Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο Πρωτοδικείο οι εκφοβισμοί της Χρυσής Αυγής

Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ και αντιφασίστες, χθες, έξω από τα δικαστήρια

ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στο Πρωτοδικείο οι εκφοβισμοί της Χρυσής Αυγής

  • A-
  • A+

Εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή του Ν. Μιχαλολιάκου και της ναζιστικής του οργάνωσης σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η αγωγή αυτή εντάσσεται στη γνωστή τακτική των μηνύσεων της Χρυσής Αυγής και αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι, ενεργώντας σύμφωνα με το δημοκρατικό τους καθήκον, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιούν στάση εργασίας κάθε φορά που θα έχει προγραμματιστεί να μεταδοθούν από τη δημόσια τηλεόραση οι ναζιστικές φιέστες της υπόδικης με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

H απόφαση αυτή της ΠΟΣΠΕΡΤ εφαρμόστηκε στις 26/3/2017, όταν πράγματι πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας με σκοπό να αποτραπεί η προβολή της ναζιστικής φιέστας που διοργάνωσε την προηγούμενη μέρα η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον αρχηγό της.

Αυτή η στάση εργασίας ήταν αρκετή για τη ναζιστική οργάνωση να βάλει στο στόχαστρο τους εργαζομένους της ΕΡΤ κι έτσι πριν από λίγες μέρες (25/5/2017) προχώρησε στην αγωγή με την οποία ζητάει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική «η απεργία που προκήρυξε η εναγόμενη στις 24/2/2017» (σ.σ. αν και δεν πρόκειται για απεργία, αλλά για στάση εργασίας), να διαταχθεί η διακοπή της και να απαγορευτεί η συνέχιση ή η επανάληψή της στο μέλλον και να απειληθεί σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της Π. Καλφαγιάννη προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.

«Τιμά την Ιστορία της ΕΡΤ»

Οσον αφορά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο Μιχαλολιάκος ανέθεσε σε δύο στελέχη του να υποστηρίξουν τις θέσεις της οργάνωσής του στο δικαστήριο και συγκεκριμένα στον βουλευτή του Ιωάννη Αϊβατίδη και στον πυρηνάρχη Καλαμάτας Δημήτριο Σαρατσιώτη, τους οποίους συνέδραμε και η παρουσία περίπου 20 χρυσαυγιτών, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός Σωτήρης Δεβελέκος, πυρηνάρχης Πειραιά, «σωματοφύλακας» του φίρερ Μιχαλολιάκου και συνομιλητής του Λαγού το βράδυ της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, λίγες μόλις μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά την κατάθεση των χρυσαυγιτών, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης, οι οποίοι υποστήριξαν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στις στάσεις εργασίας, ενώ ο Δ. Τσακνής δήλωσε ότι η απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι σημαντική και ιστορική, επισημαίνοντας ότι η στάση της τιμά την ιστορία της ΕΡΤ. Η δικαστική απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη θέση του ΕΣΡ, ότι κανένας τηλεοπτικός σταθμός όχι μόνο δεν υποχρεούται αλλά δεν δικαιούται κιόλας να μεταδίδει εκδηλώσεις μίσους, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει αποφασίσει ότι οι χρυσαυγίτικες φιέστες θα μαγνητοσκοπούνται και θα περνούν από αρμόδια επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν θα μεταδίδονται.

Σε αντίθεση λοιπόν με προηγούμενη φιέστα που αποφασίστηκε να μη μεταδοθεί, η χρυσαυγίτικη εκδήλωση της 25/3/2017 πέρασε τελικά από την επιτροπή, μειοψηφούντος του προέδρου της ΕΡΤ. Τότε ήταν που η ΠΟΣΠΕΡΤ γνωστοποίησε στη διοίκηση -ακολουθώντας την τυπική διαδικασία- την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει στάση εργασίας προκειμένου να μη γίνει η μετάδοση.

Γιατί βέβαια η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «κόμμα όπως όλα τα άλλα», αλλά μια ναζιστική οργάνωση που τελεί εγκλήματα για τα οποία και δικάζεται στο Κακουργιοδικείο. Και φυσικά όλες ανεξαιρέτως οι φιέστες της Χρυσής Αυγής κατακλύζονται από ναζιστικά συνθήματα και ναζιστικά κρυφά ή φανερά μηνύματα, υποδαυλίζοντας το μίσος και τον ρατσισμό.

Στην επίμαχη φιέστα της 25/3/2017 ο Μιχαλολιάκος, ανάμεσα σε άλλα, μιλάει για τα «μαυροκόκκινα εθνικιστικά λάβαρα» που «θα ανεμίσουμε», τα οποία βέβαια παραπέμπουν στα χρώματα της σημαίας της ναζιστικής Γερμανίας. Γιατί, όπως λέει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην ίδια ομιλία, «κάποιοι μας παριστάνουν τον φίλο και μας λένε να αλλάξουμε. Η ιδεολογία δεν είναι πουκάμισο για να την αλλάζεις. Αν έχεις μια ιδεολογία μένεις πιστός σε αυτήν μέχρι το τέλος. Και αυτό θα κάνουμε εμείς οι χρυσαυγίτες». Είναι η ιδεολογία που αποτυπώθηκε περίτρανα στο βίντεο που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» από τη συναυλία εξύμνησης της ναζιστικής Γερμανίας.

«Sieg Heil»

Σε άλλο σημείο ο Μιχαλολιάκος λέει: «Είναι η Χρυσή Αυγή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που αντιστέκεται και δεν προσκυνά. Βέβαια σας λένε, είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις, είτε σε χώρους κοινωνικούς στους οποίους ευρίσκεστε, ότι όλα αυτά είναι εξτρεμιστικά και ότι δεν είναι λογικά στην εποχή που ζούμε. Ποιοι τα λένε αυτά; Οι φρόνιμοι...».

Την «εξτρεμιστική» αυτή δράση την έχουμε δει φυσικά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σε όλες τις άλλες εγκληματικές επιθέσεις της οργάνωσης, ενώ ο φίρερ τελειώνει κλασικά την ομιλία με το σύνθημα «ζήτω η γενιά της νίκης», παραφράζοντας το γνωστό χιτλερικό «Sieg Heil (ζήτω η νίκη)».

Η μόνη τηλεοπτική κάλυψη που πραγματικά θα μπορούσε να ενημερώσει το κοινό είναι η κάλυψη της δίκης. Ομως η Χρυσή Αυγή, παρά τους αρχικούς λεονταρισμούς της, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μην υπάρξει κανενός είδους κάλυψη, ώστε να μείνει η εγκληματική δράση της στο σκοτάδι.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δικαιώθηκε η ΠΟΣΠΕΡΤ
Στο κενό πέφτει η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εκφοβίσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να απορρίψει το κύριο και τα καταψηφιστικά αιτήματα της αγωγής του Ν....
Δικαιώθηκε η ΠΟΣΠΕΡΤ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πανηγυρική αθώωση για την Κατερίνα Πατρικίου
Αθωώθηκε πανηγυρικά η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος της «Ανυπότακτης Πετρούπολης» και μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο της βιομηχανίας μηνύσεων της Χρυσής Αυγής.
Πανηγυρική αθώωση για την Κατερίνα Πατρικίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ενοχος
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε για δημόσια ομιλία του, την οποία είχε φέρει στο φως η «Εφ.Συν.», όπου ομολογούσε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους. Η πενταμελής...
Ενοχος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Από αναβολή σε αναβολή ο «Φίρερ»
H δίκη διεξήχθη κανονικά, οι καταθέσεις των μαρτύρων ολοκληρώθηκαν, αλλά το δικαστήριο δέχτηκε την πρόταση του εισαγγελέα –με την οποία συντάχθηκε η υπεράσπιση– να αναβληθεί η εκδίκαση για τις 9.2.2018, αφού...
Από αναβολή σε αναβολή ο «Φίρερ»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Καταδίκη Κουκούτση για συκοφαντική δυσφήμηση
Σε ποινή 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Δημήτριος Κουκούτσης για συκοφαντική δυσφήμηση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της...
Καταδίκη Κουκούτση για συκοφαντική δυσφήμηση
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δικάζεται αύριο ο Κουκούτσης για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Κωνσταντίνου
Στο εδώλιο κάθεται αύριο το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Δημήτριος Κουκούτσης, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων,...
Δικάζεται αύριο ο Κουκούτσης για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Κωνσταντίνου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας