Ο εκπαιδευτικός Πέτρος Δαμιανός αποκάλυψε με ανάρτησή του στο facebook, πως κρατούμενος-φοιτητής που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, την Πέμπτη 16/01, καθώς τον μετέφεραν αρχικώς στα Τρίκαλα και εν συνεχεία στην Πάτρα με την... «αιτιολογία» πως «δεν υπάρχει χώρος».
Πρόκειται για μία ακόμη υπόθεση μεταγωγής σπουδαστή μακριά από τον τόπο της σχολής του που έχει ως αποτέλεσμα την παύση των σπουδών και την εκδικητική, ανάλγητη στάση των κρατικών αρχών εις βάρος κρατουμένων, κόντρα σε θεμελιώδη δικαιώματά τους.
Ο φοιτητής έχει υποβάλει αίτημα για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και να συνεχίσει τις σπουδές του, καθώς έχει περάσει όλα τα θεωρητικά μαθήματα της σχολής και απομένουν τα εργαστήρια.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας