Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η εισαγγελέας βλέπει Μαρινάκη και ο Μαρινάκης σκευωρία...

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά...

ΕUROKINISSI / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η εισαγγελέας βλέπει Μαρινάκη και ο Μαρινάκης σκευωρία...

  • A-
  • A+

Βαγγέλης Μαρινάκης:

Η εναντίον μου δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια. Το σχέδιο είχε από καιρό αποκαλυφθεί. Και δεν είναι απλώς ένα σχέδιο προκλητικό και αποκρουστικό, αλλά κυριολεκτικώς εγκληματικό […]. Δυστυχώς, τις επιδιώξεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να εξυπηρετήσουν και συγκεκριμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που επιθυμούν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί περίτρανα στους Ελληνες πολίτες ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας: Οι συγκυβερνήτες της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει, με την ελπίδα φίμωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής

Απόσπασμα από τη δήλωση του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη, την οποία έσπευσαν αμέσως να δημοσιοποιήσουν όλα τα ΜΜΕ σε αντίθεση με την είδηση για τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, την οποία μεγάλο μέρος των ΜΜΕ απέκρυψε, αναμένοντας προφανώς και τις οδηγίες του μιντιάρχη.

Η παραπάνω δήλωση, καθόλου συμπτωματικά, αναπαράγει ακριβώς τις διατυπώσεις του αρχηγού της Ν.Δ. και των στελεχών του, μετά τις εξελίξεις με το σκάνδαλο της Novartis. Φυσικά, και ως έναν βαθμό εύλογα, κάθε κατηγορούμενος, μόλις του ασκηθούν διώξεις, δηλώνει αθώος, ενώ διαχρονικά τα δημόσια πρόσωπα που κατηγορούνται μιλούν για πολιτική σκευωρία σε βάρος τους. Οταν δε για διάφορους λόγους οι δικαστικές εξελίξεις οδηγούν, όπως είναι φυσικό, και σε αθωώσεις, αυτομάτως αυτό θεωρείται ως η επιβεβαίωση της «σκευωρίας».

Στην προκειμένη περίπτωση, όλες τις τελευταίες φορές που εισαγγελείς και ανακριτές κατέληξαν σε διώξεις ή ενοχοποιητικές δικογραφίες, το επιχείρημα αναπαράγεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά (μετά το 1989), με αντικυβερνητικές δηλώσεις αλλά και αιχμές κατά των δικαστικών λειτουργών.

Ηδη από το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκίνησε αυτή η... παράδοση, ενώ συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν κατά καιρούς υποστεί άθλιες επιθέσεις, ακόμα και άμεσες απειλές. Η τελευταία αυτή «συνήθεια» είχε ως αφετηρία και το σκάνδαλο του παραδικαστικού και τις σφοδρές ενδοδικαστικές συγκρούσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να κλονιστεί σημαντικά από τότε η γνωστή «εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Οι επιθέσεις κατά λειτουργών της δικαιοσύνης στην παρούσα υπόθεση του Noor One ξεκίνησαν σε βάρος της ανακρίτριας Μ. Σκάρπου, που έκανε την πρώτη έρευνα για την αγορά και μεταφορά της ηρωίνης, συνεχίστηκαν σε βάρος της εισαγγελέως Μ. Τρουπή, που δίκασε την υπόθεση, και κατέληξαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, που ολοκλήρωσε την προανάκριση συνδυάζοντας διαφορετικές δικογραφίες και έφτασε στις τωρινές διώξεις κατά του Β. Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του.

EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Η κ. Τζίβα είχε αναγκαστεί, μάλιστα, να ζητήσει και προστασία με επιστολή της, «δεδομένου ότι διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση και διερευνούσε κακουργηματικές πράξεις, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων κ.λπ. σε έρευνα που σχετίζεται με την υπόθεση Noor One» («Εφ.Συν.» 23/10/2017).

Δικαστικοί και Β. Μαρινάκης

Αιχμές για δικαστικούς λειτουργούς, που είτε ευνόησαν είτε όχι τον Β. Μαρινάκη, έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και για όλες τις υποθέσεις που τον αφορούσαν κατά καιρούς, όπως π.χ. τα στημένα. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι επιθέσεις του εφοπλιστή ήταν οξύτατες. Πρόσφατα, ο ίδιος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, δηλώνοντας: «Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών.

Αυτή είναι η δική μου απάντηση». Η αναφορά αυτή τέθηκε τελικά στο αρχείο, στις 15/9/2017, από τον εισαγγελέα Εφετών, Π. Μπρακουμάτσο. Προηγήθηκε το γνωστό σίριαλ Γιαννουσάκη, τα τηλεφωνήματα, οι απότομες αλλαγές του περιεχομένου των καταθέσεών του, οι προσπάθειες να χαρακτηριστεί προστατευόμενος μάρτυρας, προσπάθειες που είχε κάνει και κατά τη σύλληψή του, οι σφοδρές κόντρες με τον Πάνο Καμμένο, τη Ν.Δ. και τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον εφοπλιστή και τη Ν.Δ.

Για μεθοδεύσεις και κατασκευασμένα αδικήματα έκανε λόγο, σε προγενέστερη δήλωσή του, ο Β. Μαρινάκης και για τον εισαγγελέα Σ. Δασκαλόπουλο, αναφέροντας ότι «πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου» (ΒΗΜΑ 6/9/2016). Στην ίδια γραμμή ήταν, μάλιστα, και η Χρυσή Αυγή, καθώς ο Ι. Ντογιάκος ήταν ο εισαγγελικός λειτουργός που παρέπεμψε την εγκληματική οργάνωση. Εξάλλου, και η παρέμβαση του χρυσαυγίτη Λαγού στη Βουλή υπήρξε η πρώτη καταγγελία για τις «πιέσεις» που ασκούνται στον ισοβίτη του Noor One, Μάκη Γιαννουσάκη.

Παρομοίως, από το 2011, τα φιλικά ΜΜΕ του μεγαλοεφοπλιστή έγραφαν για το «διάτρητο» πόρισμα της Π. Παπανδρέου, που στοχοποιούσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Να θυμίσουμε εδώ ότι, τότε, δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. και επομένως δεν επρόκειτο «για τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώριζε η χώρα». Τελικά, ο Β. Μαρινάκης απαλλάχθηκε για τη συμμετοχή του στα στημένα (επί ΣΥΡΙΖΑ) και απέμεινε μόνο μία κατηγορία σε βάρος του, πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Είχε προηγηθεί, το 2016, το γεγονός ότι νύχτα πήγε εισαγγελέας (άλλης περιοχής) στον ΣΚΑΪ, για να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κ. Θωμαΐδη, ο οποίος στη συνέχεια διερωτήθηκε «πώς, λοιπόν, ένας κύριος που είναι στη φρουρά του κ. Μαρινάκη συνοδεύει την κ. εισαγγελέα; Και πώς η κ. εισαγγελέας αποδέχθηκε να συνοδευτεί από έναν άνθρωπο που είναι στη φρουρά του κ. Μαρινάκη και, άρα, εκτός υπηρεσίας; Το ερώτημα είναι από πού έλαβε την εντολή;» (ΣΚΑΪ 16/6/2016).

Λίγες ημέρες πριν από τη δίκη του Noor One, υπήρξε ξαφνική παραίτηση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά και αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ε. Κουτζαμάνη, ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο για το αν όντως υπήρχαν βάσιμοι λόγοι για την απρόσμενη αυτή παραίτηση (2/10/2015).

Πειθαρχική δίωξη, στο μεταξύ, είχε ασκηθεί στις 30/10/2015 στον εφέτη Γ. Τζιμπλάκη, για «παρασιώπηση λόγου εξαίρεσης». Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος εφέτης είχε απαλλάξει τον Ιούλιο του 2015 -μεταξύ άλλων 53 υπόπτων- και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, από την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, με τη σύμφωνη γνώμη και του αντεισαγγελέα εφετών Π. Πούλιου. Ο εφέτης Γ. Τζιμπλάκης διατηρούσε -όπως αποδείχτηκε- φιλικές σχέσεις με τον άλλοτε ισχυρό παράγοντα του Ολυμπιακού και καταδικασμένο στη δίκη του Νoor One, Αιμίλιο Κοτσώνη.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες (του 2012), όπως τις παρουσίασε η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ, είχαν γίνει γνωστές οι «στενές σχέσεις» του εφέτη με τον βασικό κατηγορούμενο για το φορτίο της ηρωίνης, Αιμίλιο Κοτσώνη. Οι διάλογοι ήταν εξαιρετικά φιλικοί και αφορούσαν, εκτός από τα εισιτήρια για τα ματς, μια άμεση συνάντηση του εφέτη με τον «πρόεδρο», ώστε να συζητήσουν «για ένα θέμα που θέλει».

Επιθέσεις υπέστη, όμως, αρχικά, από τους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους και η ομάδα των λιμενικών (μαρτύρων στη δίκη) που εξάρθρωσε, το 2014, την εγκληματική οργάνωση και κατάσχεσε το φορτίο με τους 2,1 τόνους ηρωίνης. Μάλιστα, λίγο πριν να ξεκινήσει η δίκη, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», οι λιμενικοί που ήταν στη συγκεκριμένη ομάδα κατά παράξενο τρόπο ήταν προς «αποδέσμευση», πράγμα που τελικά δεν έγινε με απόφαση του τότε υπουργού Θ. Δρίτσα, αλλά και του πρώην υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη, που αντέδρασαν άμεσα.

Στη συνέχεια, οι επιθέσεις προσωποποιήθηκαν σε έναν και μόνον λιμενικό που διενεργούσε τη συνεχιζόμενη προανάκριση και ο οποίος κατηγορήθηκε από ΜΜΕ για προσπάθεια επηρεασμού του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να καταθέσει σε βάρος του Β. Μαρινάκη. Είχε προηγηθεί η συνομιλία Γιαννουσάκη - Μ. Τριανταφυλλοπουλου, όπου ο ισοβίτης μίλησε ευθαρσώς και αναλυτικά για την εμπλοκή του εφοπλιστή στην υπόθεση. Στη συνέχεια, αναίρεσε τη συγκεκριμένη συνομιλία, ισχυριζόμενος ότι ήταν προϊόν πιέσεων.

Η δικαστική εξέλιξη

Τελικά η πρώτη δίκη ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016 και, από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, είχαν κριθεί αθώοι οι 17, ενώ ορισμένοι από τους βασικούς κατηγορουμένους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών. Επίσης, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, σχετικά με την εισαγωγή των δύο τόνων ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Οι περισσότεροι έκαναν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Κάποια δεδομένα που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη δίκη ήταν ότι πρώτον το «καραβάκι» ήταν ένα μάτσο παλιοσίδερα και δύσκολα θα μπορούσε λόγω του μικρού όγκου του να προορίζεται για επικερδείς μεταφορές πετρελαίου και δεύτερον ότι «όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν σασί» (δηλαδή απένταροι), σύμφωνα με μάρτυρα που κατέθεσε στη δίκη, αλλά και από στοιχεία των απολογιών των κατηγορουμένων. Θυμίζουμε δε ότι προηγήθηκε μια σειρά περίεργων θανάτων, ενώ μετά το τέλος της δίκης εκδόθηκαν και νέα εντάλματα κατά αλλοδαπών.

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά

Στις 12 Αυγούστου 2016, η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση κατά της απόφασης για την πλειονότητα των κατηγορουμένων. Η είδηση πέρασε τότε στα ψιλά. Η εισαγγελέας επικαλείται, εκτός των άλλων, την υπ’ αριθμ. 1/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αναφέρει πως «σε περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών από περισσότερους δράστες δεν λαμβάνεται υπόψη το όφελος που απέβλεπε ο κάθε δράστης αλλά το σύνολο του οφέλους που επιδιώχθηκε με τις πράξεις διακίνησης».

Αναφέρει ακόμα ότι «ο κατηγορούμενος Κοτσώνης ήταν ο άνθρωπος που από το έτος 2012 βρισκόταν πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση σχετιζόμενη με το πλοίο, ενώ είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη, το έτος 2012, συμφωνίας μεταξύ των Φάρου - Τζανετή - Γιαννουσάκη για τη συνδιαχείριση του Noor και η εταιρεία GFTK, που στάθηκε τον Ιούνιο του 2012 για την συνιδιοκτησία του πλοίου, ήταν στην πραγματικότητα συμφερόντων όλων των παραπάνω».

Η νέα δίωξη

Στο μεταξύ, ύστερα από 17 μήνες, καθαρογράφηκε τελικά η απόφαση και ενώ αναμένεται να οριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση και κατέληξε σε διώξεις για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίωξη ασκήθηκε και σε άλλα τρία άτομα και, συγκεκριμένα, κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, Νίκου Συντιχάκη, του δικηγόρου Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη. Στους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Η ανακοίνωση βρήκε τον Β. Μαρινάκη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα, όμως, με τους ισχυρισμούς τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του ίδιου του Β. Μαρινάκη, οι πρόσφατες διώξεις, όπως και οι δικογραφίες για το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, είναι προϊόντα σκευωριών της σημερινής κυβέρνησης.

Οσο για τα φάρμακα και τα ναρκωτικά, παραμένουν εν πολλοίς... ορφανά, μέχρι να αποδείξει η δικαιοσύνη αν έχουν ή αν δεν έχουν οικογένειες.

Η δίωξη κατά του Β. Μαρινάκη

ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου 

Η είδηση για την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό, και τον βρετανικό Tύπο μια και ο εφοπλιστής έχει αγοράσει και την ποδοσφαιρική ομάδα Νότιγχαμ Φόρεστ.

Guardian: «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών στην υπόθεση μεταφοράς της ηρωίνης που σοκάρισε την Ελλάδα». Στη συνέχεια γίνεται ονομαστική αναφορά στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά και στις κατηγορίες που απήγγειλε μετά την τριετή έρευνα της υπόθεσης του πλοίου με 2,1 τόνους ηρωίνης. «Ο Μαρινάκης κατηγορείται για χρηματοδότηση της παράνομης δραστηριότητας. Μαζί του κατηγορούνται και στενοί συνεργάτες του. Η εισαγγελική έρευνα ακολούθησε το χρήμα συγκεντρώνοντας την προσοχή της σε τραπεζικές συναλλαγές που δημιούργησαν υποψίες. Δικαστικές πηγές φέρονται να δηλώνουν ότι κάποιες μεταφορές χρημάτων συνδέονται με το συγκεκριμένο καράβι και πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν για να το χρηματοδοτήσουν».

BBC: «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Ε. Μαρινάκης κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και θύμα σκευωρίας. Από την πλευρά διοργάνωσης του κυπέλλου και της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου έγινε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν σχόλια [...] Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για στημένους αγώνες».

Daily Μail: «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Β. Μαρινάκης επιμένει ότι είναι θύμα κυβερνητικής συνωμοσίας μετά την ανακοίνωση των διώξεων σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών».

Sun: «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Ε. Μαρινάκης κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. Ελληνας εισαγγελέας δηλώνει ότι ο 50χρονος εφοπλιστής με περιουσία που αγγίζει τα 460 εκατ. αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες [...] Σε πολύ θυμωμένο ύφος ο Μαρινάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι “η εισαγγελική πράξη είναι μια συνειδητή προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα. Οι κατηγορίες δεν στηρίζονται σε κανένα στοιχείο και σε κανένα δεδομένο. Είναι καθαρό ότι το αποτέλεσμα της νέας διερεύνησης θα επιβεβαιώσει την αθωότητά μου. Δεν θα συμβιβαστώ δεν θα συνθηκολογήσω και δεν θα υποκύψω στο βρόμικο σχέδιό τους”. Η δήλωση αυτή έγινε στην εφημερίδα “Τα Νέα” και στα ιστολόγια του Ολυμπιακού, Μέσα τα οποία και κατέχει».

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

Τι νόμιζαν δηλαδή; Οτι θα... έκρυβαν την είδηση στη σημερινή εποχή των social media, που η πληροφορία τρέχει με την ταχύτητα του φωτός; Αστεία πράγματα θα πείτε. Και όμως τα περισσότερα από τα μεγάλα sites της χώρας μας, που κάνουν copy paste κάθε τι που ανεβάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «έχασαν» τη δίωξη Μαρινάκη. Παρασκευή βράδυ και επικρατούσε άκρα του τάφου σιωπή. Επρεπε να απαντήσει ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για να διαβάσουμε κάτι για το θέμα στα... φιλικά του sites. Αλλο παράδοξο εδώ: έσπευσαν να δημοσιεύσουν μια απάντηση σε ένα θέμα που το είχαν για... ανύπαρκτο.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα sites του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ κτλ) αλλά και σε άλλα με εκατομμύρια -όπως λένε- αναγνώστες, που δεν έγραφαν λέξη για το θέμα ή απλώς το πέρασαν στη ροή τους χωρίς να το προβάλουν στην πρώτη σελίδα. Από το protothema.gr και το skai.gr έως το iefimerida.gr και το news247.gr. Στο thetoc.gr μάλιστα πιο μεγάλη προβολή είχε η σύλληψη ενός επιδειξία στο Μενίδι παρά η ποινική δίωξη εναντίον του Μαρινάκη.

Οι κυριακάτικες εφημερίδες δεν το πρόλαβαν πάντως, αφού είχαν κλείσει όλες πριν από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, δηλαδή πριν «σκάσει» η είδηση. Στα σημερινά φύλλα θα δούμε πώς το αντιμετωπίζουν. Εννοείται ότι και τα βραδινά τηλεοπτικά δελτία εκείνης της ημέρας αλληθώρισαν. Ολα τους αφιέρωσαν ελάχιστο χρόνο στην είδηση, ένα λεπτό και λίγα δευτερόλεπτα μόλις, τοποθετώντας την μάλιστα προς το τέλος. Και η ΕΡΤ τα ίδια ακριβώς έκανε, μη νομίζετε. Θυμηθείτε τώρα τι έγινε με τον Ιβάν Σαββίδη και το όπλο στην Τούμπα και συγκρίνετε τη δημοσιογραφική αντιμετώπιση της μίας και της άλλης περίπτωσης.

Προσοχή, λέμε για την είδηση αυτή καθαυτή και πώς την... έπνιξαν τα ΜΜΕ, μιλάμε δηλαδή καθαρά για τη δημοσιογραφική χροιά της υπόθεσης, όχι για την ουσία της. Γιατί υπάρχουν απ' τη μια μεριά κάποιοι που πανηγύριζαν με την ποινική δίωξη, όπως το Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, και από την άλλη κάποιοι που έσπευσαν να αθωώσουν τον Μαρινάκη, όπως το to10.gr του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου (Unfollow).

Η χαμένη είδηση...

Η καλύτερη όλων πάντως ήταν η ηλεκτρονική έκδοση της αγγλόφωνης Καθημερινής. Ανέβασε την είδηση, αλλά μετά αυτή χάθηκε για ένα 24ωρο (τουλάχιστον). Tα Marinakis και Noor1 εξαφανίστηκαν από το ekathimerini.gr, μόνο ένα «page not found» έβγαινε. Το κακό είναι που έδιναν το link της Καθημερινής πολλά ξένα sites (μέχρι και το twitter των οπαδών της Νότιγχαμ Φόρεστ!) και δεν οδηγούσε πουθενά. Αντε να καταλάβουν οι ξένοι γιατί δεν άνοιγε η σελίδα.

Χθες πάντως το ekathimerini.gr ανέβασε ξανά την είδηση, δηλαδή την απάντηση Μαρινάκη για να είμαστε πιο ακριβείς, βάζοντας ως πηγή το Reuters! Και ανέβασε και πάλι την αρχική είδηση. Εντάξει, μπορεί να ήταν τεχνικό το ζήτημα, να έγινε κάποιο... λάθος.

Και μια περίεργη είδηση από ελληνοβρετανικό ιστολόγιο

New Diaspora (News of the greek diaspora) 24/03/2018: «Νέες περιπέτειες για Β. Μαρινάκη - O πρώην ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ τον κατηγορεί για υπεξαίρεση χρημάτων». Προσφεύγει στην αγγλική δικαιοσύνη ο πρώην ιδιοκτήτης της Nottingham Forest Fawaz Al Hasawi, κατηγορώντας τον Β. Μαρινάκη για υπεξαίρεση 4,2 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας από το deal της αγοραπωλησίας του βρετανικού συλλόγου. Ο επιχειρηματίας από το Κουβέιτ κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία ότι δεν του έχει καταβάλει το ποσόν ύψους 4,2 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Η Νότιγχαμ αρνείται τους ισχυρισμούς του Hasawi και η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Απρίλιο.

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Τελειώνει» ο κατάλογος των ανακριτών στον Πειραιά
Την εξαίρεσή του ζήτησε και ο τρίτος ανακριτής στην υπόθεση του «Noor One», όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open». Κατέθεσε αίτημα αποχής, επικαλούμενος ότι είναι γιος πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
«Τελειώνει» ο κατάλογος των ανακριτών στον Πειραιά
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Ο Αιμ. Κοτσώνης είναι ο αφανής εταίρος στο NOOR ONE»
Μια σημαντική εξέλιξη προέκυψε σήμερα στη διάρκεια της δικασίμου για το NOOR ONE. Η πρώην πλοιοκτήτρια κ. Αλεξανδρή κλήθηκε μάρτυρας στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και επανέλαβε όσα είχε πει στη διάρκεια...
«Ο Αιμ. Κοτσώνης είναι ο αφανής εταίρος στο NOOR ONE»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Για πολιτική δίωξη μίλησε ο Μαρινάκης
Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Β. Μαρινάκης παρουσιάστηκε χθες αργά το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους ζητά να μην του επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από τη...
Για πολιτική δίωξη μίλησε ο Μαρινάκης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Αφανής εταίρος ο Κοτσώνης»
Η δίκη διεξάγεται τώρα σε δεύτερο βαθμό και στην προχθεσινή δικάσιμο κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει μια κρίσιμη μάρτυρας, συγκεκριμένα, η τελευταία πλοιοκτήτρια του καραβιού, Κωνσταντίνα Αλεξανδρή. 
«Αφανής εταίρος ο Κοτσώνης»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ξεκίνησε τελικά η υπόθεση του ναρκω-πλοίου Noor One
Απορρίφθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι αρχικές ενστάσεις που είχαν υποβάλει συνήγοροι των καταδικασμένων στην υπόθεση του πλοίου Noor One με τους 2,1 τόνους ηρωίνης. Οι συνήγοροι...
Ξεκίνησε τελικά η υπόθεση του ναρκω-πλοίου Noor One
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
2,1 τόνοι ηρωίνης πάνε... Εφετείο
Με τα πρώτα εμπόδια να βρίσκονται ήδη προ των πυλών, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης του ναρκω-πλοίου «NOOR ONE» ξεκινάει σήμερα σε δεύτερο βαθμό. Η σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα είναι η...
2,1 τόνοι ηρωίνης πάνε... Εφετείο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας