Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το Humalinks Festival ανοίγει ξανά τις πύλες του

Το Humalinks Festival ανοίγει ξανά τις πύλες του

  • A-
  • A+

Από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 οι Humanlinks μας καλωσορίζουν στο 2ο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία µε θέµα «Αυτοβοήθεια και Ψυχική Υγεία» ως µια σύγχρονη µέθοδος υποστήριξης και διαχείρισης ψυχικών διαταραχών, πρόληψης, κοινωνικής εκπαίδευσης και αποστιγµατισµού. 

Οι  «Humanlinks  - Ανθρώπινοι  σύνδεσµοι»  είναι µια οµάδα ανθρώπων που δοκιµάστηκαν στο παρελθόν, σε διάφορα επίπεδα, πάνω σε θέµατα ψυχικής υγείας. Ως οµάδα συστάθηκε πριν από 14 χρόνια ενώ έλαβε θεσμική υπόσταση ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία το 2018 και µε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από επαγγελµατία ψυχικής υγείας, καταφέρνουν να αποκαθιστούν  στο μέγιστο βαθμό τους βασικούς τοµείς της ζωής τους, µαθαίνοντας να φροντίζουν τους εαυτούς τους, να καλλιεργούν τις σχέσεις τους και να εκπληρώνουν τα όνειρά τους.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  και για έναν ολόκληρο μήνα με 28 εκδηλώσεις και 41 ομιλητές οι Ηumanlinks στοχεύουν  να δώσουν µια ευρύτερη διάσταση στο ζήτηµα της ψυχικής υγείας και να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα επεκτείνοντας τις θεµατικές τους ώστε να καλυφθούν πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα µε την ψυχική υγεία.

Το κίνητρο της επιλογής του κυρίως θέµατος του Φεστιβάλ, «Η Αυτοβοήθεια στην Ψυχική Υγεία», είναι για τους Humanlinks «η επιθυµία µας να µοιραστούµε την εµπειρία µας, τα ευεργετικά αποτελέσµατα και το όφελος που λάβαµε οι ίδιοι, καθώς η φιλοσοφία µας και ο τρόπος προσέγγισης και λειτουργίας µας βασίζεται πάνω σε αυτή την µέθοδο υποστήριξης και αποκατάστασης»

Τι σημαίνει για τους Humanlinks αυτοβοήθεια:

«Δεν σηµαίνει να αποκοπούµε από οποιαδήποτε κλινική ή άλλου τύπου επαγγελµατική υποστήριξη όταν αυτή είναι απαραίτητη στη διαχείριση των συµπτωµάτων της διαταραχής από την οποία πάσχουµε. 

Αυτοβοήθεια για εµάς σηµαίνει:

Α. διακριτοί ρόλοι και καλή σχέση µε τους γιατρούς µας και τους θεραπευτές µας καθώς και τις υπηρεσίες υγείας τις οποίες να µπορούµε να χρησιµοποιούµε όποτε τις χρειαζόµαστε για την υποστήριξή µας. 

Β. ανάδειξη εντός μας του δικαιώματος για καλή ενηµέρωση έχοντας τόσο λόγο γύρω από τους τρόπους θεραπείας που µας προτείνονται όσο και κάθε επιλογή για την διαχείρισή τους. 

Γ. “αποκλινικοποίηση” των προσωπικοτήτων µας, οι οποίες κοινωνικά έχουν ταυτιστεί µε τις διαταραχές µας και τα συµπτώµατά τους συντηρώντας κι ενισχύοντας το στίγµα. 

Οι εµπειρίες µας έδειξαν ότι τίποτε δεν µας κινητοποίησε τόσο να φροντίσουµε και να αγαπήσουµε άνευ όρων τους εαυτούς µας, να έχουµε αληθινή αυτοεκτίµηση και να οραµατιστούµε τις επιθυµίες µας, να στηρίζουµε και να έχουµε ευσπλαχνία για τον άλλο συµπάσχοντα, όσο αυτά που εµπνευστήκαµε, επιθυµήσαµε και καλλιεργήσαµε εντός του πλαισίου µιας οµάδας µε παρόµοια βιώµατα µε τα µέλη της οποίας είχαµε αποκτήσει µια βαθιά σχεδόν αδελφική σύνδεση».

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε κεντρικά σηµεία της Αθήνας όπως το αµφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, το Πάντειο Πανεπιστήµιο, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το New York College, η Σχολή Χίλλ, το Μερόπειο Ίδρυµα, το Πνευµατικό Κέντρο του Δήµου Αθηναίων, το Ολλανδικό Ινστιτούτο και άλλα Πολιτιστικά και Εκπαιδευτικά Κέντρα της Περιοχής Ακρόπολη, Πλάκα και Κουκάκι καθώς και στους δρόµους Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Δράκου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

  • Humanlinks - Ανθώπινοι Σύνδεσµοι
  • Χατζηχρήστου 16 / Μακρυγιάννη – Ακρόπολη
  • Τηλ. επικοινωνίας: Γιώργος Κράλλης 6944 357 506
  • Περισσότερες πληροφορίες στο site του φεστιβάλ: festival.humanlinks.gr
  • Το site: humanlinks.gr
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ύπατη Αρμοστεία: Επιδεινώθηκε η ψυχική υγεία των προσφύγων μέσα στην πανδημία
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανησυχεί ιδιαίτερα ότι χάνοντας το μεροκάματο και τα μέσα βιοπορισμού τους, πολλοί πρόσφυγες οδηγούνται σε ψυχοκοινωνική δυσχέρεια.
Ύπατη Αρμοστεία: Επιδεινώθηκε η ψυχική υγεία των προσφύγων μέσα στην πανδημία
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Από τις «Λέρους» στα περίκλειστα κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας
Σε μία ανιστόρητη απόφαση ενάντια σε κάθε έννοια ανθρωπιάς και κάθε διεθνούς δικαίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει καραβιές ανθρώπων σε κλειστά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Από τις «Λέρους» στα περίκλειστα κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Σήμα κινδύνου για τη ζωή όσων ζητούν άσυλο και τη δημόσια υγεία
Την τραγική καθυστέρηση της νομικής ρύθμισης για την πρόσβαση όλων όσοι ζητούν άσυλο σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επισήμαναν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του...
Σήμα κινδύνου για τη ζωή όσων ζητούν άσυλο και τη δημόσια υγεία
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
«Όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία στις ψυχιατρικές μονάδες»
Η «Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία» καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία που εκφράστηκε -για πολλοστή φορά μέσα σε μια ψυχιατρική μονάδα- με την απειλή για σύλληψη της εφημερεύουσας...
«Όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία στις ψυχιατρικές μονάδες»
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Στα χρώματα του Athens Pride και φέτος οι διαβάσεις της πλατείας Συντάγματος
Την έμπρακτη στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εκφράζει και φέτος η Περιφέρεια Αττικής βάφοντας όλες τις διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που θα...
Στα χρώματα του Athens Pride και φέτος οι διαβάσεις της πλατείας Συντάγματος
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
«Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία στο δρόμο»
Το φετινό Athens Pride διοργανώνεται το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην πλατεία Συντάγματος, σε μια χρονιά-ορόσημο για το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα: συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση των ΛΟΑΤΚΙ+ θαμώνων του Στόνγουολ και...
«Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία στο δρόμο»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας