• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.8°C / 19.1°C
  1 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.6°C / 19.6°C
  2 BF
  69%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 13.0°C / 19.9°C
  0 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 16.6°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.6°C / 17.6°C
  2 BF
  58%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.2°C
  1 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.4°C / 12.3°C
  1 BF
  71%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 15.6°C
  1 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.8°C / 17.2°C
  3 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  46%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 18.4°C
  2 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  0 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 15.7°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 12.5°C / 19.9°C
  2 BF
  56%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  2 BF
  73%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  20°C 16.0°C / 20.4°C
  1 BF
  65%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  1 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 13.7°C / 17.0°C
  1 BF
  91%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  2 BF
  64%
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δικάζεται ξανά η δασκάλα Ελισάβετ Παπαδοπούλου

 • A-
 • A+

Επειδή αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες της διοίκησης επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου - Λοβέρδου. 

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου ορίστηκε η εκδίκαση της εξέτασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δασκάλας Παπαδοπούλου Ελισάβετ, έπειτα από την ένστασή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Θυμίζουμε ότι όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας το 2013, άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον τότε πειθαρχικό κώδικα, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας»! Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος και το συνδικαλιστικό κίνημα με αποφάσεις δεκάδων σωματείων και Ομοσπονδιών, εκατοντάδες υπογραφές, καθώς και συνδικαλιστικών παρατάξεων και πολιτικών κομμάτων, στήριξε την δασκάλα καταγγέλλοντας ότι διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).
 
Η δίωξη αυτή προστέθηκε στη βιομηχανία διώξεων που είχε στηθεί τότε ενάντια σε κάθε εκπαιδευτικό που τόλμησε να αντιδράσει στις επιλογές του υπουργείου Παιδείας και της κυβερνητικής πολιτικής την περίοδο που υπουργοί Παιδείας ήταν ο Κ. Αρβανιτόπουλος και ο  Α. Λοβέρδος. Ουσιαστικά με τη δίωξη τής Ελ. Παπαδοπούλου βαπτίστηκε παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.
 
Υπενθυμίζουμε σε όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση, ότι η δασκάλα Παπαδοπούλου Ελισάβετ τιμωρήθηκε με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7.500 ευρώ) για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3.700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της).
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου» σημειώνει ότι η πολιτική απόφαση καταδίκης της δασκάλας ήταν προαποφασισμένη, καθώς ήταν πράξη αντεκδίκησης για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια που όρθωνε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, η επίθεση στο πρόσωπό της είναι επίθεση σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, αλλά και πράξη τρομοκράτησης όλων των εκπαιδευτικών προκειμένου να πετύχουν την υποταγή των εκπαιδευτικών".
 
Να σημειώσουμε ότι το πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από 5 μέλη εκ των οποίων μία εκπρόσωπος, οριζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επομένως, η επίσημη θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκφράζεται δια της εκπροσώπου του.
 
Να θυμίσουμε επίσης, τις επίσημες ανακοινώσεις το 2013 και 2014 που είχε εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση για τη δίωξη της συνδικαλίστριας Ελισάβετ Παπαδοπούλου:
 
Α. Με ερώτησή τους στη βουλή, στις 13/2/2014, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν σαφή θέση αναφερόμενοι σε συνδικαλιστική δίωξη και ρωτώντας τον τότε Υπουργό Αρβανιτόπουλο, «Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ώστε να σταματήσει η δίωξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου»;
 
Β. Με δύο ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις 20/7 και στις 25/8 του 2014 καλούν την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παύσει τη δίωξη γιατί είναι συνδικαλιστική, καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων κ.λπ.
 
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης» Ντίνα Ρέππα, επισημαίνει ότι «τίθεται λοιπόν, ευθέως το ερώτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της κυβέρνησης, με ποια θέση σχετικά με την ουσία της υπόθεσης έχει ορίσει να συμμετέχει η εκπρόσωπός του στο β' βάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο;». Η κ. Ρέππα, από τη θέση της ως Πρόεδρος εκπαιδευτικού σωματείου σημειώνει ότι «το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, οφείλει να ψηφίσει την αθώωση της εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει εξολοκλήρου την ευθύνη για την πολιτική και  συνδικαλιστική δίωξη της με στόχο να σιωπήσει και να υποταχθεί, για την οποία βαρύνονται και οι προκάτοχοι υπουργοί Λοβέρδος και Αρβανιτόπουλος».
 
Παράλληλα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) δηλώνει για μια ακόμη φορά «αμέριστη συμπαράσταση στην Ελ. Παπαδοπούλου» και τονίζει ότι «δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση» και καλεί «το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της Ελισάβετ Παπαδοπούλου».
 
Η ΔΟΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της (29/3/2017) και ώρα 9 π.μ. στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λ. Βουλιαγμένης)  και κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από 8 π.μ. – 11 π.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εννέα εκπαιδευτικοί σέρνονται στα δικαστήρια στις 3 Μαρτίου
Mετά από μήνυση του εργοδότη Ηρακλή Μπάμζα της εταιρείας Vresnet, με αφορμή ένα ψήφισμα αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ στην απολυμένη από τον ίδιο έγκυο Αριστέα Μιχαλακάκου.
Εννέα εκπαιδευτικοί σέρνονται στα δικαστήρια στις 3 Μαρτίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δίκη κατά συνδικαλιστικών στελεχών και προσπάθεια φίμωσης
Διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν σχετικής κατάθεσης αγωγής της «Commercial Value», για άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ErgasiaNET, στις 23 Μαρτίου 2017 και αφορούσε σε δυσμενή μεταβολή του εργασιακού...
Δίκη κατά συνδικαλιστικών στελεχών και προσπάθεια φίμωσης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εκπαιδευτικοί σέρνονται στα δικαστήρια στις 7 Ιανουαρίου
Τα μέλη του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης της περιόδου 2017-2018 διώκονται μετά από μήνυση εργοδότη, επειδή τον Μάρτιο 2018 εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία...
Εκπαιδευτικοί σέρνονται στα δικαστήρια στις 7 Ιανουαρίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δασκάλα διώκεται γιατί αποκάλυψε αυθαιρεσίες της διοίκησης
Η δασκάλα τιμωρήθηκε το 2014 με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία. Το πραγματικό «αδίκημά» της, όμως, ήταν...
Δασκάλα διώκεται γιατί αποκάλυψε αυθαιρεσίες της διοίκησης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Kαταδίκη του Ηλία Σμήλιου για τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας
Με μια απόφαση ενταγμένη στο κλίμα της κυβερνητικής επιλογής για σκληρή καταστολή των κοινωνικών αγώνων καταδικάστηκε για τη δράση του ο δάσκαλος Θεσσαλονίκης.
Kαταδίκη του Ηλία Σμήλιου για τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σε δίκη καθηγητές που έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη
Σε δίκη οδηγούνται και τα 9 καθηγητές που το 2018 ήταν μέλη του Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλο­νίκης μετά από μήνυση του εργοδότη της Vresnet Ηρακλή Μπάμζα, με αφορμή το ψήφισμα συ­μπαράστασης στην απολυμένη, έγκυο...
Σε δίκη καθηγητές που έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας