Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Θα είχα ικανό τον Χριστοφοράκο να με δολοφονήσει»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

«Θα είχα ικανό τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να οργανώσει μια δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου» υποστήριξε χθες, συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα την κατάθεσή της η πρώην γραμματέας τού άλλοτε πιο ισχυρού άντρα της Siemens στην Ελλάδα, Αικατερίνη Τσακάλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των υπερασπιστών του πρώτου στη δίκη για την επίμαχη σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Αναφερόμενη η μάρτυρας στις εκφοβιστικές ενέργειες και στις απειλές που έχει δεχθεί μετά τις καταθέσεις της για την υπόθεση και απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, υποστήριξε πως θα τον είχε ικανό να είναι ηθικός αυτουργός μιας ενέργειας σε βάρος της.

Η μάρτυρας δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από την υπεράσπιση του άλλοτε προϊσταμένου της σχετικά με όσα ισχυρίζεται για τα δώρα και τις σχέσεις του κ. Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε να διευκρινίσει η μάρτυρας τη χρονική συγκυρία που συνέβησαν όσα ανέφερε, ώστε να καταδειχθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με κανέναν τρόπο με τη σύμβαση «8002», που υπογράφηκε μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ το 1997.

Η κ. Τσακάλου επιβεβαίωσε ότι όσα ανέφερε αφορούν το διάστημα μετά το 2004. Πάντως η μάρτυρας χαρακτήρισε την επίμαχη σύμβαση επωφελή για το ελληνικό Δημόσιο.

Η Siemens γνώριζε

Παράλληλα, η Αικατερίνη Τσακάλου, εκφράζοντας την προσωπική της εκτίμηση για την υπόθεση, σημείωσε πως δεν είναι σωστή η μονομερής δαιμονοποίηση του Μ. Χριστοφοράκου, καθώς ό,τι έκανε δεν το έκανε ερήμην της Siemens.

Η πρώην γραμματέας εξέφρασε ακόμα στο δικαστήριο την υποψία της ότι ο Χριστοφοράκος είχε μια «κρυφή ατζέντα», πλην των δικών της ημερολογίων, στην οποία σημείωνε τα αποτελέσματα και το περιεχόμενο των συναντήσεών του, ενώ επανέλαβε ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ να δίνει χρήματα ο ίδιος σε πολιτικά πρόσωπα, διευκρινίζοντας: «Μόνο για χορηγίες σε πολιτικά κόμματα μου είχε πει».

[ad-slot]

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δραπέτευσε ο Οσβαλντ
Αφαντος είναι από χθες το μεσημέρι ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ που εμπλέκεται στα «μαύρα ταμεία» της Siemens και κατηγορείται και για...
Δραπέτευσε ο Οσβαλντ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ποινή-χάδι για τον Φουρλεμάδη!
Ελεύθερος θα... εκτίσει την ποινή της δεκαεξαετούς κάθειρξής του ο πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Δημήτρης Φουρλεμάδης, καθώς, αν και το...
Ποινή-χάδι για τον Φουρλεμάδη!
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σε νέα δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης!
Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας παραπέμπεται με βούλευμα ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας...
Σε νέα δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης!