεση και κακοδιαχείριση της περιουσίας του Γηροκομείου Αθηνών. Η «Εφ.Συν.» παρακολουθεί τη δίκη με συνεχή δημοσιεύματα από την αρχή.
Η (μισή) Πολιτική Αγωγή σε ρόλο υπεράσπισης των κατηγορουμένων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ερευνες για τον ξυλοδαρμό στις φυλακές Αυλώνα
​Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του ενός από τους φερόμενους ως δράστες του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, του 19χρονου, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε τη μεταφορά του σε άλλη φυλακή. Σύμφωνα...
Ερευνες για τον ξυλοδαρμό στις φυλακές Αυλώνα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εμειναν στην... εκφώνηση
Καρφίτσα δεν έπεφτε στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πριν από έναν χρόνο μέσα στο γραφείο...
Εμειναν στην... εκφώνηση
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αντισυνταγματικό το πλαφόν των 6.000 €
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ομόφωνα πως είναι αντίθετες με το Σύνταγμα διατάξεις του νόμου Στουρνάρα (4092/2012) που καθόριζαν σε χαμηλά επίπεδα τις αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη σε συγγενείς θυμάτων...
Αντισυνταγματικό το πλαφόν των 6.000 €

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας