• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.6°C / 24.0°C
  2 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.3°C / 18.3°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.0°C / 24.3°C
  4 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 18.1°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  4 BF
  76%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 17.1°C
  0 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 15.0°C
  3 BF
  47%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 21.6°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.8°C
  2 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.9°C / 20.9°C
  3 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 22.9°C
  4 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.7°C / 16.7°C
  3 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  20°C 19.5°C / 19.9°C
  3 BF
  49%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 19.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.8°C
  2 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 19.4°C / 24.2°C
  3 BF
  63%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 13.8°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 18.3°C
  2 BF
  57%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  58%

Στον εισαγγελέα τα δύο πορίσματα που «καίνε» τον Β. Πολυμερόπουλο

 • A-
 • A+

Παρατυπίες σε βάθος δεκαετίας διαπιστώνουν δύο κλιμάκια επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ερευνώντας την υπόθεση αναγνώρισης τίτλου σπουδών (σεμιναριακού τύπου) που κατείχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) και στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου, ως μεταπτυχιακό επιπέδου Master, με αποτέλεσμα ο συνδικαλιστής να αποκομίσει παρανόμως μισθολογικά και υπηρεσιακά προνόμια.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε αντανακλάσεις έως την κεντρική πολιτική σκηνή το περασμένο φθινόπωρο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., καθώς ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ, Β. Πολυμερόπουλος, είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε υπηρεσιακό επίπεδο, η εξέλιξη στο θέμα ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης -τον περασμένο Δεκέμβρη- να υποβιβάσει τον συνδικαλιστή από διευθυντή των ΚΕΠ σε τμηματάρχη (στη Διεύθυνση Οικονομικών), αλλά και να ανακαλέσει -τον περασμένο Γενάρη- την απόφαση του 2006 με την οποία χορηγήθηκε στον κ. Πολυμερόπουλο το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών.

Στα πορίσματά τους τα κλιμάκια της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) και του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) πρότειναν όχι μόνο την ανάκληση την υπηρεσιακών προνομίων του στελέχους της ΔΑΚΕ, αλλά και την αναζήτηση και την επιστροφή των επιδομάτων που καταβλήθηκαν στον πρώην διευθυντή, μετά την αναγνώριση του υποτιθέμενου μεταπτυχιακού.

Ακόμη, το κλιμάκιο του ΣΕΕΔΔ προτείνει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον κ. Πολυμερόπουλο για την ενέργειά του να καταθέσει το πιστοποιητικό σπουδών ως μεταπτυχιακό τίτλο και για την αποδοχή των προνομίων.

Αμφότερα τα πορίσματα πάντως (βρίσκονται στην κατοχή της «Εφ.Συν.») έχουν σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ο πολιτευτής της Ν.Δ. έλαβε το 2005 πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, διάρκειας δύο εξαμήνων, του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αν και δεν αποτελούσε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών κατά τις επιταγές του τότε ισχύοντος πλαισίου (ν.2083/1992), σύμφωνα πάντα με τους ελεγκτές, ο κ. Πολυμερόπουλος κατέθεσε το πιστοποιητικό ζητώντας τα προνόμια που αντιστοιχούν σε κάτοχο μεταπτυχιακού.

Το αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό από το τότε υπηρεσιακό συμβούλιο, με το συγκεκριμένο υπηρεσιακό όργανο αλλά και την τότε Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου να το εκλαμβάνουν ως μεταπτυχιακό τίτλο, «χωρίς να επιδείξουν τουλάχιστον τη δέουσα επιμέλεια διερεύνησης του τότε ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου», σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ.

Ομοιο συμπέρασμα, ότι το τότε υπηρεσιακό συμβούλιο δεν θα έπρεπε να αποφασίσει τη χορήγηση μεταπτυχιακού επιδόματος, καταγράφεται και στο πόρισμα της ΓΕΔΔ. Εν τη γενέσει της, λοιπόν, η αναγνώριση ήταν μη σύννομη.

Ωστόσο, και μεταγενέστερα οι αρμόδιες υπηρεσίες «έκλεισαν τα μάτια» στην παράτυπη αναγνώριση του δήθεν μεταπτυχιακού. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, «η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Αθηναίων γνώριζε από το 2014» ότι το πιστοποιητικό δεν επέχει ισότιμη θέση μεταπτυχιακού «και παρ' όλα αυτά τα αρμόδια όργανα δεν εισηγήθηκαν ως όφειλαν» την ανάκληση της απόφασης αναγνώρισης του σεμιναριακού τίτλου ως μεταπτυχιακού.

Εντυπώσεις, ακόμη, προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου (22 Δεκέμβρη) να μην ανακαλέσει την απόφαση αναγνώρισης του τίτλου ως μεταπτυχιακού, με το σκεπτικό ότι υπάρχει συνάφεια του πιστοποιητικού με το αντικείμενο απασχόλησης του κ. Πολυμερόπουλου.

Η απάντηση που αντιστοιχεί στο σκεπτικό καταγράφεται στο πόρισμα της ΓΕΔΔ:

«Η επίκληση (...) “περί συνάφειας” (...) για να εξεταστεί προϋποθέτει την ύπαρξη μεταπτυχιακού διπλώματος, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε»!

»Ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης του τίτλου και της πρόσθετης μοριοδότησης που κατ' επέκταση έλαβε, ο κ. Πολυμερόπουλος «προσπέρασε» 25 συναδέλφους του στον οριστικό πίνακα, αποκτώντας καθήκοντα διευθυντή, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί αφού δεν υπήρχε μεταπτυχιακό.

»Προκύπτει, λοιπόν, άνιση μεταχείριση υποψηφίων που διεκδικούσαν θέσεις ευθύνης και, προφανώς, αντισυναδελφικές πρακτικές από έναν συνδικαλιστή που προ μηνών αυτοπαρουσιάστηκε ως ένας «εκ των βασικών διεκδικητών της ΑΔΕΔΥ».

Ας αναλογιστεί κανείς το στίγμα που θα άφηνε στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων η ενδεχόμενη προεδρία ενός συνδικαλιστή με «μελανή» υπηρεσιακή σταδιοδρομία.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι οι εκλογικές διαδικασίες του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων στιγματίστηκαν από καταγγελίες κατά άλλου στελέχους της ΔΑΚΕ, για προσπάθεια καλπονοθείας.

Πρόκειται για τον σημερινό γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Ν.Δ., Β. Σπανάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ποινική δίωξη σε στέλεχος της Ν.Δ.
Ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κατά του στελέχους της ΔΑΚΕ και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), Β. Πολυμερόπουλου, ερευνώντας την...
Ποινική δίωξη σε στέλεχος της Ν.Δ.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σε δίκη 15 άτομα του «Αθήνα 9.84»
​Να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 15 πρώην διοικούντες και διευθύνοντες του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84», ένας επιχειρηματίας, καθώς και να αρθεί η ασυλία ενός...
Σε δίκη 15 άτομα του «Αθήνα 9.84»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δίωξη για τη ΒΕΠΕ Γρεβενών
Μετά το σκάνδαλο με τα τούνελ της Εγνατίας οδού στα Γρεβενά, μια άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται αυτοδιοικητικοί και κομματικοί παράγοντες της περιοχής από τη Ν.Δ. απασχολεί τη Δικαιοσύνη. Αφορά το έργο...
Δίωξη για τη ΒΕΠΕ Γρεβενών
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο πλευρό του... απείθαρχου δημάρχου
Την αλληλεγγύη τους στον κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη εκφράζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι Πάτρας με 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξαν για αύριο. Ο δήμαρχος καλείται στον...
Στο πλευρό του... απείθαρχου δημάρχου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Και ξανά εκτός φυλακής ο Αρ. Φλώρος
Την ώρα που σε βάρος του εκκρεμεί κακουργηματική δίωξη για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας και έχοντας στο ενεργητικό του δύο πρωτόδικες καταδίκες για πρωθύστερα κακουργήματα, ο 40χρονος...
Και ξανά εκτός φυλακής ο Αρ. Φλώρος
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η Ένωση Εισαγγελέων κατά Πολάκη «για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη»
Τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων, προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του αναπ. υπ. Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Οι...
Η Ένωση Εισαγγελέων κατά Πολάκη «για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας