Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 • Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.8°C / 15.0°C
  2 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.0°C / 13.9°C
  2 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  11°C 7.2°C / 13.3°C
  0 BF
  87%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  1 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.7°C / 14.4°C
  2 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 8.0°C / 8.0°C
  1 BF
  66%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  10°C 6.1°C / 13.3°C
  1 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 13.0°C
  3 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.0°C / 14.4°C
  2 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.9°C
  4 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.4°C / 9.4°C
  0 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  0 BF
  51%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.7°C / 13.9°C
  0 BF
  58%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 15.6°C
  3 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.2°C / 11.1°C
  2 BF
  62%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.2°C / 11.7°C
  1 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.7°C / 13.9°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  8°C 8.0°C / 8.0°C
  0 BF
  66%
«Πραξικοπηματικές» μεθοδεύσεις

Αν και έχουν ασκηθεί βαρύτατες κακουργηματικές διώξεις σε βάρος της «αμαρτωλής» πρώην διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, το κύκλωμα της αδιαφάνειας και της οικογενειοκρατίας κρατά με νύχια και με δόντια τον έλεγχο του ιδρύματος

EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Πραξικοπηματικές» μεθοδεύσεις

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η προσπάθεια να συντελεστεί ένα κανονικό πραξικόπημα στο κατά τα άλλα φιλανθρωπικό ίδρυμα Γηροκομείο Αθηνών έχει επισημανθεί εδώ και καιρό από τις στήλες της «Εφ.Συν.».

Η διαχρονική οικογενειοκρατία, η αδιαφάνεια και ο προσπορισμός πλούτου σε βάρος του ιδρύματος έχουν πλήρως στοιχειοθετηθεί μέσα από τις εκθέσεις και τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών. Βαριά κακουργήματα ήδη βαραίνουν μέλη της πρώην διοίκησης. Η δίκη τους, ωστόσο, αναβλήθηκε προχθές για τον Οκτώβριο.

Τελευταίες εξελίξεις

Οπως προκύπτει, κανένας από όλους αυτούς δεν πτοείται. Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν το πάνω χέρι στη διοίκηση και τους παχυλούς μισθούς τους.

Με συκοφαντικές μηνύσεις και απειλές κατά όσων προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη, οι εναπομείναντες στο Ιδρυμα συνεργάτες του υπόδικου Μπούμπα προσπάθησαν ξανά, σε συνεργασία με πρόθυμα μέλη της προσωρινής διοίκησης, να αλλοιώσουν τη σύνθεση των μελών του Ιδρύματος, αποκλείοντας μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων, με τελικό στόχο τον έλεγχο του εκλεκτορικού σώματος.

Το χειρότερο είναι ότι αμέσως μετά την προχθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ., κατά την οποία παραιτήθηκαν δύο μέλη του, προσέφυγαν χθες στη Δικαιοσύνη συγγενείς και στελέχη της έκπτωτης διοίκησης μαζί με τον προσωρινό πρόεδρο και με δικόγραφο που συνέταξε η νομική σύμβουλος του Ιδρύματος!

Ο επίτροπος του Δήμου Αθηναίων αναγκάστηκε με ιδιόχειρο σημείωμα να εκφράσει την αντίθεσή του, μη έχοντας πλέον εμπιστοσύνη ούτε καν στο τι θα αναγραφόταν στα πρακτικά.

Κατατέθηκε λοιπόν στο δικαστήριο, χθες, (σαν έτοιμο από καιρό) αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για διορισμό νέας προσωρινής διοίκησης η οποία θα συγκαλέσει συνέλευση (με όσα μέλη έχουν εγκρίνει οι προσφεύγοντες) για να εκλεγεί το νέο Δ.Σ. Το μονομελές Πρωτοδικείο με προσωρινή διαταγή όρισε την 28η Ιουνίου ως ημέρα συζήτησης του αιτήματος.

Την αίτηση για τον διορισμό της πολλοστής πλέον προσωρινής διοίκησης υπογράφουν μεταξύ άλλων η μητέρα του διευθυντή Κ. Κεραμίδα και μέλος όλων των διοικήσεων Μπούμπα από το 2006, ο Π. Προύτζος, λογιστής και μέλος της έκπτωτης διοίκησης, ο προσωρινός πρόεδρος Ζώης Κολιός, που όμως δεν νομιμοποιείται γιατί δεν είναι μέλος του σωματείου.

Είναι ενδιαφέρον ότι ανάμεσα στα μέλη που προτείνονται για τη νέα προσωρινή είναι μέλη του ομίλου εταιρειών του Ζ. Κολιού ή εργαζόμενοι στις εταιρείες του.

Επίσης σημειώνεται ότι την αίτηση για τη νέα προσωρινή διοίκηση κατέθεσε με δικό της δικόγραφο η δικηγόρος του Γηροκομείου που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται το σύνολο του Δ.Σ., το Σωματείο και την εξυγίανση!

Η νομική σύμβουλος παραμένει εκεί από την εποχή Μπούμπα και παίρνει θέση υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας που τον υποστηρίζει και με την οποία συντάχθηκε πλήρως ο Ζ. Κολιός.

Τι προηγήθηκε

Οταν ανέλαβε η πρώτη προσωρινή διοίκηση, ενέκρινε τα «λιμνάζοντα» επί τρία χρόνια νέα μέλη του Ιδρύματος που δεν ανήκαν στον στενό πυρήνα επιρροής Μπούμπα.

Στη συνέχεια, όταν το θέμα του λεηλατημένου Ιδρύματος βγήκε στη δημοσιότητα -μετά και τις παρεμβάσεις της υπουργού Θ. Φωτίου και του δημάρχου Γ. Καμίνη-, μεγάλος αριθμός πολιτών, κυρίως της περιοχής Αμπελοκήπων, θέλησε να βοηθήσει στην εξυγίανση με προσωπική ο καθένας παρουσία και εθελοντική προσφορά στο Γηροκομείο.

Σε τρεις συνεδριάσεις (το 2017) εγκρίθηκαν άλλα 357 μέλη. Ολοι μαζί ενέκριναν και τον διορισμό της τελευταίας προσωρινής διοίκησης.

Τον Απρίλιο του 2017 οι «οπαδοί» Μπούμπα προσέφυγαν εναντίον όλων των εγγραφών μελών! Στη συνέχεια η προσφυγή τους περιορίστηκε μόνο στις τελευταίες 357 εγγραφές. Το ίδιο διάστημα η προσωρινή διοίκηση ανέθεσε σε ειδικευμένο γραφείο τη διερεύνηση του θέματος, το οποίο στη συνέχεια κατέθεσε τις σχετικές προτάσεις του.

Στις 20 Ιουνίου 2018, ημέρα που έληγε η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο Δ.Σ. του Γηροκομείου, κατατέθηκε από άτομα προσκείμενα στον Μπούμπα αίτηση που ζητούσε την αναστολή της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δ.Σ. (του 2017) για την εγγραφή των μελών.

Η αίτηση επιδόθηκε στο Γηροκομείο και συζητήθηκε στις 21.6.2018, οπότε και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων – δηλαδή, 357 μέλη δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι!

Η απόφαση δεν ανακοινώνεται όμως σε κανέναν από τον πρόεδρο Ζ. Κολιό και τη νομική σύμβουλο. Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. που αποφάσιζε τις υποψηφιότητες για τις αρχαιρεσίες και ενώ εξελισσόταν η διαδικασία, μαθαίνουν όλοι -μεταξύ αυτών και ο επίτροπος του δήμου- ότι κοινοποιήθηκε στις 20.6.2018 η αίτηση αναστολής, συζητήθηκε και πάρθηκε προσωρινή διαταγή στις 21.6.2018, ενώ μέχρι τις 30.7 τα εκατοντάδες μέλη δεν είναι νομιμοποιημένα. Κανείς δεν ήξερε τίποτα!

Ο στόχος όλων των μεθοδεύσεων είναι να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουλίου μόνο τα μέλη που είναι αρεστά στον υπόδικο Μπούμπα. Μάλιστα, σε ερώτηση μελών της προσωρινής διοίκησης προς τη νομική σύμβουλο για το τι θα γίνει αν παρ’ όλα αυτά ψηφίσουν όλοι, η ίδια απάντησε ότι θα υποστούν ποινικές διώξεις (!), ενώ σε ερώτηση του επιτρόπου για τους λόγους που ούτε ο ίδιος ενημερώθηκε για την απόφαση αναστολής, απάντησε ότι εκείνη ενημερώνει μόνο τον πρόεδρο Ζ. Κολιό.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος κ. Κολιός δήλωσε ως αιτία της μη έγκαιρης ενημέρωσης το γεγονός ότι έλειπε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον δικηγόρο Β. Καπερνάρο (υποστηρικτή του «έργου» Μπούμπα στον Δ.Α.) προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδρυση της «Ρομφαίας», νέου κόμματος της Δεξιάς.

Η μεθόδευση

Η όλη προσπάθεια μεθόδευσης, σύμφωνα και με το ιδιόχειρο σημείωμα του επιτρόπου κ. Κατάκου, αποδεικνύεται διότι:

1. Κρατήθηκε κρυφή η δικαστική απόφαση από την προσωρινή διοίκηση.

2. Κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα χωρίς να υπάρχει καμία αντίκρουση και, τέλος, αναβλήθηκε σκόπιμα το Δ.Σ. μέχρι να εκδοθεί η απόφαση ανακοπής σχετικά με την αναστολή της έγκρισης των νέων μελών του Σωματείου.

Ο επίτροπος προτείνει να ανακηρυχθούν ως μέλη όλοι όσοι είναι ταμειακά εντάξει και δηλώνει ότι θα ενημερώσει άμεσα για τη μεθόδευση αυτή το αρμόδιο υπουργείο και τον Δήμο Αθηναίων.

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Κάθειρξη 15 ετών στον Γ. Ανθόπουλο
Θύμα πλεκτάνης δήλωνε στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός Γιάννης Ανθόπουλος μέχρι και τη χθεσινή έκδοση της απόφασης για ποινή κάθειρξης 15 ετών. Ο πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής...
Κάθειρξη 15 ετών στον Γ. Ανθόπουλο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Μάρτυρας κατηγορίας σε ρόλο υπεράσπισης
Με τον καινούργιο χρόνο πια θα συνεχιστεί η δίκη των κατηγορουμένων για το φαγοπότι στο Γηροκομείο, ενώ στις τελευταίες δύο δικάσιμες οι περισσότεροι μάρτυρες του κατηγορητηρίου απέδωσαν την ασθενική τους...
Μάρτυρας κατηγορίας σε ρόλο υπεράσπισης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η (μισή) Πολιτική Αγωγή σε ρόλο υπεράσπισης των κατηγορουμένων
Σε καθεστώς απόλυτης σιωπής συνεχίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για υπεξαίρεση και κακοδιαχείριση της περιουσίας του Γηροκομείου Αθηνών. Η «Εφ.Συν.» παρακολουθεί τη δίκη με συνεχή δημοσιεύματα από την αρχή.
Η (μισή) Πολιτική Αγωγή σε ρόλο υπεράσπισης των κατηγορουμένων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Νέα στοιχεία για στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ
Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από δικαστικές πηγές, το βασικό στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, το στέλεχος που έλυνε και έδενε στον φορέα και στις δομές του, είχε... ξεχάσει να δηλώσει στο «πόθεν...
Νέα στοιχεία για στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πολυετείς καθείρξεις σε Μαντούβαλο, Ευσταθίου, Γιοσάκη
​Σχεδόν εννιά χρόνια μετά τις σοβαρές καταγγελίες που τον οδήγησαν στο εδώλιο για την υπόθεση δωροδοκίας δικαστή, ο πρώην βουλευτής και δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, μαζί με έναν επίορκο εφέτη και τον γνωστό...
Πολυετείς καθείρξεις σε Μαντούβαλο, Ευσταθίου, Γιοσάκη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ζητά αποφυλάκιση η σύζυγος Παπαντωνίου
Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κρατείται προσωρινά για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η...
Ζητά αποφυλάκιση η σύζυγος Παπαντωνίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας