«Δεν είμαστε όλες εδώ, λείπουν οι δολοφονημένες». Αυτή η χαρακτηριστική φράση αποτυπώθηκε σε πανό κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας) στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, ενάντια στην έμφυλη βία.
Στις δυναμικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, είχαν καλέσει σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, φεμινιστικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις.
«Καμία ανοχή στην έμφυλη βία», ήταν από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στις συγκεντρώσεις.
Για άλλη μια φορά, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., επιχείρησαν να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.
Μεταξύ άλλων, η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών που αποτελείται από 22 οργανώσεις είχε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6 μ.μ., και σε διαδήλωση προς τη Βουλή. Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Εργασίας, διαδήλωσε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
► Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στις 3 γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχει υποστεί βία από τον σύντροφό της ή συγγενικό της πρόσωπο, σεξουαλική βία ή και τα δύο, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. Έκθεση του ΟΗΕ τονίζει ότι τουλάχιστον 81.000 γυναίκες και κορίτσια έχασαν τη ζωή τους στα χέρια γυναικοκτόνων το 2021.
→ «Καμία άλλη Ελένη»: Οδός Τοπαλούδη στο Διδυμότειχο. Tέσσερα χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία της, ένας δρόμος του Διδυμότειχου έχει λάβει το όνομά της.