• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 1.8°C / 7.9°C
  1 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 2.5°C / 8.2°C
  1 BF
  52%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 4.3°C / 8.2°C
  2 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -2.1°C / 1.1°C
  1 BF
  70%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 3.0°C / 7.1°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -0.6°C / -0.6°C
  2 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.4°C / -0.4°C
  1 BF
  62%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.2°C / 9.1°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 5.1°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.4°C / 7.7°C
  1 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 8.5°C / 8.5°C
  3 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.6°C / 10.6°C
  3 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.1°C / 2.3°C
  0 BF
  69%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 0.5°C / 4.0°C
  2 BF
  73%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  4 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.0°C / 7.7°C
  1 BF
  58%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 7.7°C
  0 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 1.7°C / 5.3°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.8°C / 0.8°C
  2 BF
  63%

Εθιξες την κουμπάρα; Βοή κι αντάρα

 • A-
 • A+

Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης τη δικαιώνουν, αλλά η Θέμιδα την κατακεραυνώνει! Νέο επεισόδιο σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για την άλλοτε προϊσταμένη τμήματος του Δήμου Εχεδώρου που βρέθηκε κατηγορούμενη όταν... ήρθε σε ρήξη με «κουμπαριές» του άλλοτε δημάρχου και συνδικαλιστών.

Η υπάλληλος, που αναγκάστηκε ακόμη και να πάρει μετάταξη σε άλλο δήμο για να γλιτώσει το κυνηγητό, κάθεται πάλι στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, καθώς πρωτόδικα, το 2013, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 27 μηνών.

Πρόκειται για τη χημικό μηχανικό Κριστίνα Μακνέα που, ως προϊσταμένη τμήματος του πρώην Δήμου Εχεδώρου (νυν Δέλτα), ενώ εκτέλεσε τα τυπικά υπηρεσιακά της καθήκοντα, όπως υποστηρίζει, «τυλίχτηκε» στην κυριολεξία σε «μια κόλλα χαρτί» από τους κατηγόρους της, δηλαδή τον πρώην δήμαρχο Εχεδώρου και τον πρώην πρόεδρο του τοπικού σωματείου εργαζομένων, με μηνύτρια τη σύζυγο του τελευταίου.

Σύμφωνα με την ίδια και πλήθος συναδέλφων της που γνωρίζουν την υπόθεση, το πρόβλημα ήταν ότι έθιξε συμφέροντα και παγιωμένες καταστάσεις...

Η σύγκρουση προέκυψε καθώς ενημέρωσε εγγράφως και ως όφειλε τη διευθύντριά της ότι μια υπάλληλος –η κουμπάρα τού τότε δημάρχου– έλειπε αδικαιολόγητα από τη δουλειά της για 15 ημέρες.

Εκείνος, όταν ενημερώθηκε σχετικά με την απουσία της υπαλλήλου, φέρεται να απάντησε στην προϊσταμένη και τη διευθύντρια της υπηρεσίας «να μην ασχολούνται με το θέμα γιατί την απασχολεί ο ίδιος στο γραφείο του...».

Μετά την απάντηση του δημάρχου η προϊσταμένη άλλαξε υποχρεωτικά την επίβλεψη των έργων που είχαν ανατεθεί στην... κουμπάρα από τον Ιούνιο του 2010, μία μέρα πριν φύγει από την υπηρεσία, και την έδωσε σε άλλο υπάλληλο.

Η συγκεκριμένη κυρία επέστρεψε στην εργασία της τον Μάρτιο του 2011 και παρουσίασε εκ των υστέρων άδεια ανατροφής τέκνου, που όπως ισχυρίστηκε την είχε λάβει τον Μάρτιο του 2010 από τον ίδιο τον δήμαρχο, τρεις μήνες πριν κάνει χρήση της.

Η άδεια αυτή δεν κοινοποιήθηκε μέχρι τον Μάιο του 2011 ούτε στους προϊσταμένους, ενώ η αίτηση της αδείας δεν υπήρχε ούτε στο γραφείο Προσωπικού.

Επιπλέον, απαντητικό έγγραφο τού τότε δημάρχου προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες, που εκ των υστέρων παρουσιάστηκε, ότι αυτός έδωσε απευθείας άδεια ανατροφής στην υπάλληλο, δεν βρέθηκε αρχειοθετημένο πουθενά, όπως βεβαιώνει η διεύθυνση Διοικητικού, παρά μόνο στα χέρια της υπαλλήλου, που το χρησιμοποίησε για να μηνύσει την προϊσταμένη της για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση αλλά και για νόθευση εγγράφου κατ’ εξακολούθηση.

Η απαξίωση

Η περιπέτεια της Κριστίνας Μακνέα, που ξεκινάει το 2010, όπως αναφέρει η ίδια, της έχει κοστίσει σε απίστευτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, σε οικονομική αφαίμαξη, σε επαγγελματική υποβάθμιση και σε προσωπική απαξίωση εξαιτίας των συκοφαντιών που δέχεται μέχρι σήμερα. Επιπλέον, οι αντίδικοι απαιτούν και το ποσό των 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ωστόσο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη της, έρευνες που διατάχθηκαν για την υπόθεση και πορίσματα που εκδόθηκαν από δημόσιες ελεγκτικές αρχές, τη δικαιώνουν.

Είναι χαρακτηριστική η έκθεση του σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης της 31/10/2016 για τα έργα και τις ημέρες του πρώην δημάρχου σε σχέση με την ιδιαίτερη μεταχείριση της κουμπάρας του, αλλά και τους τρόπους που λειτουργούσαν οι υπηρεσίες του πρώην Δήμου Εχεδώρου.

Βεβαίως, η Κριστίνα Μακνέα δεν είναι μόνη σε αυτή την πολυετή περιπέτειά της. Πλήθος σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων έχουν τοποθετηθεί στο πλευρό της, μεταξύ των οποίων η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, η ΕΔΟΘ και άλλα.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Διώκονται για κακούργημα, παραμένουν στις επάλξεις
Λυτρωτική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τους ανά την Ελλάδα δημάρχους που διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος! Σύμφωνα με αυτήν, δεν τίθεται θέμα αργίας εφόσον παραπέμπονται μεν...
Διώκονται για κακούργημα, παραμένουν στις επάλξεις
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη κατά Ιωάννη Σιάννη
Αθώος ο... «κατήγορος» του Ψωμιάδη που βρέθηκε κατηγορούμενος! Παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη κατά του πρώην υπαλλήλου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Σιάννη, που κατηγορούνταν για διαδικασίες σύνταξης...
Παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη κατά Ιωάννη Σιάννη
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Την «πλήρωσε» η διαχειρίστρια
«Πλημμελής» στα οικονομικά η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, αλλά μόνο μία υπάλληλος ένοχη για το σκάνδαλο της «παγίας προκαταβολής». Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη...
Την «πλήρωσε» η διαχειρίστρια
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Την απαλλαγή Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας
«Κακή η διαχείριση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν υπάρχει απιστία στην υπηρεσία». Την απαλλαγή του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την υπόθεση των χαμένων χρημάτων της «Παγίας Προκαταβολής»...
Την απαλλαγή Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο εισαγγελέας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η πολιτική ευθύνη είναι... τζάμπα
Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που δικάζεται μαζί με άλλα 16 άτομα για το δεύτερο μεγάλο έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, πέταξε το μπαλάκι στους αντιδημάρχους του των Οικονομικών, λέγοντας...
Η πολιτική ευθύνη είναι... τζάμπα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ερευνα ώς το... Καϊμακτσαλάν
Tο... σκι στο Καϊμακτσαλάν «καίει» τον Παπαγεωργόπουλο. Στην επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο καταδικασμένος για...
Ερευνα ώς το... Καϊμακτσαλάν

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας