Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδικάζεται η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ

Από τη σημερινή κινητοποίηση EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκδικάζεται η αγωγή Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ

  • A-
  • A+

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιεί από το πρωί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, καθώς μετά από αναβολή εκδικάζεται σήμερα η αγωγή του Αντώνη Σαμαρά κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού  Συμβουλίου της για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά να του επιδικαστεί το ποσό των 100.000 για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη, ενώ στρέφετεαι επίσης κατά της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας Documento, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, του διευθυντή σύνταξης του εντύπου και της συντάκτριας του σχετικού δημοσιεύματος που αναπαρήγαγε, όπως και άλλα μέσα, επιστολή της ΟΙΕΛΕ για το επίμαχο θέμα.

Στην προσφυγή του ο κ. Σαμαράς αρνείται το γεγονός που κατήγγειλε η Ομοσπονδία. Πάντως, η εκπαιδευτικός που είχε απολυθεί το 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών για τη μονογραφή της κόλλας του γιου του κ. Σαμαρά γιατί προσπάθησε επανειλημμένα να αντιγράψει σε εξετάσεις.

Τον Αύγουστο ο Κώστας Γαβρόγλου είχε ζητήσει το άνοιγμα του φακέλου και μετά από επανέλεγχο προέκυψε ότι το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΕ) δεν είχε καταλήξει σε κρίση περί καταχρηστικότητας ή μη της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού, ενώ στη σύνθεσή του δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων.

«Διώκεται η αδέσμευτη συνδικαλιστική δράση»

Η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

Εκδικάζεται η αγωγή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά κατά των μελών του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με την απαίτηση της καταβολής του ποσού των 100.000 ευρώ! Ενός ποσού εξοντωτικού που δεν έχει ως στόχο την «ηθική ικανοποίηση» του επιτιθέμενου, αλλά την τιμωρία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Είναι, δε, η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και δη πρώην Πρωθυπουργός, διώκει δικαστικά ένα συνδικάτο, γεγονός που αποκαλύπτει την άποψή του για τον κόσμο της εργασίας και για το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η ενέργεια του κ. Σαμαρά. Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλείται από την εύλογη προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε ακόμη και μετά θάνατον την τιμή της συναδέλφου μας ΦώφηςΜπουλούταπου «τιμωρήθηκε» με απόλυση, διότι έπραξε το καθήκον της, που ταλαιπωρήθηκε ηθικά, ψυχικά και σωματικά περνώντας έναν πρωτοφανή Γολγοθά, ενώ ήταν βαριά άρρωστη, κάτι που γνώριζαν αυτοί που την εκδίωξαν άδικα από το σχολείο της!

Δεν έχουμε αυταπάτες για την επίθεση εναντίον μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η μάχη που δώσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Σαμαρά ενάντια στο ξήλωμα της συνταγματικής νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενάντια στην απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, στα συνεχή νομοθετικά δώρα στους μεγαλοσχολάρχες με αποτέλεσμα μια ομάδα 150 επιχειρηματιών να επωφεληθεί με περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όταν την ίδια ώρα εξαθλιώνονταν οικονομικά οι εργαζόμενοι και αιμορραγούσαν τα δημόσια ταμεία, ενάντια στη γιγάντωση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενοχλεί τον πρώην Πρωθυπουργό. Ακόμη περισσότερο όμως ενοχλεί το ότι η ΟΙΕΛΕ είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικούς πάτρονες, χωρίς διασυνδέσεις και εξαρτήσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Η δράση αυτή της ΟΙΕΛΕ και ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της την έχουν βάλει στο στόχαστρο πολιτικών-επιχειρηματικών κύκλων και ΜΜΕ. Οι επιθέσεις που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ακραία δυσανάλογες του μεγέθους της Ομοσπονδίας, ωστόσο δεν απορούμε. Στεκόμενοι στο μεταίχμιο ανάμεσα στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελούμε τον τελευταίο θύλακα προστασίας του δημόσιου αγαθού της Παιδείας απέναντι σε όσους ονειρεύονται να στήσουν στη χώρα μας το σχολείο της αγοράς. Ένα σχολείο που θα εκδίδει τίτλους σπουδών μόνο για τους γόνους της ελίτ και θα τους ανοίγει τις πύλες για το Πανεπιστήμιο και τις καλοπληρωμένες θέσεις της αγοράς εργασίας, καταδικάζοντας τη μεγάλη πλειονότητα των παιδιών σε ένα μέλλον μιζέριας. Ένα σχολείο αναπαραγωγής ακραίων εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Αύριο, επομένως, δεν δικάζεται μόνο η ΟΙΕΛΕ.

  • Δικάζεται ολόκληρος ο κόσμος της εργασίας και το συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Δικάζεται κάθε εργαζόμενος που σηκώνει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Δικάζεται κάθε εκπαιδευτικός που επιδιώκει να κάνει σωστά και με αξιοπρέπεια τη δουλειά του.
  • Δικάζεται η ισονομία και η ισοπολιτεία, το δικαίωμα όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική τους θέση, στο αγαθό της μόρφωσης.

Ήδη πλήθος πολιτών με μηνύματα και τηλεφωνήματα, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις με ψηφίσματά τους (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΕΛΜΕ Ε’ Αθήνας και Ημαθίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην Ομοσπονδία μας. Έχουμε ενημερωθεί ότι μέχρι το βράδυ θα κατατεθούν πολλά ψηφίσματα συμπαράστασης από συλλογικούς φορείς.

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο ακροατήριο η αγωγή του Αντ. Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ
Εκδικάζεται αύριο η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών...
Στο ακροατήριο η αγωγή του Αντ. Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαθήματα εκδικητικότητας από έναν πρώην πρωθυπουργό
«Είναι η πρώτη φορά που πολιτικός στρέφεται εναντίον συνδικαλιστικού οργάνου» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, Μιχάλης Κουρουτός, σχολιάζοντας την κατάθεση αγωγής...
Μαθήματα εκδικητικότητας από έναν πρώην πρωθυπουργό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ανοίγει ο φάκελος Μπουλούτα με εντολή Γαβρόγλου
Ο υπουργός ζήτησε από τους νομικούς συμβούλους του να υποβάλουν άμεσα πόρισμα μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων της υπόθεσης, που ανακινήθηκε έπειτα από δημοσίευμα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά,...
Ανοίγει ο φάκελος Μπουλούτα με εντολή Γαβρόγλου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Αναβολή για την αγωγή Σαμαρά στην υπόθεση Μπουλούτα
Για τις 14 Μαρτίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής του Αντώνη Σαμαρά κατά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών με αφορμή την τραγική υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα, της καθηγήτριας που απολύθηκε από το...
Αναβολή για την αγωγή Σαμαρά στην υπόθεση Μπουλούτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξαναζεσταίνουν την αθλιότητα με την εκδικητική απόλυση
Στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, ο Γ. Μουρούτης επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση με την καθηγήτρια Φώφη Μπουλούτα που είχε απολυθεί από το Κολλέγιο Αθηνών ύστερα από θητεία 21 χρόνων, αφού είχε πιάσει τον...
Ξαναζεσταίνουν την αθλιότητα με την εκδικητική απόλυση
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Αγράμματοι και βάρβαροι»
Συνεχή πλήγματα προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η ανακύκλωση της υπόθεσης εκδικητικής απόλυσης της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα ύστερα από το κείμενο-αυτογκόλ του στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη....
«Αγράμματοι και βάρβαροι»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας