Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει χάσει δια βίου την δικηγορική ιδιότητα»

EUROKINISSI

«Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει χάσει δια βίου την δικηγορική ιδιότητα»

  • A-
  • A+

Με μία ηλεκτρονική εξώδικη ενημέρωση προς τα μέσα ενημέρωσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά απαντά στα όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και τις εμφανίσεις του ίδιου του Πέτρου Μαντούβαλου ως συνηγόρου των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά ενημερώνει πως ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει χάσει οριστικά και δια βίου τη δικηγορική του ιδιότητα. Παράλληλα ο ΔΣΠ ενημερώνει τα μέσα πως απέστειλε την εν λόγω επιστολή προς ενημέρωση και προστασία των μέσων και του κοινού, ενώ δεν δηλώνει πρόθεση δημοσιοποίησής της.

Αναλυτικά η επιστολή: 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Του νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς», που εδρεύει στον Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου αρ. 47, και εκπροσωπείται κατά το νόμο από τον Πρόεδρό του Γεώργιο Σταματογιάννη.

ΠΡΟΣ

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 

 

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος, μέλος μέχρι πρότινος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έχει αποβάλλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική του ιδιότητα, κατόπιν εκδόσεως σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης, μετά από αμετάκλητη ποινική κακουργηματική καταδίκη, της πράξεως νομίμως δημοσιευμένης στο ΦΕΚ υπ' αρ. 1256/26-10-2018 (τεύχος Γ'), γεγονός το οποίο ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Αφορμή για την παρούσα ενημέρωσή σας λαμβάνουμε από πρόσφατες και επανειλημμένες εμφανίσεις του Πέτρου Μαντούβαλου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στις οποίες δηλώνεται ή αφήνεται να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να είναι δικηγόρος, γεγονός που συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά το άρθρο 175 παρ. 2 ΠΚ, αδικήματος αυτεπαγγέλτως διωκομένου.

Η καθιέρωση της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τον Ποινικό Κώδικα ως αυτοτελές ποινικό αδίκημα έχει προφανή σκοπό την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών από πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν το λειτούργημα αυτό, το οποίο ενέχει δημόσιο χαρακτήρα.

Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που το ανωτέρω φαινόμενο συνεχιστεί από την πλευρά του Πέτρου Μαντούβαλου θα υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βλάβη τόσο οι πολίτες που θα αγνοούν τη συγκεκριμένη κατάσταση όσο και τα μέσα που εκπροσωπείτε, τα οποία, εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησής τους περί του θέματος, μπορεί να εμπλακούν σε καταστάσεις που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να εξυπηρετείται η ορθή ενημέρωση του πολίτη.

Τέλος θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η παρούσα επιστολή μας κατατείνει αποκλειστικά σε ενημέρωση και προστασία δική σας, των μελών σας και των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόθεσή μας η δημοσιοποίησή της, παραμένοντας αυστηρά για εσωτερική σας χρήση.

 

Πειραιάς, 6-12-2018

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΗΣ

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Τον σκότωσαν στο ξύλο»
Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε χθες η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που έχουν καταγραφεί να τον...
«Τον σκότωσαν στο ξύλο»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη μετά την...
Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η οικογένεια του Ζακ μηνύει τους αστυνομικούς και τον διασώστη
Οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσαν σήμερα μήνυση κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ που...
Η οικογένεια του Ζακ μηνύει τους αστυνομικούς και τον διασώστη