Αθήνα, 21°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
21°C
21.9° 19.5°
1 BF
57%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.6° 18.9°
3 BF
65%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
1 BF
57%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
1 BF
55%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
2 BF
68%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
0 BF
54%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
45%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
19°C
18.8° 17.7°
1 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.6°
1 BF
44%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
1 BF
63%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
63%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
20°C
19.9° 19.9°
0 BF
60%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.6° 19.6°
2 BF
69%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.5° 19.5°
0 BF
60%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
2 BF
89%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
38%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.8° 17.3°
2 BF
76%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.1° 20.1°
2 BF
59%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.1° 16.1°
2 BF
53%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
Sylvia_Robin_Tainia_Proud_Seniors_1020
Proud Seniors

«Σύλβια Ρόμπυν»: Μια ταινία για την πραγματική συμπερίληψη

Το Σωματείο Proud Seniors Greece Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω παρουσιάζει την ταινία και συζητά για τη νευροδιαφορετικότητα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Την Κυριακή 23 Μάρτη και ώρα 19.00, το Σωματείο Proud Seniors Greece Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω διοργανώνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση στον κινηματογράφο «Τριανόν» στην Αθήνα, με συζήτηση γύρω από ένα από τα πιο σύγχρονα και σημαντικά ζητήματα ουσιαστικής συμπερίληψης: «Νευροδιαφορετικότητα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα». Στόχος το σωματείου είναι με την εκδήλωση να αναδείξει εκείνη την ανθρώπινη κατάσταση, στην οποία η queer ταυτότητα τέμνεται με την νευροδιαφορετικότητα και την ψυχική δυσφορία.

Αφορμή και έναυσμα αποτελεί το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Σύλβια Ρόμπυν» (2024), το οποίο ολοκληρώνοντας τον φεστιβαλικό του κύκλο θα προβληθεί (επιτέλους) στην Αθήνα και θα αποτελεί το πρώτο μέρος της εκδήλωσης. Η ταινία θα προβληθεί σε συνεργασία με την Long Run Productions και το σινέ Τριανόν.

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης είναι πλατιά γνωστός για τις δουλειές του στην τεκμηρίωση των βιωμάτων και της ιστορίας της queer κοινότητας. Έργα του όπως τα «Τσιπ και Όβι», «Οι γάμοι της Τήλου», «Λάμπουν στο σκοτάδι», «Ίρβινγκ Παρκ» κ.α. αποτελούν σήμερα ντοκουμέντα.

Το ντοκιμαντέρ μας συστήνει τη Σύλβια Ρόμπυν, και την ακολουθεί στην καθημερινότητά της, στο διαμέρισμά της κάπου στου Ζωγράφου, στις performances τις οποίες έχει κατά καιρούς δώσει και στην προσωπική της ιστορία, πορεία και αναζήτηση, που φτάνει μέχρι τη γενέθλιά της πόλη Έδεσσα, όπου σε τοπίο στην ομίχλη (κυριολεκτικά), επισκέπτεται τον τάφο της μητέρας που έχασε μικρή, και αναλογίζεται τα κρατούμενα για το σήμερα.

Το πάνελ της συζήτησης που θα ακολουθήσει, θα απαρτίζεται από τα άτομα:

  • Παναγιώτης Ευαγγελίδης – Δημιουργός της ταινίας
  • Σύλβια Ρόμπυν – Πρωταγωνίστρια της ταινίας
  • Μαρίνα Αρβανιτάκη – Ψυχολόγος, Proud Seniors Greece
  • Άγγελος Ιωακειμίδης – Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Proud Seniors Greece
  • Φαίη Καλαφάτη – Εργοθεραπεύτρια, Proud Seniors Greece
  • Σύλβια Φεσσά – Γιατρός, Proud Seniors Greece

Συντονισμός: Δήμητρα Κυρίλλου, Proud Seniors Greece

Θα χαιρετίσει ο Γιάννος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος και Ιδρυτής των Proud Seniors Greece.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Σύλβια Ρόμπυν»: Μια ταινία για την πραγματική συμπερίληψη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας