• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.7°C / 25.7°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.7°C / 24.9°C
  1 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.0°C / 23.2°C
  1 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.0°C / 22.1°C
  0 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 18.7°C
  2 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  1 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 24.9°C
  4 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.8°C / 22.9°C
  3 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.8°C / 26.4°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.3°C / 24.3°C
  3 BF
  87%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.1°C / 20.9°C
  2 BF
  78%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 19.5°C / 24.9°C
  1 BF
  56%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.3°C
  2 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.1°C / 25.4°C
  1 BF
  53%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  2 BF
  58%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.7°C / 23.4°C
  2 BF
  80%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  0 BF
  78%

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI

«Εμπαιγμός πεινασμένων και χυδαία εκμετάλλευση δομών αλληλεγγύης από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη»

 • A-
 • A+

Κατάφωρη απόδειξη της πλήρους ανικανότητας και της πολιτικής χρεωκοπίας της δημοτικής αρχής είναι σύμφωνα με την Κίνηση Πόλης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» το γεγονός ότι παραπέμπει τους αστέγους και άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε κινηματικές και φιλανθρωπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που παρέχουν τροφή.

Όπως επισημαίνει η Κίνηση, η δημοτική αρχή αρνείται να απαντήσει στη διάχυτη κοινωνική δυστυχία που παράγει η ίδια, με τις πολιτικές της αυτές, αντιμετωπίζοντας έναν γεωμετρικά αυξανόμενο πληθυσμό ανθρώπων σαν «κοινωνικά σκουπίδια». Άστεγους/ες, πρόσφυγ(ισσ)ες, τοξικοεξαρτημένους/ες, αλλά και ένα μεγάλο πλήθος «αόρατης δυστυχίας» που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής και έντονη στους δρόμους της πόλης.

Η ανακοίνωση της κίνησης αναφέρει τα εξής:

Εμπαιγμός πεινασμένων και χυδαία εκμετάλλευση δομών αλληλεγγύης από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη

Η παραπομπή, των γεωμετρικά αυξανόμενων πεινασμένων ανθρώπων της πόλης που απευθύνονται στις υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας, σε κινηματικές και φιλανθρωπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που παρέχουν τροφή σε άστεγους/ες, προσφυγ(ισσ)ες κ.λπ., αποτελεί κατάφωρη απόδειξη της πλήρους ανικανότητας και της πολιτικής χρεωκοπίας της δημοτικής αρχής. Η τελευταία, αντί να τους εξασφαλίζει και να τους παρέχει επαρκή τροφή, όπως θα έπρεπε να είναι η κοινωνική της αποστολή και το πολιτικό της καθήκον, έχει φτάσει στο σημείο να περιορίζει τις δυνατότητες παρέμβασης των υπηρεσιών στο μοίρασμα, σε πολλούς/ές από αυτούς/ές, ενός φυλλαδίου με μια λίστα συλλογικοτήτων (κινηματικών, όπως η συλλογική κουζίνα El Chef και ο «Άλλος Άνθρωπος») και οργανώσεων (φιλανθρωπικών και ΜΚΟ), όπου θα μπορούν να βρουν φαγητό. 

Η δημοτική αρχή που αρνείται να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες ώστε να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που απευθύνονται σε αυτές είναι η ίδια μωροφιλόδοξη δημοτική αρχή των πολυδάπανων Μεγάλων Περιπάτων και των αστικών αναπλάσεων προς όφελος των συμφερόντων των ημετέρων και του μεγάλου τουριστικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου. Μια δημοτική αρχή που, σε αγαστή συνέργεια με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της πολλαπλώς στενά συγγενούς κυβέρνησης Μητσοτάκη, παράγει την ακραία φτώχεια και την πείνα, τη ραγδαία φτωχοποίηση δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της πόλης. Είτε με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις εργαζομένων και την επέκταση της ελαστικής εργασίας, είτε με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που κάνουν ακόμα πιο προβληματική την παροχή του πανάκριβου, πλέον, ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης (ενώ η είσπραξή τους για τους μεγαλοεπιχειρηματίες αναβάλλεται επ΄ αόριστο), είτε με τη δραστική περικοπή των όποιων κοινωνικών στηριγμάτων και παροχών, αντί για την ανάπτυξη και την δραστική αύξησή τους κ.α.. 

Και είναι αυτή που, την ίδια στιγμή, αρνείται να απαντήσει στη διάχυτη κοινωνική δυστυχία που παράγει η ίδια, με τις πολιτικές της αυτές, αντιμετωπίζοντας έναν γεωμετρικά αυξανόμενο πληθυσμό ανθρώπων σαν «κοινωνικά σκουπίδια». Άστεγους/ες, πρόσφυγ(ισσ)ες, τοξικοεξαρτημένους/ες, αλλά και ένα μεγάλο πλήθος «αόρατης δυστυχίας» που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής και έντονη στους δρόμους της πόλης.

Αυτή λοιπόν η δημοτική αρχή «σπρώχνει» με τον τρόπο της όλο αυτόν τον κόσμο για φαγητό σε συλλογικότητες που συγκροτήθηκαν για την απόπειρα κάλυψης τέτοιων στοιχειωδών αναγκών, σε ταυτόχρονη, όμως, πολιτική αντιπαράθεση με τις εξουσίες που παράγουν και αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ελλείψεις. Συλλογικότητες που ταυτόχρονα είναι, ή μπορεί να τεθούν υπό διωγμό, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, ως απειλή για την κυρίαρχη τάξη. Εκμεταλλεύεται τη δράση συλλογικοτήτων που εν τέλει αντιστρατεύεται και συγκρούεται πολιτικά μαζί τους. Τόσο χυδαία πολιτική υπεραξία προσπαθεί να βγάλει στις πλάτες μεταναστ(ρι)ών, άπορων και άστεγων. Πρόκειται για τον τραγέλαφο της πολιτικής μιας καθ΄ όλα τραγελαφικής δημοτικής αρχής.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, απαιτούμε από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη την άμεση παροχή σε όλο τον φτωχοποιημένο πληθυσμό της πόλης, σε όλους και όλες, άστεγους/ες και μη, την παροχή επαρκούς τροφής με αξιοπρεπείς διαδικασίες. Αξιοπρεπή στέγαση σε όλους/ες τους/ις άστεγους/ες και στους/ις προσφυγ(ισσ)ες, και ουσιαστική θεραπευτική φροντίδα για τους/ις τοξικοεξαρτημένους/ες αντί για αδιαφορία, εμπαιγμό, διωγμούς και επιχειρήσεις σκούπα.

Τέλος, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε οι εργαζόμενοι/ες του δήμου να συγκρουστούν με την πολιτική φτωχοποίησης που υλοποιεί η δημοτική αρχή. Για να μην εγκλωβίζονται στη δική της αδιέξοδη πολιτική, να συγκρουστούν με την πολιτική των δημοτικών αρχών στην κατεύθυνση της πλήρους ενίσχυσης των δομών πρόνοιας για όλους/ες τους/τις κατοίκους του δήμου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΕΕΡΦΑ: Να μη βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες πρόσφυγες του Ελαιώνα
Το επιτακτικό ζήτημα της στέγασης των προσφύγων που έχουν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τη δομή του Ελαιώνα στις 30 Μαΐου συζητούν τη Δευτέρα η ΚΕΕΡΦΑ με εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων, καθώς είναι ορατός ο...
ΚΕΕΡΦΑ: Να μη βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες πρόσφυγες του Ελαιώνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλληλεγγύη με ημερομηνία λήξης
Επειτα από τρία χρόνια και τρεις μήνες λειτουργίας, η «Κοινωνική Πολυκατοικία» της οδού Μπουμπουλίνας 36, στα Εξάρχεια, κλείνει ως δομή φιλοξενίας αστέγων και άπορων οικογενειών. Αιτία, σύμφωνα με τη δημοτική...
Αλληλεγγύη με ημερομηνία λήξης
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Στέγαση προσφύγων σε αξιοπρεπείς χώρους
Την περασμένη Πέμπτη, έξω από τα γραφεία της MKO PRAKSIS όπου στεγάζεται το πρόγραμμα Emergency Response and Relocation Scheme, ομάδα προσφύγων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας με μόνο αίτημά τους...
Στέγαση προσφύγων σε αξιοπρεπείς χώρους
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Εσείς τους βγάλατε στο Σύνταγμα
Αφού δεν κατάφεραν να εκφοβίσουν τους Σύρους πρόσφυγες, ώστε να εγκαταλείψουν την καθιστική τους διαμαρτυρία, τώρα οι «αρμόδιες Αρχές» προσπαθούν να τους στεγάσουν όπως όπως σε κάποια δομή φιλοξενίας. Αυτά...
Εσείς τους βγάλατε στο Σύνταγμα
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ηχηρό μήνυμα από τους συμμαθητές του Σισέ
Στο πλευρό του Σισέ στέκονται από την πρώτη στιγμή οι συμμαθητές και συμμαθήτριες του 19χρονου πρόσφυγα από τη Γουινέα και ετοιμάζονται να δώσουν μαζικό «παρών» στην κινητοποίηση της Πέμπτης στο Βαθύ Σάμου,...
Ηχηρό μήνυμα από τους συμμαθητές του Σισέ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Δυναμικό «όχι» από τον Ελαιώνα
Ηχηρό «όχι» στο κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα και στην απομάκρυνση προσφύγων σε άλλες δομές της Ελλάδας, εκτός αστικού ιστού και μακριά από το φιλικό, κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον με το οποίο έχουν...
Δυναμικό «όχι» από τον Ελαιώνα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας