«Κάντε πιο συχνές εφόδους για ναρκωτικά στο ΑΠΘ». Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκάλεσε η επιστολή που έστειλαν στην «Καθημερινή» 471 φοιτητές του Ιδρύματος για τα φαινόμενα διακίνησης ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη. Την ίδια στιγμή, Σύγκλητος και πρύτανης του ΑΠΘ δίνουν στην αστυνομία το «ελεύθερο» για να «καθαρίσει» το κάμπους από τους διακινητές.
Με χθεσινή παραγγελία του προς τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας ζητεί από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε νέους ελέγχους εντός του ΑΠΘ και να γίνουν συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, εφόσον διαπιστωθούν παρανομίες.
«Κατ’ αρχήν θετική» χαρακτηρίζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ την πρωτοβουλία των φοιτητών να καταγγείλουν με επιστολή τους τα προβλήματα εγκληματικότητας στο Πανεπιστήμιο και κυρίως στην Πολυτεχνική Σχολή.
Στη χθεσινή της συνεδρίαση συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τα όσα αναφέρουν οι φοιτητές για το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, θεωρώντας ότι η επιστολή συμβάλλει στην ανάδειξη του ζητήματος και στην ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας.
Διαφοροποίηση
Ωστόσο, διαφοροποιήθηκε σε κάποια σημεία, κυρίως σε ό,τι αφορά τη γενίκευση του προβλήματος σε όλο το πανεπιστημιακό κάμπους.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη, αρμόδιο σε θέματα Ερευνας και Συντονισμού, Θεόδωρο Λαόπουλο, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Πολυτεχνική Σχολή.
Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν και όσον αφορά προβλήματα πορνείας (που αναφέρουν στην επιστολή τους οι φοιτητές), καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τέτοια περιστατικά.
«Το πρόβλημα (σ.σ. των ναρκωτικών) ταλανίζει το Πανεπιστήμιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι γεγονός ότι έχουμε κερδίσει κάποιες μάχες τα τελευταία χρόνια, αλλά οι διακινητές επανέρχονται.
»Εδώ και τρία χρόνια η αστυνομία έχει ξεκάθαρη εντολή από εμάς να ενεργεί επιχειρησιακά όποτε και όπως νομίζει για να καθαρίσει το Πανεπιστήμιο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.
»Επομένως συμφωνούμε, το ζητάμε, και σήμερα η Σύγκλητος επιβεβαίωσε αυτή τη θέση», ανέφερε σχετικά ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας