Αθήνα, 31°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
31°C
31.5° 29.2°
2 BF
39%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
30°C
31.0° 27.4°
0 BF
45%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
28°C
27.7° 27.0°
0 BF
65%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
24°C
23.9° 23.9°
1 BF
78%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
28°C
27.9° 27.9°
2 BF
39%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
27°C
27.7° 26.0°
2 BF
36%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
25.6° 22.4°
1 BF
38%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
24°C
24.1° 24.1°
1 BF
56%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
27°C
28.0° 26.8°
3 BF
68%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
27°C
27.7° 26.8°
2 BF
68%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
29°C
29.4° 27.8°
4 BF
45%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
27°C
29.6° 26.7°
0 BF
65%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
26°C
26.3° 26.3°
2 BF
74%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
27°C
28.0° 27.3°
1 BF
32%
Λαμία
Ελαφρές νεφώσεις
30°C
30.6° 26.7°
1 BF
31%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
27.8° 27.7°
2 BF
78%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
30°C
31.0° 28.4°
2 BF
42%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
22.3° 22.3°
0 BF
83%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
28°C
28.1° 26.7°
2 BF
83%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
26°C
26.2° 26.2°
1 BF
37%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η μήνυση έφερε νέες αποκαλύψεις

Απόπειρα αντεπίθεσης επιχείρησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με κατάθεση μήνυσης στον Aρειο Πάγο κατά του «συκοφάντη» απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος έχει καταγγείλει άνωθεν παρέμβαση προκειμένου να εξαφανιστούν τα αποτελέσματα αστυνομικού ελέγχου για ναρκωτικά στον γιο του υπουργού και την παρέα του. Σκοπός της μήνυσης του κ. Θεοδωρικάκου ήταν να αναστραφεί το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος του μετά την καταγγελία του αστυνομικού, όπως και μετά τις καταγγελίες περί διασυνδέσεων της Greek Mafia με ανώτερους αξιωματικούς.

Αποφεύγοντας να απαντήσει στις αποκαλύψεις περί στενής σχέσης νονών με αξιωματικούς που φέρεται να βρίσκονται στο περιβάλλον του και στις καταγγελίες ότι επηρέασαν και τις πρόσφατες κρίσεις, ο ίδιος και άτομα του περιβάλλοντός του επικεντρώνονται στο πώς θα αντιμετωπιστεί η επίθεση που, όπως θεωρούν, δέχονται από εκείνους που «οργάνωσαν και εκτελούν αυτή τη σκευωρία». Οταν, δε, ερωτώνται, παραπέμπουν στις έρευνες που ξεκίνησαν οι δικαστικές αρχές μετά τη γνωστοποίηση των συνομιλιών-φωτιά και επαναλαμβάνουν ότι δεν μπορεί κανείς «να παίξει με την τιμή και την υπόληψη» του γιου του υπουργού και της οικογένειάς του.

Υπό αυτό το πνεύμα ήταν αναμενόμενη η προσφυγή του στον Αρειο Πάγο, όπου κατέθεσε και το πόρισμα που συνέταξαν ο αρχηγός και ο υπαρχηγός έπειτα από έρευνα που διέταξε ο ίδιος ο υπουργός. Το πόρισμα βεβαιώνει ότι δεν βρέθηκε τίποτα στον τυχαίο έλεγχο που διενήργησαν πριν από 15 μήνες οι πέντε αστυνομικοί. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αρχηγείου, ο έλεγχος «περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους».

Εκτός από τη μήνυση, ο υπουργός σκοπεύει να καταθέσει αγωγή 500.000 ευρώ εναντίον του απόστρατου αξιωματικού, «εκφοβιστική» όπως τη χαρακτηρίζουν αρκετοί αστυνομικοί. Μήνυση και αγωγή ίδιου ποσού θα καταθέσει και ο γιος του.

Την κίνηση του υπουργού ακολούθησαν όμως νέες αποκαλύψεις από τον αστυνομικό συντάκτη του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος αυτή τη φορά δημοσιοποίησε τα μηνύματα στο Viber που έστειλε στον διοικητή της Αμεσης Δράσης ο επόπτης που πήγε στο σημείο του ελέγχου μετά τη διαπίστωση ότι η παρέα των τεσσάρων νεαρών είχε στην κατοχή της ποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο επόπτης έφτασε στο σημείο μισή ώρα μετά τον έλεγχο, που έγινε στις 8.30 το βράδυ. Εκεί προέκυψε ότι ένας από τους νεαρούς ήταν ο γιος του υπουργού. Μετά τις 10.00 το βράδυ ο υπαστυνόμος έστειλε σειρά μηνυμάτων στον προϊστάμενό του για να γνωρίζει και εκείνος περί τίνος πρόκειται. Στις καταθέσεις που έδωσαν στην πειθαρχική αξιολόγηση της υπόθεσης οι πέντε εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, όπως επισημάνθηκε και από τον αστυνομικό συντάκτη του τηλεοπτικού σταθμού, δεν μπορούσαν να «αυτοενοχοποιηθούν» ομολογώντας σειρά παράνομων πράξεων, όπως ότι διέγραψαν δικογραφία, πέταξαν τις ναρκωτικές ουσίες και έκαναν κατάχρηση εξουσίας. Εάν δέχονταν αυτά τα αδικήματα, θα διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος.

«Σημασία δεν έχει τι καταθέτουν οι αστυνομικοί» επισήμανε ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης, ενώ τα μηνύματα στο Viber αποκαλύπτουν σειρά στοιχείων που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, όπως η ώρα που εστάλησαν και η τοποθεσία του αποστολέα, τα ανευρεθέντα αντικείμενα, οι πλαστικές συσκευασίες και οι τρεις τρίφτες, η ταυτότητα των ατόμων που ελέγχθηκαν.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις γεννιούνται κι άλλα ερωτήματα, μερικά από τα οποία έθεσε ο συντάκτης, πιθανώς χωρίς να αναμένει απαντήσεις από την πλευρά του υπουργείου και του αρχηγείου: «Γιατί καλείται ένας επόπτης αφού η έρευνα δεν δείχνει οτιδήποτε και όλα θα έπρεπε να τελειώσουν ομαλά εκεί;», «γιατί οι αστυνομικοί σταματούν να μιλούν από τους ασυρμάτους και ξαφνικά αρχίζουν τις διαδικασίες μέσα από τα τηλέφωνα, εάν δεν υπήρχε κάτι απρόοπτο;», «ο διοικητής της Α.Δ. λέει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο αρχηγός. Ο αρχηγός το κράτησε μυστικό και παρενέβη χωρίς να πει τίποτα στον κ. Θεοδωρικάκο; Πώς το έμαθε ο αρχηγός, χωρίς να το μάθουν οι συνεργάτες ή ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος;» αναρωτήθηκε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Κατά την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο «στοχοποιημένος» από τον υπουργό πρώην διοικητής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων φέρεται να λέει ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει στις δικαστικές αρχές ή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εάν κληθεί, και ισχυρίζεται ότι θα παραθέσει εκεί σημαντικά στοιχεία σε βάρος και συνεργατών του κ. Θεοδωρικάκου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η μήνυση έφερε νέες αποκαλύψεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας