• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 12.8°C / 16.1°C
  0 BF
  78%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 9.6°C / 13.3°C
  0 BF
  82%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 14.9°C
  3 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.9°C
  2 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 12.4°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 12.5°C
  1 BF
  80%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.7°C / 7.4°C
  1 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 14.6°C
  2 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 17.7°C
  1 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 11.9°C / 13.9°C
  1 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 16.8°C
  3 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 13.6°C
  2 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 15.9°C
  3 BF
  72%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 9.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.5°C / 11.7°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.8°C / 16.8°C
  0 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 16.3°C
  2 BF
  66%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 9.9°C / 12.7°C
  0 BF
  86%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 9.7°C / 14.7°C
  2 BF
  83%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  1 BF
  76%

Στο ΣτΕ για την απόλυσή του επειδή πιάστηκε με ηρωίνη

 • A-
 • A+

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος απολύθηκε από την υπηρεσία του καθώς συνελήφθη καθ' οδόν από το σπίτι του προς τη φυλακή να κατέχει 0,9 γραμμάρια ηρωίνης.

Κατά την πειθαρχική απόφαση βάσει της οποίας απολύθηκε, την ηρωίνη την κατείχε με «προφανή σκοπό να την εισαγάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα», ενώ κατά τους ισχυρισμούς του ήταν προς ιδίαν χρήση, καθώς δήλωσε τοξικομανής από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του. Όμως, σε άλλη κατάθεση αναφέρει ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών (εισπνεόμενης ηρωίνης) από επταετίας, αλλού από πενταετίας και αλλού από έτους.

Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε τον προσφεύγοντα σε κάθειρξη 7 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος και κηρύχθηκε αθώος από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε φυλακή, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η ποινική απόφαση δεν είναι αμετάκλητη.

Σύμφωνα με την κατηγορία, συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας μετά από παρακολουθήσεις 4 μηνών, τον Ιούνιο του 2014, και ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ξεκινήσει από το σπίτι του για να πάει να αναλάβει βάρδια, συνελήφθη από αστυνομικούς. Επάνω του βρέθηκαν 0,9 γραμμάρια ηρωίνης.

Για την ακρίβεια, κατά τη σύλληψή του την ηρωίνη την πέταξε στον δρόμο, ενώ όπως αναφέρεται πριν φύγει από το σπίτι του είχε ήδη κάνει χρήση κάνναβης.

Σύμφωνα με μαρτυρία κρατούμενου, τα ναρκωτικά τα παρήγγειλαν σε Αλβανό εκτός φυλακής και εκείνος τα έστελνε ταχυδρομικά στον συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος τα περνούσε μέσα στη φυλακή.

Επίσης, κατατέθηκε από κρατούμενο ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος διένειμε διάφορα ναρκωτικά σε κρατούμενους (ηρωίνη, χασίς και χάπια) και ότι είχε ζητήσει συνεργασία με κρατούμενο για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του ήταν γνωστός σε κρατούμενο.

Αντίθετα, πρώην συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν γνωστή η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, αλλά ουδέποτε υπήρξε πληροφορία ή υποψία ότι έδινε ναρκωτικά σε κρατούμενους.

Εξάλλου, λόγω της γνωστής εξάρτησής του, υποστηρίχτηκε ότι κατά την είσοδό του στη φυλακή υπόκειτο σε αυστηρούς ελέγχους. Δηλαδή, σημειώνεται, εάν επιχειρούσε να εισέλθει στο κατάστημα κράτησης με ναρκωτικά θα γινόταν σίγουρα αντιληπτός από τους θυρωρούς στην πύλη.

Ακόμη, ο απολυθείς, όπως επισημαίνει, είχε ζητήσει από τον διευθυντή να τοποθετηθεί σε γραφείο για να μην έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, αλλά και για να βελτιωθεί η ψυχολογική του κατάσταση, η οποία δεν ήταν καλή.

Στην αίτηση ακύρωσης της πειθαρχικής ποινής που κατάθεσε στο ΣτΕ υποστηρίζει ότι όσα σε βάρος του αναφέρουν οι κατάδικοι είναι σκευωρία κρατουμένων, οι οποίοι αφενός προσπάθησαν να ευεργετηθούν από τη δήθεν συνεργασία τους με τις αρχές και αφετέρου να εκδικηθούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η πειθαρχική απόφαση είναι αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, ενώ είναι παράνομη, αντιφατική, έχει πεπλανημένη αιτιολογία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το ΣτΕ ήρε την απόλυση διευθύντριας φυλακών ανηλίκων
Η χορήγηση ληγμένων φαρμάκων σε κρατούμενους, μεγάλος αριθμός μυγών στα μαγειρεία κ.λ. είναι μεταξύ των πειθαρχικών παραπτωμάτων για τα οποία επιβλήθηκε το 2014 η πειθαρχική ποινή απόλυσης σε διευθύντρια των...
Το ΣτΕ ήρε την απόλυση διευθύντριας φυλακών ανηλίκων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Προσέφυγαν στο ΣτΕ 2.200 δικαστικοί υπάλληλοι
Η προσφυγή 2.200 δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι διορίστηκαν με καθυστέρηση 19 χρόνων, συζητήθηκε χθες στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι προσφεύγοντες είχαν πετύχει...
Προσέφυγαν στο ΣτΕ 2.200 δικαστικοί υπάλληλοι
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε απόφαση παραγραφής εργατικών απαιτήσεων
Δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο εργαζόμενος, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν παραγράφονται -ακόμα και εάν πέρασε μεγάλο διάστημα από την καταγγελία σε βάρος του εργοδότη του- οι απαιτήσεις του για...
Ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε απόφαση παραγραφής εργατικών απαιτήσεων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ηρεμή-ΣτΕ τον ταραξία
Η απόρριψη του ευεργετήματος πενίας μαζί με τα ανυπέρβλητα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απολυμένος νυχτοφύλακας του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, του προκάλεσαν μεγάλη οργή και θυμό με αποτέλεσμα...
Ηρεμή-ΣτΕ τον ταραξία
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Προσωρινή διαταγή δικαιώνει τους απολυμένους της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY
«Παγώνουν» με προσωρινή διαταγή όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY έπειτα από προσφυγή στα δικαστήρια των απολυμένων εργαζόμενων. Είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενους της...
Προσωρινή διαταγή δικαιώνει τους απολυμένους της ΠΥΡΣΟΣ SECURITY

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας