«Να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει από οποιοδήποτε χώρο κι αν βρίσκεται», κάλεσε τα θύματα κακοποίησης στον αθλητισμό η Σοφία Μπεκατώρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.
«Με τα μηνύματά σας μου δώσατε μεγάλο κουράγιο να αποκαλύψω και να διαχειριστώ αυτή την τραυματική εμπειρία που είχα. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους Έλληνες αθλητές της ιστιοπλοΐας αφορά κυρίως στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών κι επειδή θέλουμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό και να προτρέψουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε άφοβα να βρισκόμαστε στους αθλητικούς χώρους και μέσα στην κοινωνία μας, σε μια υγιή κοινωνία, μιλάμε και μιλάμε ανοιχτά».
«Όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολο να βγω να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο, αφού μίλησα έχοντας εισπράξει τα συναισθήματα από τον κόσμο γύρω, αλλά και την αγκαλιά όλης της Πολιτείας, μπορώ με σιγουριά να πω σε κάθε θύμα να φύγει απ’ αυτή τη θέση. Να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει από οποιοδήποτε χώρο κι αν βρίσκεται», τόνισε ακόμη η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας και πρόσθεσε:
«Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε. Μία υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της».
«Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών», είχε δηλώσει νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη συντάντησή της με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας